DIY: zelf sleutelhangers met nagellak maken - InteriorTwin
diy sleutelhangers houten ballen

DIY: zelf sleutelhangers met nagellak maken

De laatste tijd probeer ik weer wat vaker creatief bezig te zijn. Soms met wat ingewikkelds, soms met iets heel simpels. Zo maakte ik vorige week nog de sierkussens met pompoms. Afgelopen weekend maakte ik zelf sleutelhangers met nagellak. Ook deze DIY is eigenlijk heel simpel om zelf te maken, mits je de goede materialen in huis hebt. Ik laat je graag zien wat ik gemaakt heb.

Dit idee heb ik bedacht doordat ik met een andere DIY bezig ben. Ik ben namelijk bezig met het maken van een organizer voor in de hal met een plekje voor de sleutelbossen.

De sleutelhangers die ik had waren eigenlijk wel aan vervanging toe en ik besloot spontaan om zelf nieuwe sleutelhangers te maken. De houten ballen voor deze DIY had ik nog over van het kledingrek met houten kralen.

Dit idee heb ik van Pinterest, waar veel soortgelijke DIY’s te vinden zijn.

Zelf sleutelhangers met houten ballen en nagellak maken

Benodigdheden

diy sleutelhanger met nagellak benodigdheden

Werkwijze

Rijg een aantal ballen aan de sateprikker en leg deze bovenop de plantenpot of brede beker. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk bij alle zijdes van de ballen kan komen. Daarna kan je de ballen een kleurtje gaan geven. Ik heb gemerkt dat hoe beter de kwaliteit van de nagellak is, hoe makkelijk dit is. Bij een aantal ballen heb ik nagellak van slechte kwaliteit gebruikt en deze dekt helaas minder goed. Geef eventueel de bal een tweede of derde laag nagellak.

Pas ook op dat de sateprikker niet verschuift en de ballen eraf vallen, dit gebeurde namelijk bij mij. Dit kan je deels voorkomen door, als de sateprikker te smal is, een tweede sateprikker door de ballen te rijgen waardoor ze minder zullen gaan schuiven en draaien.

diy sleutelhanger met nagellak zelf maken

Als de nagellak goed is opgedroogd kan je de houten ballen aan het draad gaan rijgen. Je kan vooraf al de het draad om de sleutelhanger rijgen, of net als ik gedaan heb, achteraf bevestigen. Als je alle ballen aan het draad geregen hebt maak je aan het einde een stevige knoop en knip je het draad af.

Zo simpel is het. Meer hoef je niet te doen. Achteraf had ik het liefst nagellak van iets betere kwaliteit gehad, en ook iets meer kleuren om uit te kiezen, maar tegelijkertijd vind ik het zonde om voor zo’n simpele DIY nieuwe spullen te moeten kopen.

In plaats van nagellak kan je ook verf gebruiken en je kan natuurlijk ook kiezen voor stippen, strepen of iets anders op de houten ballen, maar ik besloot het simpel te houden.

zelfgemaakte sleutelhangers met houten ballen en nagellak

Binnenkort komt er weer een nieuwe DIY voor jullie online. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de wekelijkse inspiratiemail.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven