DIY: maak zelf een tijdschriftenhouder van hout - InteriorTwin

DIY: maak zelf een tijdschriftenhouder van hout

Ik hou er van om dingen zelf te maken. Lekker creatief bezig zijn op een zondagmiddag, of het nou een klein project is zoals het zelf maken van een deurmat, of een groter project zoals zelf een eettafel maken, ik ben er gek op!

Er ligt altijd wel een lijstje klaar met ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. Je snapt dat het dan ook geen enkel probleem voor mij was om iets leuks te bedenken toen Bosch Home & Garden mij uitdaagde om een DIY te bedenken met de Quigo Green cross line laser.

In de logeerkamer was een lege muur ontstaan nadat de xxl papieren rol een andere bestemming kreeg. Dit leek mij het ideale moment om zelf een tijdschriftenhouder van hout te maken en de Quigo Green uit te testen.

zelf tijdschriftenrek maken

DIY: zelf een houten tijdschriftenrek maken

Benodigdheden:

 • Vurenhouten latten
 • Schroeven
 • Houtlijm

Gereedschappen:

 • Quigo Green cross line laser
 • Accuboormachine
 • Zaag
 • Potlood
 • Priem

Werkwijze:

Zaag het hout voor de tijdschriftenhouder eerst op maat. Je kan zelf kiezen welke afmetingen je aanhoudt. Ik koos voor de volgende afmetingen:

 • 1 x 70 cm (onderste plank)
 • 2 x 24 cm (zijkanten)
 • 1 x 67,5 cm (achterste plank)

De lat aan de voorkant van de tijdschriftenhouder is een schuine plank. Omdat ik het lastig vond hier de afmetingen van te bepalen heb ik deze als laatste afgezaagd, nadat de basis van het tijdschriftenrek in elkaar zat. Zo kon ik deze makkelijk aftekenen en op deze manier de juiste afmetingen bepalen.

Mijn man moet altijd een beetje lachen als ik aan het klussen ben. Recht zagen lukt mij op de een of andere manier niet. Als je goed kijkt zie je dit, maar door het tijdschriftenrek mooi af te stylen valt het uiteindelijk nauwelijks op.

Als je de latten op maat gezaagd hebt kan je het tijdschriftenrek aan elkaar bevestigen. Dit doe je door de latten haaks op elkaar te zetten en met houtlijm en schroeven aan elkaar vast te zetten. Pas op dat de schroeven niet te dik zijn, want dan gaat het hout barsten als je deze vast wil draaien. Eventueel kan je het hout ook eerst voorboren.

planken tijdschriftenrek maken

Op de achterste plank heb ik twee gaatjes geboord. Hier kan ik straks de schroeven in bevestigingen, waarmee ik de plank vastzet aan de muur.

zelf tijdschriftenrek maken- gaatjes boren

Iets recht hangen aan de muur vind ik vaak lastig. Als ik er een waterpas bij wil houden heb ik eigenlijk een extra paar handen nodig en moet ik de hulp van mijn man inschakelen. Met de Quigo is dat niet meer nodig. Deze projecteert namelijk heel handig  een verticale en horizontale groene lijn op de muur waardoor het super makkelijk wordt om iets waterpas op te hangen.

bosch home en garden quigo laserlijn

Met de bijgeleverde klemmen kan je de Quigo makkelijk bevestigen en heb je je handen vrij voor de klus. In eerste instantie bleef de lijn bij mij knipperen, dat kwam omdat ik hem niet stabiel had opgehangen waardoor de lijn niet helemaal waterpas was. Na de Quigo stevig bevestigd te hebben werd het echt heel makkelijk om de zelfgemaakte tijdschriftenhouder waterpas op te hangen.

Wat heel handig is aan de Quigo is dat de groene lijn in lichte kamers ook goed zichtbaar is. Ik heb ook een lijnlaser met rode lijn, maar die is toch moeilijker te zien in goed daglicht. En ook de verticale lijn is super makkelijk, omdat het zo veel simpeler wordt om je hoek te bepalen om iets op te hangen.

tijdschriftenrek ophangen met quigo
bosch home en garden quigo bevestigen

Ik ga zeker bij nog meer projecten de Quigo gebruiken om het klussen een stuk makkelijker te maken. Zo wil ik nog een lambrisering bij de trap verven en zelf een hoofdbord bij het bed in de logeerkamer maken, waarbij de Quigo goed van pas komt. Meer informatie over de Quigo vind je op de website van Bosch Home & Garden.

details zelfsgemaakt tijdschriftenhouder
details zelfsgemaakt tijdschriftenhouder 2

Met een lekkere stoel erbij en een aantal van mijn favoriete tijdschriften in de zelfgemaakte tijdschriftenhouder is het een sfeervol hoekje geworden in de logeerkamer. Wat vinden jullie van het resultaat?

Er zijn trouwens nog meer leuke manieren om tijdschriften te stylen in huis, iets wat toch altijd best lastig is!

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven