Tuintrends 2019: ideeën en inspiratie voor in je tuin - InteriorTwin
tuin

Tuintrends 2019: ideeën en inspiratie voor in je tuin

Ben jij ook zo benieuwd naar de tuintrends van 2019? Zelf zijn wij druk bezig met onze tuin en alhoewel ik al best wat ideeën heb hoe de tuin er uit moet komen te zien, ben ik ook nieuwsgierig naar de tuintrends van dit moment.

Om de nieuwste tuintrends te ontdekken ben ik op zoek gegaan naar de populairste meubels en accessoires van dit moment. De trends van 2019 hebben veel moois voor ons in petto. Kijk je mee?

De tuintrends van 2019

Tuintrend 1: de industriële tuin

De industriële woonstijl is nog steeds heel populair en dat geldt niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten. Strakke moderne meubels met veel robuust hout en zwart en antraciet in de tuin. Grote tegels, een zwart gebeitste schutting en donkere tuinkussens is iets wat je veel ziet bij deze trend.

Ook zie je antracietkleurig split en veel verschillende grassen voor de aankleding om de stoere look iets sfeervoller te maken. Bij ons is deze tuintrend favoriet en veel van deze elementen komen dan ook zeker terug in onze tuin!

groene tuin

Tuintrend 2: de kleurrijke tuin

Hou jij van kleur? Dan is deze trend wat voor jou! Er zijn dit jaar veel leuke tuinmeubels te koop in de mooiste kleuren: groen, geel, roze. Er is voor ieder wat wils. Niet alleen de tuinmeubels zijn lekker kleurrijk dit jaar, ook de accessoires voor in de tuin zijn in vele vrolijke kleuren te koop.

Hier zijn de kleuren groen en geel favoriet en ik kan alvast verklappen dat ik bezig ben zelf groene matraskussens te maken!

Tuintrend 3: de bohemian tuin

Ook de Ibiza stijl kan je mooi doorvoeren in de tuin. Een parasol met kant, vloerkleden van jute, dromenvangers, kleurrijke kussens, rotan meubels, witte bloempotten en vrolijke bloemen en planten. Zomaar een paar ideeën om de boho stijl je tuin in te halen.

Mirjam Hart van de duurzame blog een goed verhaal heeft haar veranda in de bohemian stijl ingericht. Rotan meubels, terracotta potten, een sfeervol vloerkleed en meer maken dit echt een heerlijke plek om te zitten. Ik ben gek op onze tuin, maar als ik dit zo zie zou ik meteen heel mijn tuin willen omgooien!

veranda bohemian stijl mirjam hart-1
Fotocredits: Mirjam Hart

Tuintrend 4: de moderne tuin

De moderne, Scandinavische woonstijl is nog steeds één van de populairdere woonstijlen en dat zie je dan ook terug in deze trend. Strakke moderne meubels zonder teveel poespas.

Een mooie loungeset met grijze kussens en een strak vloerkleed met houten bijzettafels is vaak al genoeg voor een moderne stijl in de tuin.

Wat is jouw favoriete tuintrend?

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven