Inspiratie: 25 x de mooiste vloerkleden (van rond tot extra groot vloerkleed)

Inspiratie: 25 x de mooiste vloerkleden (van rond tot extra groot vloerkleed)

Met een vloerkleed creëer je direct sfeer in huis. Kies voor een vloerkleed in de woonkamer, bij de bank of onder de eettafel, of voor een vloerkleed in de slaapkamer of kinderkamer voor extra warmte in huis.

Er zijn vloerkleden voor elke woonstijl te koop: of je nou van vintage, Scandinavisch, bohemian, modern of landelijk kiest er is altijd wel een vloerkleed wat bij je past. Bekijk ook deze tips als je twijfelt tussen een rond of rechthoekig vloerkleed.

De mooiste vloerkleden zijn ter inspiratie voor je verzameld in deze blog: van Leen Bakker en Xenos tot design en van rond en ovaal tot extra groot.

25 x vloerkleden inspiratie

Neutrale vloerkleden

Zwartwit vloerkleden

Zelf heb ik een voorkeur voor een vloerkleed in zwartwit. Ik heb wel eens een vintage of kleurrijk vloerkleed geprobeerd, maar kom vaak toch weer uit bij een zwart wit vloerkleed. Dit zijn mijn favoriete zwart-witte vloerkleden:

Kleurrijke vloerkleden en vloerkleden met grafische prints

Heb jij zin in wat kleur in huis? Kies dan een vloerkleed in kleur. Ga voor blauw, groen, okergeel of roze en mix en match met de rest van de meubels en accessoires in huis.

Grafische prints zijn helemaal hip en dat zie je terug in deze vloerkleden met kleur.

Vintage vloerkleden

De echte vintage vloerkleden scoor je het beste op antiekmarkten, bij speciaalzaken of op Marktplaats. Maar gelukkig zijn er genoeg betaalbare lookalike vintage vloerkleden te koop.

Ronde vloerkleden

Een rond vloerkleed is leuk voor in de slaapkamer, kinderkamer of als extra voor in de woonkamer. De jute ronde vloerkleden zijn de meest bekende, maar er is nog veel meer keuze.

Met al deze inspiratie zit er vast wel een vloerkleed tussen wat bij je past. Bereid je goed voor op de aankoop van een vloerkleed en kies voor de juiste maat en stijl. Liever zelf aan de slag? Haak dan een vloerkleed zelf, bijvoorbeeld deze van lontwol.

Liefs, Ilse

Bewaar dit artikel op Pinterest voor later:

Ook in zwart en grijs

In 13 kleuren en 12 maten leverbaar


Verkrijgbaar in verschillende maten

In verschillende kleuren en maten verkrijgbaar


in 100 en 180 cm verkrijgbaar

In verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Ook als rechthoekig vloerkleed beschikbaar

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven