Staand werken met de Upstaa zit-sta verhoger - InteriorTwin
design zit-stabureau upstaa

Staand werken met de Upstaa zit-sta verhoger

Al langere tijd was ik op zoek naar een zit-sta verhoger voor op het bureau om staand te kunnen werken. Staand werken is namelijk goed voor je gezondheid. Ik had mijn zoektocht al bijna opgegeven, omdat de standaards die ik tegenkwam te duur of gewoon niet mooi waren, tot ik de betaalbare Upstaa tegenkwam. Ik vertel je graag meer over de Upstaa en de voordelen van staand werken.

zit-sta verhoger voor bureau

Staand werken is goed voor je gezondheid

Al langere tijd hoor ik in het nieuws dat staand werken goed voor je gezondheid is. Aangezien ik regelmatig rugklachten heb leek mij een sta bureau dan ook ideaal.

Als je staand werkt beweeg je meer en dat is goed voor je gezondheid. Het bevorderd de doorbloeding in je benen en armen. Als je teveel zittend werkt kan dit op de lange termijn klachten aan je botten, spieren en weefsel veroorzaken en met staand werken neemt het risico hierop af. Ook een stijve nek, last van je schouders of armen, een pijnlijke rug en RSI kunnen veroorzaakt worden door teveel zittend werken.

Daarnaast schijnt staand werken bij te dragen aan je productiviteit. Dit komt omdat je hart harder bloed door het lichaam pompt als je staand werkt. En een goede bloedcirculatie houdt je scherper. Nog een voordeel: doordat je lichaam harder moet werken bij staand werken verbrand je meer calorieën.

Mijn ervaringen met staand werken d.m.v. een zit-sta verhoger

Ik heb de Upstaa nu een kleine week in huis en een aantal keren staand gewerkt. Ik merk meteen dat mijn houding een stuk beter is dan wanneer ik zittend werk. Daarnaast sta ik rechter en ik heb minder last van mijn rug en nek. Ook merk ik dat ik productiever werk. Dat komt misschien deels door de betere bloedcirculatie, maar ook omdat het veel minder makkelijk is om te multitasken en even je mobiel erbij te pakken (en afgeleid worden door social media) dan als je zittend werkt.

Tegelijkertijd vind ik staand werken vermoeiend. Dat had ik van te voren ook wel verwacht, maar na drie kwartier ben ik echt moe en moet ik gaan zitten. Ik hoop dat dit een kwestie van wennen is en dat ik dit langzaam kan opbouwen. Het is niet mijn doel om de hele dag staand te kunnen werken, maar 2 uur per dag zou ik wel fijn vinden. Ik ga dus de komende periode proberen het staand werken verder op te bouwen.

zit-sta bureau goedkoop

De Upstaa

Voor het staand werken gebruik ik dus de Upstaa. De Upstaa is in verhouding tot andere zit sta verhogers mooi vormgegeven en goedkoop. De Upstaa is van hout en verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Ik koos voor de standaard maat in wit. Het makkelijke is dat de Upstaa bestaat uit een aantal losse planken die je makkelijk in elkaar zet.

Je hebt er geen schroeven of lijm voor nodig. Op het moment dat je weer zittend wilt gaan werken haal je de planken uit elkaar en neemt de Upstaa nog nauwelijks ruimte in beslag. Dit is nog geen minuut werk en gelijk een belangrijk voordeel ten opzichte van andere zit sta verhogers en sta bureaus, die vaak lomp en groot zijn. Daarnaast lijkt de Upstaa wel een design bureau ten opzichte van de meeste lelijke zit sta verhogers. Leuk om te weten dan is dat de Upstaa al te koop is vanaf 149,95!

De Upstaa bestel je o.a. bij Bol.com, zoals deze Upstaa Wit XL, of bekijk het volledige aanbod van Upstaa.

design zit-stabureau upstaa

De Upstaa is stevig en stabiel, je kunt hier dus prima aan werken. Nog een leuk feitje: De Upstaa bestaat uit gekeurd hout uit gecontroleerde bosbouw. En de Upstaa wordt verstuurd in een platte doos waar gegarandeerd 0% plastic of pvc in zit.

Voor iedereen die regelmatig thuis werkt, of je nou als zzp-er werkt of voor de baas, vind ik de Upstaa een aanrader. Naast de Upstaa bestelde ik nog een draadloos toetsenbord voor slechts 20 euro. Dit toetsenbord kan zowel aan de Macbook als aan andere laptops gekoppeld worden.

Werk jij weleens staand achter het bureau?

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven
zit-sta verhoger Upstaa dit is waarom staand werken gezond is voordelen sta bureau

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven