Ik heb weer een super toffe DIY voor jullie. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op dingen zelf maken. Eerder maakte ik bijvoorbeeld al deze super simpele muurhanger en op de KreaDoe beurs liet ik mij inspireren voor nog meer zelfmaakideeën. Deze keer laat ik zien hoe je zelf pompomkussens kan maken. Geïnspireerd door de zelfgemaakte kussens van Lisanne van Happy Handmade Living ging ik met deze DIY aan de slag en maakte ik moderne zwart/witte kussens met bolletjes. Natuurlijk kan je ook voor pompoms kiezen, maar dit is wat duurder en op een afstandje ziet het er precies hetzelfde uit.

Uitleg zelf pompom kussens maken

Benodigdheden

benodigdheden pompom kussens maken

Werkwijze

Deze kussens met pompom bolletjes zijn echt super makkelijk om te maken. Zet eerst met de textielkrijt stipjes op de punten waar de balletjes moeten komen. Dit kan je heel precies opmeten, maar ik heb het gewoon op het oog gedaan.

Daarna ga je de bolletjes op het kussen vastzetten. Haal eerst de draad door het bolletje en knoop de draad daarna om het bolletje vast, zodat hij niet meer kan losschieten. Rijg daarna de draad door het kussen op de plek waar deze bevestigd moet worden. Rijg de draad nog een aantal keren door het bolletje en het kussen zodat deze goed vastzit. Zet daarna het uiteinde van de draad goed vast en knip het resterende draad af.

Dit herhaal je net zo vaak tot alle balletjes vastzitten. Bij de kussens met de bolletjes als X heb ik de bolletjes allemaal aan 1 stuk door geregen. Dus nadat je bij bolletje 1 de draad een aantal keer door het bolletje en het kussen hebt geregen hecht je niet af, maar bevestig je meteen bolletje 2. Zo kan je deze aan 1 stuk vastzetten.

zelf kussens met balletjes maken

Budget sierkussens

En that’s it. Zoals je ziet heb je zo voor heel weinig geld mooie zelfgemaakte sierkussens. Deze kussens kan je in allerlei kleuren maken en ook met het patroon kan je zoveel variëren als je zelf wilt.

zelf zwart witte kussens maken

Ik heb de kussens voor nu op de poef gelegd, maar ik denk dat ze ook heel leuk zouden staan op de loungebank met zelfgemaakte matraskussens in de tuin. Nu maar hopen dat Jackie van deze bolletjes afblijft!

Ga jij ook aan zelf pompom kussens maken? Laat het mij weten in de reacties!

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

DIY: zelf pompom kussens maken

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.