Ik ben gek op planten. En ondanks dat ik geen groene vingers heb, raakt ons huis toch steeds voller met planten. Ik weet steeds beter welke planten in huis het wel goed doen en welke niet. En van de planten die het niet goed doen weet ik welke betaalbaar zijn. Af en toe een nieuwe plant kopen is nog altijd goedkoper dan elke week een nieuwe bos bloemen en daarom vind ik het niet erg om af en toe een plant opnieuw te moeten kopen. In deze blog daarom een planten tour door ons huis. Ik deel mijn favorieten met je en geef een aantal verzorgingstips.

Bananenplant

Deze bananenplant staat alweer 3 jaar in huis en doet het super goed. Ik weet dat niet iedereen het even makkelijk vindt om een bananenplant te verzorgen, maar met voldoende zonlicht en water doet deze plant het hier super goed. ik heb al eerder een uitgebreide blog geschreven met verzorgingstips en tips om de bananenplant te stekken. Wil je ook een bananenplant? Hij is hier te koop.

Licht: een bananenplant heeft veel licht nodig, zet hem daarom dicht bij het raam.

Water: een bananenplant heeft veel water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd (licht) vochtig is. 

bananenplant

Monstera

Nog een favoriet is de Monstera, ook wel bekend als de gatenplant. Dit zijn makkelijke planten om te verzorgen en daarom een echte aanrader voor in huis. Met een beetje liefde, licht en water doen deze planten het altijd goed! Naast de Monstera heb ik ook de schattige Monstera Obliqua in huis. Bestel de Monstera en Monstera Obliqua hier.

Licht: Warme en lichte standplaats

Water: 1 x per week water

monstera

monstera obliqua

Zamioculcas

Eén van de makkelijkste planten in huis vind ik de Zamioculcas. Deze plant groeit, zelfs op een donkere plek, als een speer. Hij gaat zo hard dat ik inmiddels de plant zelfs al heb kunnen vermeerderen en er nu twee in huis staan te groeien. Je kunt de plant hier kopen.

Licht: De plant staat het liefst op een lichte standplaats, alhoewel hij hier in de donkere gang ook goed groeit.

Water: Matig water geven.

zamioculcas

Philondendron Scandens

Nog zo’n goeie bloeier is de Philondendron Scandens. Deze hangplant groeit zelfs op de meest donkere hoeken in huis. Inmiddels heb ik al diverse stekjes van deze plant in huis. Je koopt de Philondendron Scandens hier.

Licht: Pas op voor direct zonlicht

Water: 1 x per week water geven

philondendron

Plant benodigdheden

Ik heb nog veel meer planten in huis, zoals de hertshoornvaren, de skeletplant (alweer bezig aan versie 2) en de strelitzia. Wat is jouw favoriete plant?

Liefs,

Ilse

planten tour favorieten planten en verzorgingstips

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!


* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate en gesponsorde links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.