Het favoriete item in huis van: Mariska - InteriorTwin
geverfde oude vintagekast

Het favoriete item in huis van: Mariska

Als ik bij mensen thuis kom ben ik altijd ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal achter de meubels en accessoires in huis. Elk huis en elk interieur heeft zijn eigen verhaal. Bij mensen thuis kan ik er natuurlijk niet altijd naar vragen, maar hier op de blog gelukkig wel!

Elke dinsdag vertelt er iemand op InteriorTwin over zijn of haar favoriete item in huis. Een erfstuk, souvenir van een bijzondere reis, een item waar iemand heel lang voor heeft moeten sparen of gewoon een meubelstuk of accessoire waar je heel blij van wordt of trots op bent. Deze week deelt Mariska haar favoriete item in huis.

Mariska, vertel eens wat over jezelf

Ik ben Mariska en ik woon samen met mijn vriend John in een voormalig kantoorpand in Assen. Wij wonen hier nu bijna een jaar met veel plezier. In mijn dagelijks leven schrijf ik op freelance basis voor een interieurwebsite (makeover.nl). Daarmee komen we meteen bij mijn grootste passie, namelijk interieur.

Ik vind het heerlijk om in huis bezig te zijn en te veranderen. Ik denk dat ons huis er iedere week wel iets anders uitziet, doordat ik graag afwissel met accessoires. Maar de basis blijft wel hetzelfde. Gelukkig heb ik een vriend die dat allemaal prima vind, en ik mijn gang kan gaan!

details vintage woonaccessoires

Wat is jouw favoriete item in huis?

Mijn favoriete item is mijn kast. Ik heb deze op Marktplaats op de kop getikt voor 3 tientjes, dus dat maakt ‘m extra leuk. Het is een Lundia kast die normaal gesproken voor kantoren wordt gebruikt. Omdat wij in een voormalig kantoorgebouw wonen vind ik de kast extra leuk. Wij hebben trouwens ook in een oud schoolgebouw gewoond en toen had ik een oude schoolplaat (de kaart van Nederland) hangen.

De kast had nog geen kleur toen ik hem kocht, en de foto’s op Marktplaats waren niet echt mooi. Maar ik zag potentie. De handgreepjes vind ik het mooist aan de kast, lekker industrieel. Ik besloot de kast te verven met matte groene muurverf. Het was maar de vraag of dat zou weken, maar omdat de kast toch niet zo duur was durfde ik het er wel op te wagen.

En het pakte goed uit gelukkig! Wij wonen niet zo groot en doordat de kast dezelfde kleur heeft als de rest vind ik dat het voor eenheid zorgt. De kast biedt ruimte voor mijn mooie accessoire en de lades zijn ideaal voor alles wat je uit het zicht wilt hebben. Wij houden allebei van muziek en in de kast staat daarom ook een lp speler en onze platencollectie. En Adele is zo lief om onze intercom te verbergen!

geverfde oude lundiakast
zijkant oude lundiakast
details oude schoolkast
details indeling kast

Hoe zou jij je woonstijl omschrijven?

Mijn stijl zou ik beschrijven als natuurlijk met een vleugje industrieel en bohemian. Ik vind het leuk om te decoreren met natuurlijke kleuren en items. Van zeeegels, tot minicactusjes.

Dankjewel Mariska voor het delen van jouw favoriete item in huis! Volg Mariska op Instagram (@mariscasa) of neem een kijkje op haar blog. Kijk voor meer inspiratie ook eens bij het favoriete item van Anneke, Talina of Jona.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven