4 mooie manieren om je tv aan de muur op te hangen - InteriorTwin
originele manieren om de tv op te hangen

4 mooie manieren om je tv aan de muur op te hangen

Ben jij op zoek naar mooie manieren om je tv aan de muur op te hangen? In deze blog deel ik verschillende ideeën hoe jij je tv op een leuke manier aan de muur kan bevestigen.

Zelf hebben wij sinds een tijdje onze tv aan de muur hangen en dat bevalt goed. Niet alleen hangt hij zo op de perfecte hoogte, ook heb ik zo extra ruimte over om het tvmeubel op een leuke manier te stylen. Een tv hang je stevig aan de muur met tv beugels. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de achtergrond, bij een gipswand moet je bijvoorbeeld wat extra maatregelen nemen.

Dit zijn de mooiste manieren om je tv aan de muur op te hangen:

Hang je tv stevig aan de muur en hang om de tv verschillende mooie posters en schilderijen. Zo lijkt het net of de tv onderdeel is van de gallery muur en valt hij niet zo erg meer op. Zelf hebben wij The Frame van Samsung, waarbij je een achtergrondafbeelding kan instellen zodat hij echt onderdeel uitmaakt van de gallery muur. Ook kan je kiezen voor verschillende kleuren lijsten voor je tv.

samsung the frame met bladeren 2

Verf de muur in een kleurtje

Doe eens gek en verf een lambrisering in een mooie kleur op het midden van de muur. Hang daar de tv voor en de muur ziet er meteen een stuk leuker uit.

En nog een origineel idee: verf zowel de muur als het tvmeubel in dezelfde (opvallende) kleur. Zo wordt de aandacht naar de muur getrokken en valt de tv minder op.

quiet clearing muurverf en ikea malm ladekasten geverfd

Gebruik de haard om de tv op te hangen

Heb jij ook een haard in de kamer? Hang dan de tv boven de haard. Dat ziet er niet alleen heel mooi uit, maar zo kan je in de winter ook naar zowel de tv als de haard kijken. Laat je wel goed informeren bij de specialist of de haard niet te warm wordt voor de tv.

Nog een leuk idee als je een ongebruikte haard hebt is om de tv in de haard te zetten. Dat moet natuurlijk wel passen, en de hoogte van de tv is minder praktisch, maar als je weinig ruimte hebt is dit wel een originele manier om goed gebruik van de ruimte te maken.

Een originele achterwand

Ook kan je voor een originele achterwand kiezen om de tv minder op te laten vallen. Bijvoorbeeld voor een muur met steenstrips of een houten wand. In plaats van heel de wand op te vullen kan je er ook voor kiezen om alleen het gedeelte achter de tv te gebruiken. Maak dit gedeelte dan wel wat groter dan de tv, anders zie je er niks van en dat zou jammer zijn. Zelf vind ik sloophout en steigerhout twee mooie materialen om te gebruiken als achterwand voor de tv.

Heb jij je tv opgehangen aan de muur? En hoe bevalt dit?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
4 mooie manieren om je tv aan de muur op te hangen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven