6 planten voor een industrieel terras of balkon
palmboom in tuin

6 planten voor een industrieel terras of balkon

Ben jij op zoek naar planten voor een industrieel terras of balkon? Lees dan deze blog met tips welke planten en bloemen het beste passen bij een industriële tuin.

Bij een industrieel terras of tuin passen planten en bloemen met niet teveel poespas. Tropische bloemen en planten, zoals de bananenplant, passen goed bij deze industriële stijl.

Maar ook Hollandse planten, bijvoorbeeld de Hedera, matchen goed bij de industriële stijl. Kleurrijke bloemen en planten passen juist minder goed bij de industriële tuin, dus pas hiermee op.

Onze eigen tuin staat vol met stoere planten. De tuin is nog niet zo groen als we willen, veel planten zijn pas vorig jaar geplaatst. Maar beeld je eens in als alles straks mooi begroeit is hoe mooi het dan is. Wij kunnen niet wachten!

Dit zijn mijn favoriete planten voor op een industrieel terras of balkon:

1. Grassen

Grassen doen het altijd goed in de industriële tuin. Grassen kunnen ook prima in een plantenpot geplaatst worden en zijn daarom ook geschikt voor op het balkon. Of plaats ze tussen het split voor een extra stoer effect. Grassen zijn in diverse soorten te koop, bijvoorbeeld Pampasgras, Carex of Lampenpoetsiersgras.

2. Bamboe

Ook bamboe is erg geliefd voor in de industriële tuin. Je kan kiezen tussen verschillende soorten bamboe, bijvoorbeeld met grote of kleine blaadjes. Bamboe groeit ontzettend hard. Wil je niet dat je hele tuin vol komt te staan met bamboe?

Plaats deze dan in bakken, zodat de bamboe niet verder dan de bak kan groeien. Ook kan je bamboe op je balkon of op het terras plaatsen als terrasafscheiding voor een stukje privacy.

bamboe in tuin

3. Hortensia Annabelle

De Hortensia Annabelle is één van de weinige planten met bloem die goed past bij de industriële stijl. Deze stoere plant met witte bloemen is lekker groot en robuust en past daarom prima bij deze stijl. Gezien het formaat is deze plant minder geschikt voor op het balkon, maar een welkome aanwinst voor in de tuin.

lichtslinger voor tuin

4. Olijfboom

De olijfboom is dankzij zijn stoere uiterlijk een favoriete plant voor op het industriële balkon of terras. Je kan een olijfboom zowel in de grond als in een plantenpot plaatsen. Bescherm deze tropische plant wel in de winter als het gaat vriezen tegen de kou.

olijfboom in pot in kleine tuin

5. Palmboom

Een palmboom is echt niet alleen mooi op tropische bestemmingen, ook in Nederland kunnen diverse soorten palmbomen prima overleven. De robuuste stam en stoere bladeren passen goed bij de industriële tuin. Ook de palmboom kan je het beste in de winter beschermen tegen de kou.

palmboom in kleine tuin

6. Kleine maagdenpalm

De kleine maagdenpalm is een bodembedekker met witte bloemen. Door de eenvoud van deze bodembedekker staat hij heel mooi in een industriële tuin.

In plaats van een plant als bodembedekker kan je er ook voor kiezen de grond op te vullen met split of boomschors voor een nog stoerder effect.

kleine maagdenpalm

Wat is jouw favoriete plant voor in de industriële tuin? Wil je nog meer inspiratie voor een industrieel terras of balkon? Neem dan eens een kijkje bij deze favoriete tuinen of kijk naar deze ideeën als alternatief voor de betonnen vloer op het balkon voor nog meer inspiratie.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven