Planten tour: mijn favorieten + verzorgingstips
Planten tour_ mijn favorieten + verzorgingstips

Planten tour: mijn favorieten + verzorgingstips

Ik ben gek op planten. En ondanks dat ik geen groene vingers heb, raakt ons huis toch steeds voller met planten. Ik weet steeds beter welke planten in huis het wel goed doen en welke niet. En van de planten die het niet goed doen weet ik welke betaalbaar zijn.

Af en toe een nieuwe plant kopen is nog altijd goedkoper dan elke week een nieuwe bos bloemen en daarom vind ik het niet erg om af en toe een plant opnieuw te moeten kopen. In deze blog daarom een planten tour door ons huis. Ik deel mijn favorieten met je en geef een aantal verzorgingstips.

Bananenplant

Deze bananenplant staat alweer 3 jaar in huis en doet het super goed. Ik weet dat niet iedereen het even makkelijk vindt om een bananenplant te verzorgen, maar met voldoende zonlicht en water doet deze plant het hier super goed. ik heb al eerder een uitgebreide blog geschreven met verzorgingstips en tips om de bananenplant te stekken. Wil je ook een bananenplant? Hij is hier te koop.

Licht: een bananenplant heeft veel licht nodig, zet hem daarom dicht bij het raam.

Water: een bananenplant heeft veel water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd (licht) vochtig is. 

bananenplant

Monstera

Nog een favoriet is de Monstera, ook wel bekend als de gatenplant. Dit zijn makkelijke planten om te verzorgen en daarom een echte aanrader voor in huis. Met een beetje liefde, licht en water doen deze planten het altijd goed!

Naast de Monstera heb ik ook de schattige Monstera Obliqua in huis. Bestel de Monstera en Monstera Obliqua hier.

Licht: Warme en lichte standplaats

Water: 1 x per week water

Zamioculcas

Eén van de makkelijkste planten in huis vind ik de Zamioculcas. Deze plant groeit, zelfs op een donkere plek, als een speer. Hij gaat zo hard dat ik inmiddels de plant zelfs al heb kunnen vermeerderen en er nu twee in huis staan te groeien. Je kunt de plant hier kopen.

Licht: De plant staat het liefst op een lichte standplaats, alhoewel hij hier in de donkere gang ook goed groeit.

Water: Matig water geven.

zamioculcas

Philondendron Scandens

Nog zo’n goeie bloeier is de Philondendron Scandens. Deze hangplant groeit zelfs op de meest donkere hoeken in huis. Inmiddels heb ik al diverse stekjes van deze plant in huis. Wil je zelf ook aan de slag met stekken?

Bekijk dan de informatie over het stekken van je Philondendron Scandens. Liever een nieuw plantje kopen? Je koopt de Philondendron Scandens hier.

Licht: Pas op voor direct zonlicht

Water: 1 x per week water geven

philondendron

Ik heb nog veel meer planten in huis, zoals de hertshoornvaren, de skeletplant (alweer bezig aan versie 2) en de strelitzia. En ook hou ik ervan om leuke hoekjes met planten in huis te creëren, zoals deze plantenshelfie.

Wat is jouw favoriete plant?

Liefs,

Ilse

planten tour favorieten planten en verzorgingstips

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven