4 dingen die ervoor zorgen dat jij je niet prettig voelt in huis - InteriorTwin
gezellig thuis

4 dingen die ervoor zorgen dat jij je niet prettig voelt in huis

Je prettig voelen in huis, dat willen we toch allemaal? Gelukkig hebben we zelf ook invloed op hoe we ons voelen in ons eigen huis. In deze blog deel ik 4 veel voorkomende oorzaken die ervoor zorgen dat we ons niet prettig voelen in ons eigen huis.

Ook geef ik tips wat jij er aan kan doen om je weer fijn te voelen thuis.

1. Ruim de rotzooi op

Eén van de grootste ergernissen in huis waardoor jij waarschijnlijk niet kan ontspannen is rotzooi. Het aanrecht vol afwas, de eettafel vol spullen en chaos overal. Zelf kan ik ook pas rustig zitten als de ergste bende in de woonkamer is opgeruimd. Een opgeruimd huis is wel zo fijn. Maar soms lijkt het een gigantische klus om aan te beginnen, zeker als je een lange werkdag hebt gehad.

Wat voor mij heel goed werkt is om verschillende momenten op de dag tien minuten op te ruimen. In de ochtend na het ontbijt, ‘s avonds na het eten en tenslotte nog een keer net voor ik ga slapen.

Zo blijft het behapbaar en voorkom je dat het één grote chaos wordt. En dat ene koffiekopje op het aanrecht, ach, dat komt vanavond wel!

2. Vieze geurtjes in huis

Nog zo’n grote ergernis in huis vind ik vieze geurtjes. Een vieze geur kan door allerlei dingen komen: stinkende bloemen, een natte hond of vieze schoenen in de hal. Onze hond Jackie kan na een goede regenbui flink stinken. Zelf gebruik ik het liefst mooie oplossingen tegen de stank in huis zoals roomspray’s, geurkaarsen en huisparfums.

hond in huis

Soms is het ook onduidelijk waar de vieze geur vandaan komt en moet je de stank in huis eerst opsporen voor je er wat aan kan doen. Grote kans dat je dan iets sterkers dan een geurkaars nodig hebt om wat aan de vieze geurtjes te doen!

3. Een onveilig gevoel

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we ons niet veilig voelen in ons eigen huis. Soms gebeurd dat zomaar, plotseling, en soms heb je het gevoel met een goede reden. Er is niet altijd wat aan te doen om je dan weer prettig te voelen in je eigen huis. Je kan er in ieder geval voor zorgen dat je zoveel mogelijk maatregelen neemt om inbrekers buiten de deur te houden. Ook een video deurbel kan bijdragen aan een veilig gevoel. En als je je echt niet prettig voelt en alleen thuis bent, zorg dan dat je iemand kan bellen zodat je je minder alleen voelt.

4. Een huis vol spullen waar je niet gelukkig van wordt

De vierde reden waardoor jij je niet prettig voelt in je eigen huis is wat materialistischer dan de voorgaande redenen, maar zeker niet minder vervelend.

Als interieurstylist spreek ik namelijk regelmatig mensen die niet (meer) gelukkig worden van de spullen in hun eigen huis en zich daardoor ook niet meer prettig voelen thuis. Soms wordt het echt onderschat hoe belangrijk het is dat je spullen om je heen verzameld waar jij gelukkig van wordt.

En natuurlijk het allerbelangrijkste: hopelijk deel jij je huis met mensen (en dieren) waar jij heel gelukkig mee bent!

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
4-dingen-die-ervoor-zorgen-dat-jij-je-niet-prettig-voelt-in-huis

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven