Keukeninspiratie: binnenkijken in de mooiste keukens
keukeninspiratie @ilsevanelleswijk

Keukeninspiratie: binnenkijken in de mooiste keukens

De keuken is bij veel gezinnen het middelpunt in huis. Misschien heb jij wel een grote woonkeuken met een gezellig lange eettafel,  waar aan het einde van de schooldag de kinderen plaatsnemen voor iets lekkers en over hun dag vertellen.

Of is de keuken onderdeel van de woonkamer, waardoor het des te belangrijk is dat hij niet alleen praktisch is maar er ook leuk uitziet en past bij de rest van de ruimte.

Grote kans dat jij nog op zoek bent naar wat keukeninspiratie om je keuken er nog net wat mooier en gezelliger uit te laten zien. Daarom verzamelde ik de mooiste keukens voor jullie waar we mogen binnenkijken. Kijken jullie mee?

8 x inspiratie voor de keuken

Rowena’s zwarte keuken

keuken @rohouseproud
Fotocredits: @rohouseproud

De zwarte keuken van Rowena van @rohouseproud is super inspirerend om te zien. In plaats van te kiezen voor een nieuwe keuken liet Rowena haar keuken wrappen.

Een zwart geverfde muur, stoere barkrukken en een aantal accessoires zoals een plantje en zwarte bak voor al het keukengerei maken deze keuken helemaal af.

Een houten keuken bij Harriette

keuken @house_of_jipp
Fotocredits: @house_of_jipp

Is de houten keuken, gecombineerd met wit blad, bij Harriette van @house_of_jipp niet mooi om te zien?

De keuken is perfect afgestyled met mooie rotan stoelen, een robuust krukje en een stoere witte lamp. Ook mogen de snijplanken en fluitketel in de keuken natuurlijk niet ontbreken.

Donja’s xxl keuken

keuken @donjavanek
Fotocredits: @inenomthuis

Een grote keuken met volop opbergruimte, werkruimte en een keukeneiland met zitplekken: wie droomt daar nou niet van? Donja (@donjavanek) heeft zo’n droom van een keuken met mooie houten planken boven het aanrechtblad, grote witte lades om alle spullen in op te bergen en cognackleurige barkrukken aan het keukeneiland.

Boven het aanrechtblad hangen subtiele glazen lampen en de keuken is verder ingericht met subtiele decoratie zoals plantjes, voorraadpotten en servies. Deze mooie foto is trouwens gemaakt door Nathalie Brugman Fotografie van @inenomthuis.

Een groot keukeneiland bij Monique

keuken @huisindebocht
fotocredits: @huisindebocht

Als je de ruimte hebt dan kan je maar beter meteen groot uitpakken, zoals dit stoere keukeneiland bij Monique van @huisindebocht. De houten kastenwand erachter zorgt voor meer dan voldoende opbergruimte en op het keukeneiland is genoeg ruimte om aan te koken.

Deze keuken heeft niet veel decoratie nodig en trekt van zichzelf al de aandacht. Slechts een paar hanglampen, een grote broodplank, een mooie vaas en wat muurdecoratie maken het hier helemaal af.

De kleurrijke keuken van Thea

keuken @leukwonen
Fotocredits: @leukwonen

Verliefd ben ik op het huis van Thea van @leukwonen. Haar huis is prachtig ingericht en natuurlijk heeft ze deze stijl ook doorgevoerd in de keuken. De keuken zelf is eigenlijk een simpele witte keuken met een houten blad.

Maar door te kiezen voor muren in groen en zwart en veel aandacht te geven aan de styling is er toch een prachtige keuken ontstaan. Een bijzonder vloerkleed, twee verschillende barkrukken, diverse planten en veel verschillende accessoires, zoals een Marokkaans dienblad en grote letter, zorgen voor een bijzonder sfeer.

Een SMEG in de keuken bij Rinske

keuken @the_sober_house
Fotocredits @the_sober_house

Wie droomt er nou niet van een SMEG in de keuken? De zwarte SMEG koelkast bij Rinske van @the_sober_house combineert prachtige bij de houten keuken met grijs aanrechtblad.

Op de witte planken kan Rinske haar favoriete accessoires en meest gebruikte keukenbenodigdheden kwijt, zoals voorraadpotten, karaffen en meer. Zo is er voldoende ruimte op het aanrechtblad om aan te koken.

Een keuken met bakstenen muur bij Sonia

keuken @s.o.n.i.a.d
Fotocredits: @s.o.n.i.a.d

Dromen we niet allemaal van een bakstenen muur in de keuken? De keuken van Sonia (@s.o.n.i.a.d) heeft niet alleen een mooie wit geschilderde muur, maar is sowieso prachtig op te zien.

Stoere leren greepjes op de deuren, zwarte wandlampen, een mooi vloerkleed, robuuste kruk en accessoires als de tajine maken de keuken helemaal af.

Zwart en wit gecombineerd in de keuken

keuken @ilsevanelleswijk

In onze eigen keuken (@ilsevanelleswijk) hebben wij een zwarte keuken gecombineerd met witte tegels, witte planken en een witte SMEG koelkast.

Ook hier mogen de broodplanken, planten, fluitketel en andere woonaccessoires niet ontbreken. Eigenlijk zijn deze accessoires gewoon onmisbaar om sfeer te creëren in huis. En ben je toe aan een andere sfeer? Dan haal je voor weinig geld weer nieuwe accessoires in huis.

Ben jij blij met je keuken? Bekijk voor meer inspiratie deze stylingtips voor je keuken.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven