5 tips om muggen uit de slaapkamer weg te houden - InteriorTwin
ikea klamboe boven bed tegen muggen

5 tips om muggen uit de slaapkamer weg te houden

Wordt jij ook zo gek van muggen in de slaapkamer? Op de een of andere manier moeten muggen mij altijd hebben en zit ik alweer helemaal onder de muggenbulten. Ik kan mij voorstellen dat je net als ik op zoek bent naar tips tegen muggen in de slaapkamer

Inmiddels heb ik heel veel dingen geprobeerd tegen muggen en deel ik mijn favoriete tips met je om muggen weg te houden uit de slaapkamer. Ik weet inmiddels wat wel werkt, en wat niet werkt, en kan je zo helpen om muggen te weren in de slaapkamer.

5 tips om muggen uit de slaapkamer weg te houden

1. Een klamboe boven het bed

Dit is één van mijn favoriete tips. Hang een klamboe boven het bed en zorg ervoor dat de muggen niet meer bij je kunnen komen. Wij hebben jarenlang een goedkope klamboe van de IKEA boven ons bed gehad.

Deze is niet alleen lekker goedkoop, maar ziet er ook nog eens leuk uit. Sinds vorig jaar hebben wij een nieuwe hanglamp boven ons bed en kunnen wij de klamboe helaas niet meer ophangen. Tijd voor ons om op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing.

Een klamboe heeft wel 2 nadelen: bij een klein kiertje weten de muggen er alsnog tussendoor te glippen (dat gebeurde bij ons regelmatig). Ook kan een mug urenlang rondom de klamboe vliegen op zoek naar een ingang. Zo heb je alsnog slapeloze nachten van al het gezoem.

De klamboe van IKEA kan helaas niet helemaal afgesloten worden, maar wil je zeker weten dat een mug niet meer in de klamboe kan komen kies dan voor deze of deze klamboe.

Toch moet ik eerlijk toegeven dat een klamboe tot nu toe de beste oplossing tegen muggen in de slaapkamer blijkt te zijn.

2. Horren voor het raam

Nog een goede oplossing is het om horren voor het raam te hangen. Op maat gemaakte horren zijn helaas niet goedkoop.

Daarom hebben wij gekozen voor horren met klittenband aan het kozijn te bevestigen. Dit is een simpele, snelle en goedkope oplossing.

In de slaapkamer is er nu geen mogelijkheid meer voor muggen om binnen te komen. Maar om muggen echt goed te weren uit huis zou je eigenlijk horren voor elk raam en deur moeten spannen.

3. Muggenlamp of muggenstekker

Hang een muggenlamp in het stopcontact. Dit werkt het beste als je de muggenlamp 20 minuten voor het slapengaan aanzet en geen andere lampen in de slaapkamer aanzet. Het geluid van een geroosterde mug en de bijbehorende geur vind ik zelf irritant, maar dit is wel een effectieve oplossing tegen muggen.

Je hebt ook muggenstekkers die ervoor zorgen dat muggen niet meer in de buurt willen komen. Door het ultrasone geluid blijven muggen uit de buurt, de ideale oplossing! Mijn buurvrouw vertelde dat dit bij haar heel goed werkt, dus ik heb er eentje besteld en ga het dit jaar uitproberen.

4. Kamerplant tegen muggen

Deze oplossing is niet alleen praktisch, maar ook nog eens mooi: haal kamerplanten in huis tegen muggen.

Zet ze bijvoorbeeld in de vensterbank of een plantenbak dicht bij het bed. Er zijn een aantal planten die schijnen te helpen tegen muggen.

De anti muggenplant (Pelargonium Graveolens) zorgt er dankzij zijn geur voor dat muggen op een afstand blijven. En heb jij toch muggen in de slaapkamer? Kies dan voor een vleesetende plant, zoals de Venus Vliegenval.

Zodra een mug de blaadjes van deze plant aanraakt zal hij opgeslokt worden door de bladeren. Ik heb de anti muggenplanten dit jaar voor het eerst uitgetest, maar meteen teveel water gegeven. Volgend jaar ga ik voor de herkansing en bestel ik ze opnieuw om te kijken of het helpt. Het ziet er in ieder geval gezellig uit!

5. Citronella

Er zijn veel producten te koop met citronella om muggen te weren uit de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan geurkaarsen, olie of muggenzalf. Online, in de supermarkt en bij de drogist zijn deze producten volop te koop.

Ik ben opgegroeid met citronella als de tip tegen muggen. Toch werd ik elke zomer lek gestoken door deze beestjes. Het is daarom maar de vraag of citronella echt helpt tegen muggen en daarom mijn minst favoriete tip.

Wel vind ik citronella kaarsen heel gezellig voor in de tuin en doet het mij terugdenken aan vroeger. Maar als oplossing in de slaapkamer tegen muggen is het mijn minst favoriete tip.

Wat is jouw ultieme tip om muggen weg te houden uit de slaapkamer?

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven