Het favoriete item in huis van: Jantine - InteriorTwin
eetkamer @thuis_in_huis

Het favoriete item in huis van: Jantine

Als ik bij mensen thuis kom ben ik altijd ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal achter de meubels en accessoires in huis. Elk huis en elk interieur heeft zijn eigen verhaal. Bij mensen thuis kan ik er natuurlijk niet altijd naar vragen, maar hier op de blog gelukkig wel!

Elke dinsdag vertelt er iemand op InteriorTwin over zijn of haar favoriete item in huis. Een erfstuk, souvenir van een bijzondere reis, een item waar iemand heel lang voor heeft moeten sparen of gewoon een meubelstuk of accessoire waar je heel blij van wordt of trots op bent. Deze week deelt Jantine haar favoriete item in huis.

Jantine, vertel eens wat over jezelf

Ik, Jantine (35 jaar), woon samen met mijn vriend Henk Jan (35 jaar), mijn zoon Jort (7 jaar), mijn bonuszoon Dynand (ook 7 jaar) en mijn bonuszoon Ryan (5 jaar) een boxer Kyra, een kat Taaltsje en 2 duiven en 30 vogels, al met al een hele gezellige boel. We hebben een hele poos gelat en sinds kort wonen we in een ruime twee onder een kap samen in Harkema.

Sinds kort ben ik in het dagelijks leven interieurstylist en management ondersteuner bij een woninginrichter aan huis. Ik adviseer klanten in de vloerkeuze, raambekleding, verf en behang. Vanaf jongs af aan ben ik al met interieur bezig en toch heb ik ook de keuze gemaakt om Management, Economie en Rechten te studeren.

Daarna ben ik het bankwezen in gerold maar ik bleef bezig met het interieur en werd regelmatig door vrienden om advies gevraagd. Nadat mijn carrière in het bankwezen teneinde kwam en ik mij steeds vaker afvroeg wat ik nou echt leuk vond kwam ik uit bij interieurstylist, maar met een achtergrond in het bankwezen was het lastig om naar de interieurbranche over te stappen. 

Dus ben ik in oktober een opleiding tot interieurstylist gaan volgen en terwijl ik opzoek waar naar staaltjes voor mijn opleiding kwam ik mijn huidige baan tegen. Ik heb het enorm naar mijn zin en vind het zo leuk om iedere dag met mijn hobby bezig te kunnen zijn. 

Maar ik houd mij niet alleen bezig met woningstoffering, mijn vriend heeft namelijk een badkamer speciaalzaak SK tegels en sanitair in Surhuisterveen (Friesland) dus daar ben ik ook regelmatig te vinden. Samen kunnen we dus je hele huis vormgeven ?

Wat is je favoriete item in huis?

Mijn favoriete item is onze eettafel. Deze eettafel is het eerste item dat we samen hebben uitgezocht. We zijn naar een houtzagerij hier in de buurt gegaan waar hele bomen in plakken op gestapeld lagen, daar hebben we een eikenblad uitgekozen. Vervolgens hebben we de metalen poten bij een metaalbedrijf laten maken en spuiten.

eettafel @thuis_in_huis

  Het is een echte familietafel, we eten er altijd aan, drinken op zondagochtend koffie aan de tafel, doen er spelletjes en mijn huiswerk en opdrachten maak ik ook altijd aan deze tafel.

Helaas begint het blad nu behoorlijk te vlekken maar gelukkig kan hij nog een keer onder de schaafbank door en dan krijgt hij een goede (bijna onzichtbare) laklaag. Helaas hebben we  niet zoveel ruimte dat we de tafel kunnen verplaatsen. Hij staat waar hij staat en dat is maar goed ook, hij is bijna niet te tillen. Wel staat er regelmatig iets anders op de tafel en de muren verander ik ook regelmatig dus saai is het niet.

eettafel eiken houten blad @thuis_in_huis

Hoe zou jij je woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl heeft een scandinavische touch met toevoeging van kleur. Ik hou er van om regelmatig mijn interieur te veranderen dus de basis is vrij neutraal.

Dankjewel Jantine voor het delen van jouw mooie verhaal en foto’s!

Wil je meer zien van Jantine? Volg haar dan op Instagram @thuis_in_huis. En kijk voor nog meer wooninspiratie eens bij het favoriete item van Boukje of Ilona.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven