Wordt jij ook zo gek van muggen in de slaapkamer? Op de een of andere manier moeten muggen mij altijd hebben en zit ik alweer helemaal onder de muggenbulten. Inmiddels heb ik heel veel dingen geprobeerd tegen muggen en deel ik mijn favoriete tips met je om muggen weg te houden uit de slaapkamer.

5 tips om muggen uit de slaapkamer weg te houden

5 tips om muggen weg te houden uit de slaapkamer

1. Een klamboe boven het bed

Dit is één van mijn favoriete tips. Hang een klamboe boven het bed en zorg ervoor dat de muggen niet meer bij je kunnen komen. Wij hebben jarenlang de goedkope klamboe van de IKEA boven ons bed gehad. Deze is niet alleen lekker goedkoop, maar ziet er ook nog eens leuk uit. Sinds dit jaar hebben wij een nieuwe hanglamp boven ons bed en kunnen wij de klamboe helaas niet meer ophangen. Tijd voor ons om op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing.

Een klamboe heeft wel 2 nadelen: bij een klein kiertje weten de muggen er alsnog tussendoor te glippen (dat gebeurde bij ons regelmatig). Ook kan een mug urenlang rondom de klamboe vliegen op zoek naar een ingang. Zo heb je alsnog slapeloze nachten van al het gezoem. De klamboe van IKEA kan helaas niet helemaal afgesloten worden, maar wil je zeker weten dat een mug niet meer in de klamboe kan komen kies dan voor deze of deze klamboe.

2. Horren voor het raam

Nog een goede oplossing is het om horren voor het raam te hangen. Op maat gemaakte horren zijn helaas niet goedkoop. Daarom wil ik (hopelijk dit jaar) zelf horren gaan maken. Je kan ervoor kiezen om deze direct met klittenband aan het kozijn te bevestigen, maar dit is niet praktisch als je dit regelmatig moet verwijderen. Beter is het om het gaas om houten latjes te spannen en of te kiezen voor een inbouw hor. Kies er bij voorkeur voor om voor alle ramen in het huis horren te plaatsen en vergeet ook de buitendeuren niet, anders weten de muggen alsnog binnen te komen.

3. Kamerplant tegen muggen

Deze oplossing is niet alleen praktisch, maar ook nog eens mooi: haal kamerplanten in huis tegen muggen. Zet ze bijvoorbeeld in de vensterbank of een plantenbak dicht bij het bed. De anti muggenplant (Pelargonium Graveolens) zorgt er dankzij zijn geur voor dat muggen op een afstand blijven. En heb jij toch muggen in de slaapkamer? Kies dan voor een vleesetende plant, zoals de Venus Vliegenval. Zodra een mug de blaadjes van deze plant aanraakt zal hij opgeslokt worden door de bladeren. Ik heb deze tip nog niet zelf uitgetest, maar ik ga binnenkort deze planten tegen muggen in huis halen. Ik ben benieuwd of het werkt!

4. Muggenlamp of muggenstekker

Hang een muggenlamp in het stopcontact. Dit werkt het beste als je de muggenlamp 20 minuten voor het slapengaan aanzet en geen andere lampen in de slaapkamer aanzet. Het geluid van een geroosterde mug en de bijbehorende geur vind ik zelf irritant, maar dit is wel een effectieve oplossing tegen muggen. Je hebt ook muggenstekkers die ervoor zorgen dat muggen niet meer in de buurt willen komen. Door het ultrasone geluid blijven muggen uit de buurt, de ideale oplossing!

5. Citronella

Er zijn veel producten te koop met citronella om muggen te weren uit de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan geurkaarsen, olie of muggenzalf. Online, in de supermarkt en bij de drogist zijn deze producten volop te koop. Ik ben opgegroeid met citronella als de tip tegen muggen. Toch werd ik elke zomer lek gestoken door deze beestjes. Het is daarom maar de vraag of citronella echt helpt tegen muggen en daarom mijn minst favoriete tip. Wel vind ik citronella kaarsen heel gezellig voor in de tuin en doet het mij terugdenken aan vroeger. Maar als oplossing in de slaapkamer tegen muggen is het mijn minst favoriete tip.

Wat is jouw ultieme tip om muggen weg te houden uit de slaapkamer?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.