DIY: muurhanger van lontwol - InteriorTwin
diy muurhanger

DIY: muurhanger van lontwol

Ik ben weer aan de slag gegaan met een super snelle DIY. Deze muurhanger van lontwol maak je namelijk in 10 minuten! Echt iedereen kan deze maken, want het is heel simpel. Ik laat je in deze blog zien hoe ik deze gemaakt heb. Je kan voor de muurhanger zelf de afmetingen en de kleuren bepalen, kijk daarvoor op welke plek je deze wilt ophangen. Ik maakte al eerder verschillende muurhangers, zoals deze xxl muurhanger, maar besloot deze keer voor een kleinere versie te kiezen. En ik koos voor één van mijn favoriete materialen, lontwol, waar ik eerder al een kussen en vloerkleed van maakte.

Misschien hebben jullie wel gezien dat er de laatste tijd weer wat meer DIY’s online staan. Ik ben er namelijk gek op om dingen zelf te maken. Vooral makkelijke en snelle DIY’s zijn mijn favoriet. De laatste paar jaar was ik alleen enorm druk om mijn bedrijf InteriorTwin op te bouwen. Zo druk, dat het maken van DIY’s er bij inschoot. Iets wat ik enorm jammer vind, dus de laatste tijd probeer ik weer meer tijd te creëren om dingen zelf te maken. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik!

DIY: muurhanger van lontwol

Benodigdheden

Werkwijze

Knip eerst het lontwol voor de kleinste ring in de gewenste lengte. Scheur de lontwol voorzichtig in reepjes, zodat deze minder dik is. Vouw de lontwol dubbel en knoop deze om de ring. Ik heb hiervoor 6 strengen lontwol gebruikt.

Knip hierna het lontwol voor de grote ring in de juiste lengte. Zorg ervoor dat deze een stuk langer is dan bij de kleinste ring. Ook hier scheur je de lontwol weer in reepjes, maar hou hierbij een iets dikkere streng aan dan bij de kleinste ring. Knoop daarna de lontwol om de ring. Ik heb hiervoor 10 strengen lontwol gebruikt.

Knoop daarna een ijzerdraadje vast aan de grote ring en verbind deze met de kleine ring, zodat de kleine ring op ongeveer 2/3 hangt van de grote ring.

diy muurhanger detail

Als laatste knip je zowel de lontwol van de kleine ring en grote ring in de gewenste lengte en breng je er een mooie vorm in aan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier wat ongeduldig bij was en dat ik nog niet helemaal tevreden ben over de vorm.

Mijn muurhanger van lontwol is een beetje chaotisch en niet mijn allermooiste DIY ooit. Maar het is wel een super makkelijke DIY om op de zondagmiddag mee aan de slag te gaan. De volgende keer probeer ik weer iets geduldiger te zijn als ik met een DIY aan de slag ga, met hopelijk een nog mooier resultaat!

Laten jullie het mij weten als je met deze DIY aan de slag gaat? Bekijk ook deze DIY ideeën voor lontwol voor meer inspiratie.

Lief,

Ilse

maak zelf een muurhanger van lontwol met ringen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven