Met een klein budget een moderne en stoere look bij Judith - InteriorTwin
nieuwbouwwoning met sfeer

Met een klein budget een moderne en stoere look bij Judith

In deze blog laat ik je zien hoe het nieuwbouwappartement van Judith in Arnhem met een klein budget een moderne en stoere look heeft gekregen. Aan de hand van mijn interieuradvies vol met slimme budgettips is er een warm en kleurrijk interieur ontstaan. Ik laat je graag meer zien.

Judith’s probleem: een geheel maken van haar favoriete meubels en accessoires

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik een berichtje kreeg van Judith. Ze was klaar voor een nieuw begin in een nieuwbouwappartement in Arnhem. Enthousiast was ze al aan de slag gegaan met het verzamelen van nieuwe meubels voor het appartement.

Met weinig budget heeft ze de meubels en accessoires overal en nergens vandaan gehaald, via kennissen, tweedehands en uit budgetwinkels. Bijna klaar om te verhuizen keek ze nog eens goed naar al deze spullen om tot haar schrik te ontdekken dat ze dan wel alles had, maar geen idee had hoe hiervan een mooi en passend geheel te maken.

Judith vroeg of ik haar hiermee kon helpen, ondanks haar beperkte budget. Mensen denken vaak dat een interieuradvies duur is, maar het tegendeel is waar. Een goed interieuradvies kan je je juist geld besparen. Dit was het perfecte project om dat te laten zien.

Als eerste heb ik bij Judith een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek hebben we haar wensen en eisen besproken, de plattegrondtekening bestudeerd en alle meubels en accessoires bekeken. Ik zag meteen Judith’s probleem. De meubels en accessoires die Judith had uitgekozen leken op het eerste gezicht helemaal niet bij elkaar te passen.

Als je deze zo in de kamer zou zetten zou er een ratjetoe aan kleuren en stijlen ontstaan, niet bepaald het huis voor een frisse start. Gelukkig vertrouwde Judith mij om hier één mooi geheel van te maken.

Het resultaat

In de meubels en accessoires kwamen regelmatig de kleuren groen en blauw terug, dit zou het uitgangspunt voor de woonkamer worden. Ook Judith’s liefde voor authentiek, hout en patronen moest hierin verwerkt worden, natuurlijk rekening houdend met het kleine budget.

Voor de vloer heb ik een warme en moderne laminaat vloer uitgekozen, namelijk Decomode laminaat Kingsize Monaco van de Praxis. Door de brede planken ziet de woonkamer er wat stoerder en groter uit dan als er voor smalle planken gekozen zou worden. Deze vloer zorgt voor een mooie basis waardoor het nieuwbouwappartement er meteen een stuk sfeervoller uitziet.

Om de kleuren uit de meubels en accessoires beter met elkaar te laten matchen is de muur achter de bank in de groentint ‘ongecompliceerd’ van Histor geverfd. Op de muur bij de eettafel is een lambrisering in de blauwtint ‘Fata Morgana’ van Histor geverfd. De verzameling delfts blauwe bordjes van Judith, speels verdeeld over de muur, past hier perfect bij.

Op de muur tussen de woonkamer en keuken is er gekozen voor het behang ‘Marjolein’ grijs van Kwantum, ondanks het drukke patroon brengt dit behang juist rust en eenheid in de ruimte. De raambekleding is bewust rustig gehouden, met de plissegordijnen Hoppvals van Ikea en voor de openslaande deuren oude gordijnen uit de vorige woning van Judith. Zowel voor de vloer, muren als raambekleding heb ik gezocht naar oplossingen die niet te duur zijn maar er tegelijkertijd niet te goedkoop uitzien.

histor ongecompliceerd met planten
behang Marjolein Grijs kwantum
eethoek kwantum

Nog meer budgethacks

De basis zorgt al voor een mooi geheel waarin de meubels en accessoires van Judith een stuk mooier uitkomen. Alleen de wit leren bank, die paste echt niet bij de rest. Daarom is er daar gekozen voor een antracietkleurige hoes voor over de bank. Een enorm verschil voor maar een paar tientjes!

collage boven de bank
tvhoek

Ook adviseerde ik twee draadlampen boven de eettafel voor een stoer effect, een wandplank of meubel voor het behang om de zelfgemaakte beelden van Judith een plekje te geven en veel planten voor een extra warme sfeer. Leuk verhaal: de plant onder de wandplank komt uit de jaren ’50! Haar vader wist van een klein stekje deze mooi grote plant te maken.

Daarnaast heb ik Judith geholpen bij het samenstellen van de collage boven de bank. Elk schilderij heeft een speciale betekenis voor Judith, maar om er één mooi geheel van te maken was nog niet zo makkelijk. Met mijn hulp is dat nu gelukt.

Natuurlijk heb ik hier heel veel foto’s van gemaakt die ik graag aan je laat zien.

Vind jij het net als Judith lastig om van je meubels en accessoires één geheel te maken? Neem dan contact met mij op en ik help je graag verder! En bekijk ook deze tips voor het inrichten van je huis met een klein budget.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Met een klein budget een moderne en stoere look bij Judith”

  1. Ha Ilse, bedankt voor alle hulp. Ik ben zo blij met het resultaat. Het voelt echt helemaal goed. Liefs, Judith

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven