DIY: Pompom kussens maken (goedkoop en makkelijk) - InteriorTwin
zelf pompomkussens maken

DIY: Pompom kussens maken

Ik heb weer een super toffe DIY voor jullie. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op dingen zelf maken. Eerder maakte ik bijvoorbeeld al deze super simpele muurhanger en op de KreaDoe beurs liet ik mij inspireren voor nog meer zelfmaakideeën.

Deze keer laat ik zien hoe je zelf pompomkussens kan maken.

Geïnspireerd door de zelfgemaakte kussens van Lisanne van Happy Handmade Living ging ik met deze DIY aan de slag en maakte ik moderne zwart/witte kussens met bolletjes. Natuurlijk kan je ook voor pompoms kiezen, maar dit is wat duurder en op een afstandje ziet het er precies hetzelfde uit.

Uitleg zelf pompom kussens maken

Benodigdheden

benodigdheden pompom kussens maken

Werkwijze

Deze kussens met pompom bolletjes zijn echt super makkelijk om te maken. Zet eerst met de textielkrijt stipjes op de punten waar de balletjes moeten komen. Dit kan je heel precies opmeten, maar ik heb het gewoon op het oog gedaan.

Daarna ga je de bolletjes op het kussen vastzetten. Haal eerst de draad door het bolletje en knoop de draad daarna om het bolletje vast, zodat hij niet meer kan losschieten. Rijg daarna de draad door het kussen op de plek waar deze bevestigd moet worden. Rijg de draad nog een aantal keren door het bolletje en het kussen zodat deze goed vastzit. Zet daarna het uiteinde van de draad goed vast en knip het resterende draad af.

Dit herhaal je net zo vaak tot alle balletjes vastzitten. Bij de kussens met de bolletjes als X heb ik de bolletjes allemaal aan 1 stuk door geregen. Dus nadat je bij bolletje 1 de draad een aantal keer door het bolletje en het kussen hebt geregen hecht je niet af, maar bevestig je meteen bolletje 2. Zo kan je deze aan 1 stuk vastzetten.

zelf kussens met balletjes maken

Budget sierkussens

En that’s it. Zoals je ziet heb je zo voor heel weinig geld mooie zelfgemaakte sierkussens. Deze kussens kan je in allerlei kleuren maken en ook met het patroon kan je zoveel variëren als je zelf wilt.

zelf zwart witte kussens maken

Ik heb de kussens voor nu op de poef gelegd, maar ik denk dat ze ook heel leuk zouden staan op de loungebank met zelfgemaakte matraskussens in de tuin. Nu maar hopen dat Jackie van deze bolletjes afblijft! Ik heb nog een derde kussens gekocht waarmee ik deze DIY abstract kussen heb gemaakt.

Ga jij ook aan zelf pompom kussens maken? Laat het mij weten in de reacties!

Liefs,

Ilse

DIY: zelf pompom kussens maken

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven