Een opgeruimd huis: van stofzuiger tot opbergdozen
opgeruimd huis: van stofzuiger tot opbergdozen

Een opgeruimd huis: van stofzuiger tot opbergdozen

Op de blog en op Instagram deel ik allerlei foto’s uit ons eigen huis: van de woonkamer, slaapkamer tot de badkamer en meer. Soms krijg ik de vraag of het er altijd zo netjes uitziet als op de foto’s. En ook al voelt ons huis als een droomhuis, eerlijk is eerlijk het ziet er echt niet altijd zo mooi en opgeruimd uit. En dat moet ook kunnen.

Het is veel belangrijker dat er fijn geleefd wordt in een huis dan dat het huis altijd netjes en opgeruimd is. Maar van foto’s van een niet opgeruimd huis raak ik zelf niet geïnspireerd, en grote kans dat dat voor jou net zo is.

Omdat ik regelmatig foto’s moet maken in huis probeer ik er wel voor te zorgen dat het huis altijd enigszins opgeruimd is. Anders ben ik eerst een uur aan het opruimen voor ik foto’s kan maken. Ik heb een aantal tips die schoonmaken en opruimen net wat leuker maken.

Zo wordt schoonmaken leuk

Stofzuigen en poetsen zijn niet perse mijn favoriete hobby’s. Als wij ooit een nieuwe stofzuiger kopen dan zou ik het liefst een robotstofzuiger willen. Je kent ze vast wel, zo één waarbij je zelf op de bank kan blijven zitten en de stofzuiger het werk doet!

In de tussentijd heb ik andere oplossingen bedacht om schoonmaken leuker te maken. (Uiteindelijk hebben we voor deze huisdierproof stofzuiger gekozen) Mooie poetsdoeken, een leuke stoffer en blik van Dille en Kamille en biologische schoonmaakmiddelen die ook nog eens lekker ruiken. Een favoriet muziekje erbij op en schoonmaken is een stuk minder saai.

En ik beloon mijzelf na het opruimen met een kop thee en iets lekkers. Zo heb ik iets om naar uit te kijken.

Opgeruimd staat netjes

Voor je het weet liggen er overal in huis spullen te slingeren. In plaats van een opgeruimd huis is het dan weer één grote bende. Daarom is het belangrijk om spullen een vaste plek te geven en na gebruik weer op te ruimen.

Nog beter is het om eens goed te kijken naar je spullen en te ontspullen. Maar omdat dit veel tijd kost is het in de tussentijd ook prima om alles in ieder geval een vaste plek te geven.

Om dit nog net wat leuker te maken zorg ik voor voldoende opbergdozen in huis. Deze opbergdozen zien er mooi uit en kunnen ook als woondecoratie gebruikt worden.

Het liefst koop ik deze opbergdozen bij mijn favoriete budgetwinkels, want dat is ook voor de portemonnee wel zo leuk. Ook voor kleine kinderen maak je het op deze manier een stuk leuker om op te ruimen.

Geef ze een eigen mand (nog beter, laat ze er zelf één uitkiezen) en laat ze elke dag na het spelen hun eigen speelgoed opruimen. Zo leren ze al jong dat het belangrijk is elke dag de spullen om te ruimen.

Nog een voordeel van mooie opbergdozen is dat dit een makkelijke manier is om waardevolle spullen uit het zicht te leggen, niet alleen fijn voor een opgeruimd huis maar ook om inbrekers buiten de deur te houden.

Elke keer als wij de deur uitgaan ruimen we eerst onze waardevolle spullen op. Dit kost ons nog geen 5 minuten en maakt thuiskomen wel zo fijn.

Wat is jouw tip voor een opgeruimd huis?

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven