Trap verven: tips, inspiratie en voorbeelden
trap verven tips mogelijkheden voorbeelden inspiratie

Trap verven: tips, inspiratie en voorbeelden

Een tijdje geleden hebben wij onze trap geverfd. De beste keuze ooit en ik krijg dan ook heel veel reacties en vragen over het verven van de trap.

In deze blog geef ik antwoord op de meest gestelde vragen voor het verven van de trap en laat ik een aantal toffe voorbeelden zien voor inspiratie voor het verven van de trap.

Tips voor het verven van de trap

Bij het uitkiezen voor verf voor de trap is het belangrijk dat je speciale trapverf uitkiest, deze is namelijk slijtvast. Wij kozen voor Histor trapverf, hierin zit een speciale korrel verwerkt waardoor deze verf antislip is.

Dit is wat mij betreft dan ook de beste trapverf uit de bouwmarkt om je trap mee te verven. Bij de verfspeciaalzaken kan je ook andere merken verf kopen die vaak nog slijtvaster zijn.

Het schilderen van het trapgat werkt eigenlijk net zoals het verven van een houten meubel. Eerst goed schuren en ontvetten. Kit ook de randen en kieren van de trap af om lelijke gaten te verbergen.

Bij een trap die nog niet eerder geverfd is, bijvoorbeeld in een nieuwbouwhuis, moet de trap eerst in de grondverf gezet worden. En daarna kan je de trap schilderen met de traplak.

Hoeveel verf je nodig hebt hangt o.a. af van de ondergrond, het aantal traptreden en of het een open of dichte trap is. Het verschilt dan ook per huis hoeveel m2 een trap is.

Wij hadden aan 1 blik traplak voldoende voor het verven van de trap in onze nieuwbouwwoning. Deze was al wel een keer eerder geverfd. Toen wij 4 jaar geleden de trap voor het eerst verfden hadden wij aan 1 blik verf niet voldoende.

Weet je niet zeker hoeveel verf je nodig hebt en moet je de verf speciaal laten mengen? Begin dan met 1 blik en haal eventueel later alsnog wat bij. Je kan deze verf namelijk niet altijd retourneren.

Voorbeelden van een geverfde trap

Ben je nog op zoek naar inspiratie en voorbeelden voor het verven van de trap? Ik heb een aantal inspirerende voorbeelden voor je verzameld.

Naast de voorbeelden op de foto is er natuurlijk nog veel meer keuze: kies bijvoorbeeld voor een grijze, witte, of zwarte trap of een trap in een bijzondere kleur. Of een betonlook trap, deze kan je verven met speciale verf.

Helemaal verliefd ben ik op de roze trap van Laura van @studioflame.nl. Deze gedurfde kleur komt helemaal tot zijn recht bij de rustige witte basis. Gecombineerd met prachtige hexagon tegels en een aantal mooie planten is dit nog eens een mooie plek om binnen te komen!

roze trap studio flame

De grijze trap van @juudithhome is ook al zo tof. Grijs saai? Echt niet! Interieurblogger Judith verfde de hele wand in dezelfde kleur, waardoor het één harmonieus geheel is.

En door te kiezen voor een aantal spannende details in de hal is het resultaat heel mooi geworden!

grijze trap @juudithhome

Onze eigen trap mag natuurlijk niet in de rijtje ontbreken. Vrij spontaan besloten wij te kiezen voor een groene trap, deze past heel goed bij de urban jungle look van de gang.

Hiervoor kochten wij Histor verf in de kleurcode J0.10.60. Is hij niet tof?

groene trap verven anti slip trapverf traplak-1

Hiervoor hadden wij onze trap grijs geverfd, ook heel tof. Maar omdat de verf versleten was moest wij de trap opnieuw verven en kozen wij voor een spannender kleurtje dan grijs.

Ik krijg vaak vragen over deze kleur verf en ik dacht eigenlijk dat hij uitverkocht was, maar deze grijze trapverf lijkt toch weer te koop.

grijze trap en marokaanse grijze tegels

De zwarte trap van Arianne van @haarlemshuisje knalt er lekker uit in het prachtige jaren ’30 huis.

Gecombineerd met de authentieke details uit het huis en een subtiele lambrisering is er genoeg te zien in de prachtige hal.

zwarte trap @haarlemshuisje

Ook Nita van @xahaax koos voor een zwarte trap. In een lichte ruimte is dit een ware eyecatcher, I like it!

zwarte trap @xahaax

De trap van Mirjam Hart is ook groen, maar weer heel anders. De traptreden zijn wit geverfd en de stootborden groen.

Ook verfde ze een lambrisering langs de trap in het groen, super tof! Mirjam heeft ook een blog geschreven waarin ze uitlegt hoe je zelf een rechte lambrisering langs de trap verft.

groen witte trap mirjam hart-1
Fotocredits: @mirjam_hart

Ga jij ook de trap verven? En welke kleur wil je de trap geven? Vergeet niet om dit artikel op te slaan op Pinterest om alles nog eens rustig terug te lezen.

Liefs, Ilse

trap verven: tips en voorbeelden

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

8 gedachten over “Trap verven: tips, inspiratie en voorbeelden”

  1. Ik vind ze allemaal mooi maar de zwarte springt er uit!Hier zou dat ook gedaan moeten worden maar ik durf er nog niet aan beginnen.Welke kleur ik moet nemen,hoe de trap op zich verven enz.

    1. Wat is een zwarte trap tof he! Het verven van de trap is nogal een klus, maar als het dan eenmaal gedaan is heb je zo’n mooi resultaat! Ik hoop dat deze blog je toch inspireert om er een keer aan te beginnen. Na een aantal uur is de trapverf al droog en in principe werkt het hetzelfde als bijvoorbeeld een kastje verven, alleen iets meer werk…. 🙂

  2. Heeft iemand een idee welke verf het beste te gebruiken voor een mat zwarte trap? We hebben ook dit plan, maar willen niet na een halfjaar alweer opnieuw moeten schilderen.

        1. Vroeger verkocht Histor standaard grijze trapverf (zonder vermelding van een kleurcode). Helaas wordt deze niet meer verkocht, misschien dat de code nog te achterhalen is bij Histor zelf. Succes!

        2. Ik heb toch nog eens uitgezocht of de grijze verf nog te koop is en hij lijkt weer terug in het assortiment! In het artikel heb ik nu een linkje naar de grijze trapverf toegevoegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven