DIY: Stoer fotorek van sloophout (klaar in 15 minuten) - InteriorTwin
diy stoer fotodisplay

DIY: Stoer fotorek van sloophout

Er staat weer een nieuwe DIY voor jullie online! Ik heb nog steeds een aantal planken van sloophout over van de lambrisering in de slaapkamer die ik een paar jaar geleden maakte.

Eerder maakte ik al een dienblad van dit resthout en van de week ging ik aan de slag met een stoer fotorek. Dit idee kwam ik tegen op Pinterest en is geïnspireerd op de DIY van Mein Feenstaub. In deze blog laat ik jullie zien hoe ik dit gemaakt heb.

Maak zelf een stoer fotorek van sloophout

Benodigdheden

  • Plank van sloophout (of andere houtsoort)
  • Gouden punaises (de punaises op de foto komen van IKEA)
  • Mooie kaarten of foto’s (de kaarten die ik gebruikt heb verzamelde ik door de jaren heen uit tijdschriften, beurzen, etc)
  • Zaag
  • Eventueel hamer en spijker
diy met sloophout

Werkwijze

  1. Zaag eerst de plank op maat. De houten plank die ik gebruikt heb was origineel 120 centimer. Ik zaagde hier twee planken van.
  2. Bepaal hoe de foto’s en kaarten het mooist uitkomen op de houten plank.
  3. Nu ga je de kaarten vastprikken met punaises. Sloophout is vrij zacht op sommige plekken, soms zal je de punaise heel makkelijk in het hout kunnen vastzetten. Op de punten waar dit lastiger is kan je eerst met een spijker en hamer voorzichtig een gaatje in het hout slaan. Doe dit niet te hard want dan heb je kans dat je het hout kapot slaat.
  4. En klaar is je zelfgemaakte stoere houten fotorek! Style het verder mooi af met planten, kaarsen en andere woondecoratie.
gouden punaises diy
diy houten plank als display voor fotos

In plaats van twee kleine planken zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een grote fotoplank van grond tot plafond. Zet deze vast aan de muur en je hebt een extra stoer effect. Je kunt kiezen voor mooie kaarten, foto’s van familie of speciale reizen of maak bijvoorbeeld een moodboard van plaatjes die je inspireren.

Stuur je mij een foto als je ook zelf een stoer fotorek gaat maken?

Liefs,

Ilse

diy: stoer industrieel fotorek van sloophout

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “DIY: Stoer fotorek van sloophout”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven