Trend: bamboe en rotan meubels en accessoires in huis
rotan muurhanger

Trend: bamboe en rotan meubels en accessoires in huis

Het is de trend van dit moment: meubels en accessoires van bamboe en rotan in huis. Deze natuurlijke materialen passen perfect bij de bohemian trend, maar ook in een industrieel, landelijk of Scandinavisch interieur zorgen ze voor een sfeervolle touch in huis. Laat je in deze blog inspireren met ideeën en informatie over deze trend.

Het verschil tussen bamboe, rotan, raffia en riet

Naast bamboe en rotan worden ook raffia en riet veel gebruikt voor bohemian woonaccessoires. Om het verschil tussen deze materialen duidelijk te maken vertel ik graag meer over deze vier soorten.

Riet is een waterplant en in verhouding tot bamboe en rotan minder sterk. Daarom is riet niet geschikt om meubels van te maken, maar zie je dit bijvoorbeeld wel terug in trendy wandhangers of lampen. Touw van raffia wordt gemaakt van de onderkant van een blad van de palm en gebruikt voor bijvoorbeeld parasols, manden en muurhangers.

Rotan is een harde soort liaan en omdat deze soort sterk en buigzaam is kunnen hier, naast accessoires, ook meubels van gemaakt worden zoals stoelen, bijzettafels en meer. Bamboe is de meest sterke van de vier. Omdat de binnenkant van de bamboe hol is is dit materiaal niet zo zwaar en geschikt voor het maken van meubels en accessoires zoals stoelen, bijzettafels en meer.

Zelf bananenbladeren worden tegenwoordig gebruikt voor het maken van woonaccessoires.

Al deze materialen zijn relatief duurzaam in verhouding tot hout of andere meer belastende materialen. Zowel bamboe als rotan groeien hard en zijn daarmee een goed en duurzaam alternatief.

Bohemian accessoires bij mij thuis

Ook ik heb de afgelopen periode verschillende woonaccessoires in de bohemian stijl in huis gehaald. Zo staan er verspreid door het huis verschillende manden van bijvoorbeeld rotan of bamboe. Deze manden zijn bijvoorbeeld te koop bij de Woonexpress en Xenos.

Een van mijn laatste aanwinsten is een raffia wandhanger. Eigenlijk bedoeld voor achter de bank, maar omdat er eerst een haakje aan de muur gemaakt moet worden hangt hij nu naast de tv. Ook hier hangt hij erg leuk, dus misschien blijft hij gewoon wel op deze plek hangen. Daar ben ik nog niet helemaal over uit.

En nog een nieuwe aanwinst zijn deze hoeden. Getipt door Stephanie van Fijnthuiszijn.nl bestelde ik deze bij Feestbazaar online voor maar een paar euro per stuk. En met deze simpele truc bevestigde ik ze in een paar minuten aan de muur.

Inspiratie voor meubels en woonaccessoires van rotan en bamboe

Misschien ben je nog wel op zoek naar meer inspiratie voor meubels en woonaccessoires van rotan en bamboe in huis. Ik heb een aantal van mijn favorieten voor je verzameld. Een rotan stoel, een mooie hanglamp van bamboe of een mooie spiegel of mand.

Deze musthaves van natuurlijke materialen met invloeden uit Bali en Ibiza zijn de trend van dit moment. Zet bijvoorbeeld een grote plant in een mooie rotan mand of combineer een bamboe stoel met een stoere industriele stoel voor een bijzonder effect. Ook leuk is het om rotan items in de kinderkamer toe te voegen, zoals in de kinderkamer van Isa. Of denk eens aan een vloerkleed van jute voor in huis.

Liefs,

Ilse

rotan en bamboe meubels en accessoires in huis

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven