5 tips voor het kopen van een parasol - InteriorTwin
5 tips voor het kopen van een parasol: zwevende hangparasol, parasoldoek, muurparasol of tuinparasol?

5 tips voor het kopen van een parasol

Het is lente en dat betekent dat we weer naar buiten mogen! Lekker de tuin in en genieten van de zon. Maar voor je het weet ben je weer verbrand. Daarom is een goede parasol die je beschermt tegen de zon wel zo fijn.

Een parasol is heel beeldbepalend en niet goedkoop, je wilt dan ook zeker weten dat je een goede parasol uitkiest. Met deze tips kan jij goed voorbereid een parasol gaan kopen.

p7-muurparasol-300x300-cm-380jgg8lzc0y0jd61syrk0

Het kopen van een parasol: 5 tips

1. Afmetingen van de parasol

Het allerbelangrijkste is de afmeting van de parasol. De parasol moet groot genoeg zijn om voldoende schaduw te bieden. Tegelijkertijd moet de parasol ook niet te groot zijn, omdat hij dan al snel heel de tuin in beslag neemt.

Zeker bij een kleine stadstuin of op een balkon is dit al snel een probleem. Meet voordat je een parasol koopt eens uit hoeveel ruimte deze in beslag neemt in de tuin. En laat je goed adviseren in de winkel over de afmetingen van de parasol.

2. Vorm van de parasol

Parasols kan je zowel rond, vierkant en rechthoekig kopen. Een ronde parasol is makkelijker inklapbaar doordat de baleinen van de parasols korter zijn dan bij een vierkante parasol. Een vierkante parasol geeft daarentegen juist weer meer schaduw dan een ronde parasol.

3. Welke kleur kies je?

Een parasol is heel sfeerbepalend voor je tuin. Het is dan ook goed om na te denken over de kleur van de parasol. Zwart en wit zijn de meest gekozen kleuren voor een parasol.

Geen enkele kleur is weersbestendig en de stof zal altijd in de loop der jaren wat verkeuren door de zon en andere weersinvloeden. Zwart zal door de zon sneller verkleuren dan wit, maar op wit zie je weer sneller verkleuring door bijvoorbeeld regen. Over het algemeen geldt hoe beter de parasol, hoe langer de kleur goed blijft. Zo zijn er parasols te koop met 4 jaar garantie op de kleur.

4. De parasolvoet

Natuurlijk moet je ook goed nadenken over de juiste parasolvoet. Op welke plek t.o.v. de parasol moet deze komen voor een praktische indeling van de tuin. Ook moet de parasolvoet zwaar genoeg zijn voor het gewicht van de parasol, zeker bij een grote parasol.

Je kan kiezen voor een parasol met voet in het midden, maar bijvoorbeeld ook voor een zweef parasol of hangparasol, parasoldoek, of een muurparasol. Welke tuinparasol je ook kiest, elke parasol heeft weer zijn eigen voor en nadelen.

5. Materiaal van de parasol

Ook moet je goed letten op het materiaal van de parasol. Hierbij geldt helaas vaak dat een goedkope parasol toch sneller kwetsbaar is voor de weersinvloeden en sneller slijt. Een frame van aluminium heeft juist wel een hoge weerstand tegen corrosie en gaat daarom langer mee.

Met een goede voorbereiding kies je de juiste tuinparasol uit en kan je dagen genieten van het mooie weer. Aan onze eettafel in de tuin hebben wij ook nog geen parasol, dus wij nemen deze tips zeker mee als wij op zoek gaan naar een nieuwe parasol.

En het voordeel van een parasol is ook dat je in de nazomer nog extra lang kan genieten, hoe fijn is dat!

Liefs, Ilse

samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven