Minstens 1 keer per kwartaal ga ik naar de IKEA. Een bezoek aan deze winkel is altijd inspirerend, niet alleen vanwege de betaalbare Scandinavische meubels, maar vooral vanwege de originele manier om (kleine) huizen in te richten. De stijlkamers vind ik dan ook altijd erg inspirerend.

Ik ga nooit met lege handen naar huis, maar verrassend genoeg ligt mijn winkelwagen meestal vol met organizers om spullen op te bergen en niet met meubels en accessoires. Ik vind de opbergmogelijkheden bij IKEA ontzettend praktisch en betaalbaar en ben dan ook een echte fan. Daarom vandaag een overzicht van mijn musthaves van IKEA voor een opgeruimd huis.

Keuken

Tot een paar jaar geleden was onze keuken nog een grote chaos en vond ik het maar moeilijk om de juiste spullen terug te vinden. En het is echt niet zo dat wij er een grote rotzooi van maken in de keuken, maar alle kleine blikjes, potten en andere benodigdheden verdwenen ongeorganiseerd in de grote lades.

Sinds ik de bakken Variera heb ontdekt is deze chaos gelukkig verleden tijd. De keukenlades en voorraadkast staan vol met deze handige bakken. Alle ingrediënten en keukenbenodigdheden zijn nu makkelijk en overzichtelijk op te bergen, soort bij soort. Zo zijn wij (bijna) nooit meer wat kwijt.

Daarnaast staan onze lades vol met handige voorraadpotten van IKEA en vind ik de hersluitbare plastic zakken en zakklemmen Bevera ideaal om ingrediënten op een nette manier te bewaren. De hersluitbare plastic zakken zijn stevig en kan je daardoor meerdere keren gebruiken. Nu wij steeds duurzamer proberen te leven passen deze plastic zakken eigenlijk niet meer in onze levensstijl en ik denk ook niet dat we ze opnieuw zullen gebruiken, ondanks dat ze heel handig zijn. In plaats daarvan wil ik op zoek naar duurzame opbergbakken die ook in de diepvries en koelkast kunnen.

Slaapkamer

Ook voor de slaapkamer heeft IKEA volop opbergmogelijkheden. In onze Kallax kledingkast maken wij gebruik van de goedkope DRONA bakken om kleding op te bergen. Deze hebben wij er wat luxer uit laten zien door er leren greepjes op te bevestigen. Ook de kledingroede MULIG zorgt ervoor dat wij voldoende opbergmogelijkheden hebben voor onze kleding.

kledingkast ikea

Onder het bed in de logeerkamer staat de SKUBB opbergtas, ideaal om bijvoorbeeld extra dekbedden of seizoenskleding in te bewaren.

Studeerkamer

Natuurlijk mogen in de studeerkamer handige oplossingen voor in huis ook niet ontbreken. Zo heb ik de Moppe ladekast op het bureau staan om mijn bureauaccessoires in op te bergen. En voor de vele tijdschriften in huis gebruik ik de handige tijdschriftencassettes.

moppe ladekast

IKEA heeft natuurlijk nog veel meer handige opbergers voor een opgeruimd huis. Wat is jouw favoriete product van IKEA voor een opgeruimd huis?

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

musthaves van ikea voor een opgeruimd huis

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate en gesponsorde links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.