Het favoriete item in huis van: Marit - InteriorTwin
ombouw haard @mijndijkhuisje

Het favoriete item in huis van: Marit

Als ik bij mensen thuis kom ben ik altijd ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal achter de meubels en accessoires in huis. Elk huis en elk interieur heeft zijn eigen verhaal. Bij mensen thuis kan ik er natuurlijk niet altijd naar vragen, maar hier op de blog gelukkig wel!

Elke dinsdag vertelt er iemand op InteriorTwin over zijn of haar favoriete item in huis. Een erfstuk, souvenir van een bijzondere reis, een item waar iemand heel lang voor heeft moeten sparen of gewoon een meubelstuk of accessoire waar je heel blij van wordt of trots op bent. Deze week deelt Marit haar favoriete item in huis.

Marit, vertel eens wat over jezelf

In mijn dagelijks leven ben ik persoonlijk begeleider op een beschermde woonvorm waar mensen wonen met een psychiatrische- en verslavingsproblematiek. Ik ben sinds 2,5 jaar getrouwd met Niels.

Omdat we niet wisten waar we wilde wonen zijn we begonnen met het huren van een dijkhuisje in Hardinxveld. Op een gewone zaterdagmiddag vroeg onze buurvrouw of we interesse hadden om hun huis te kopen. We hebben direct het huis bekeken.

Toen we samen terugliepen naar ons huurhuisje zeiden we tegen elkaar met een glimlach van oor tot oor: dit gaan we doen he! Daar zitten we dan ruim een jaar na de eerste bezichtiging in een dijkhuisje wat nog schever is dan ons vorige huis.

Wat is jouw favoriete item in huis?

Ik twijfelde even of dit de kachel/ombouw is of de tafel. Maar ik kan wel zeggen dat het de kachel met ombouw is. Voorheen zag je de witte stenen waar de kachel op rust en stonden er mandjes met hout onder. Niels heeft deze ombouw op maat gemaakt.

Het is niet een heel ingewikkeld ontwerp maar onwijs praktisch en het ziet er nog mooi uit ook. De witte stenen zijn onzichtbaar geworden en er zitten lades onder de kachel waar we ons hout in opbergen waar ik heel blij mee ben. Ik hoor je denken.. waarom zou je je hout verbergen. We stoken op afvalhout van de houtzagerij die een stukje verderop in de straat staat.

Dat is niet het mooiste hout, maar we zijn er hartstikke blij mee. Niels heeft de ombouw doorgetrokken tot de muur zodat er mensen op kunnen zitten en we nog meer opbergruimte hebben.

@mijndijkhuisje kleurrijk en industrieel
@mijndijkhuisje ombouw kachel
@mijndijkhuisje gele details

Hoe zou jij je woonstijl omschrijven?

Stoer, kleurrijk en industrieel. Ik hou van kleur en moet me inhouden om niet op elke muur een andere kleur te smeren. Ons huis is niet zo heel groot dus in dit huis ben ik gegaan voor wat minder kleur om ervoor te zorgen dat het niet te benauwend zou worden. Verder houden we van hout en dat is vooral beneden terug te zien.

Dankjewel voor het delen van jouw favoriete item in huis Marit! Wil je meer zien van Marit? Volg haar dan op Instagram @mijndijkhuisje. En ben je op zoek naar meer interieurinspiratie? Kijk dan ook eens bij het favoriete item van Wilma of Wendy.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven