Zo kies je het perfecte dekbedovertrek uit - InteriorTwin
beddengoed smulders textiel

Zo kies je het perfecte dekbedovertrek uit

Een nieuw dekbedovertrek uitkiezen is de perfecte manier om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven. Maar er zijn honderden verschillende dekbedovertrekken te koop, hoe kies je daar nou iets leuks uit? Ik heb vandaag een aantal tips voor jullie met o.a. het aanbod van Smulderstextiel.nl.

dekbedovertrek smulders textiel essenza

Tips voor het uitkiezen van het perfecte dekbedovertrek

Om de keuze wat makkelijker te maken bij het uitkiezen van het perfecte dekbedovertrek ga je eerst een aantal filters toepassen. Hierdoor wordt de keuze al kleiner en zal je zien dat het makkelijker wordt om een mooi beddengoed uit te kiezen.

Dit zijn de makkelijkste filters om toe te passen:

  • Filter op maat (bijvoorbeeld 2-persoons dekbedovertrek of lits-jumeaux)
  • Filter op materiaal. Hierbij kan je ook rekening houden met het seizoen. Een flanellen dekbedovertrek is bijvoorbeeld heerlijk warm voor in het najaar en de winter. En Egyptisch katoen is van echt hotelkwaliteit.
  • Filter op prijs. Bij Smulderstextiel.nl zijn dekbedovertrekken in alle prijsklassen te koop, van goedkoop tot design. Een goedkoop dekbedovertrek is natuurlijk makkelijker om sneller te vervangen, maar bij een merk dekbedovertrek is de kwaliteit van de stof vaak beter. Uit ervaring kan ik zeggen dat je echt verschil merkt en lekkerder slaapt onder een merk dekbedovertrek.

Als je deze filters hebt toegepast is de keuze al wat makkelijker. Maar er zijn nog meer filters die je kan toepassen, bijvoorbeeld op kleur. Heb je een groene slaapkamermuur dan staat niet elke kleur daar mooi bij en moet je daar rekening mee houden bij het uitkiezen van een dekbedovertrek.

En het is ook belangrijk om erover na te denken wat voor stijl je wilt. Wil je effen beddengoed? Of eentje met een patroon? Of misschien wil je er zelfs wel een afbeelding op? Of wil je een dekbedovertrek in één van deze slaapkamertrends?

Het makkelijke aan de website van Smulderstextiel is dat je ook kan kiezen uit woonstijl (bijvoorbeeld landelijk of Scandinavisch) en uit trends (bijvoorbeeld panterprint of Urban Jungle). Dit maakt het nog makkelijker om een mooi dekbedovertrek uit te kiezen.

Mijn perfecte dekbedovertrek

Zelf mocht ik ook een dekbedovertrek bij Smulderstextiel.nl uitkiezen en maakte ik een keuze door deze filters toe te passen.

Ik ben gek op panterprints, maar wilde ook graag iets wat meer tijdloos is en dus nog langer mee kan. Tegelijkertijd wilde ik graag iets met de kleuren groen en terracotta: mijn favoriete kleuren.

details slaapkamer beddengoed

Het dekbedovertrek Madea van Essenza is voor mij dan ook perfect. Helemaal leuk is dat de achterkant simpele groene stippen heeft, ik zou dan ook kunnen afwisselen als ik wil. Het dekbedovertrek is van flanel en daarom heerlijk voor in het najaar, maar nu in de zomer slaapt het ook al heerlijk.

En met een nieuw dekbedovertrek vind ik het altijd leuk om de slaapkamer opnieuw te stylen. Dat kan heel makkelijk, gewoon met spullen die je al in huis hebt. Zo kregen een aantal accessoires een nieuw plekje naast het bed, ziet het er niet gezellig uit?

Slaapkamer styling
Slaapkamer styling

Win een dekbedovertrek naar keuze (gesloten)

Ik verklapte het al aan het begin: ik mag een dekbedovertrek naar keuze van Smulderstextiel.nl weggeven. En met de tips in deze blog wordt het vast een makkie voor je om iets leuks uit te kiezen! Update: de winactie is inmiddels afgelopen.

Ben je ook op zoek naar een nieuw dekbed en wil je weten welk type het beste bij je past? Lees dan de informatie over de verschillende soorten dekbedden.

Liefs,

Ilse

samenwerking bedrijven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

27 gedachten over “Zo kies je het perfecte dekbedovertrek uit”

  1. Leuk om te zien dat de filters heel goed gewerkt hebben in jouw slaapkamer Ilse! Ik zou die van mij ook graag op deze manier restylen, dus wie weet is deze toffe winactie de toverformule naar mijn gedroomde slaapkamer! Met een beetje hulp van Smulderstextiel.nl én van jou natuurlijk!

    1. Bedankt voor de handige tips Ilse! Een nieuw dekbedovertrek komt altijd van pas en vrolijkt je altijd weer op. Wat is die Madea gaaf zeg, helemaal hip.

  2. Wat een leuke tips en mooi onderbouwd met de foto’s ?
    Ik weet al helemaal welk overtrek ik zou kiezen! ?
    Groetjes Lisandra

    1. Leuke Blog! En superhandige tips!??Heel mooi overtrek heb je uitgekozen, echt een eyecatcher? Ik ben nu bezig met een make over van mn slaapkamer dus alle info, tips en tricks neem ik mee. Dank je wel! X

  3. Super leuke winactie! En bedankt voor de tips. Ik kan zeker een mooie dekbed gebruiken, om de slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven.

  4. Super gaaf dekbed heb je gekozen. En goeie tips ook! Ik doe graag mee om ook een dekbed naar keuze te winnen!

    Groetjes Janneke

  5. Altijd leuk om jouw blogs te lezen. Met dank aan Elles ben ik bij jouw pagina gekomen. Heb net mijn slaapkamer geschilderd om een nieuwe start te maken, dus een nieuw dekbed zal zeker van pas komen ???

  6. Lois Meevers Scholte

    Heel gaaf!!
    Ik doe ook héél héél héél graag mee met uw winactie!
    De reden heb ik net enkele seconden geleden onder uw Instagram post geschreven.

    Met vriendelijke groet,

    Lois Meevers Scholte

  7. Carola donkelaar

    Echt te gek die jij hebt!?
    Ik kende smulders nog niet dus ga gauw een kijkje nemen, mooi de tijd voor in de vakantie 🙂

    fijne dag!

  8. Wat een leuke blog weer! Leuk om te lezen dat een dekbed zoveel verschil kan maken.
    We gaan binnenkort de bovenverdieping opknappen Incl slaapkamer dus daar zou een nieuw dekbed helemaal van pas komen! ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven