Zo zet je je mooiste servies in de spotlights - InteriorTwin
zet je favoriete servies in de spotlights

Zo zet je je mooiste servies in de spotlights

Vind jij het ook zo jammer om je mooiste servies op te bergen in keukenkastjes? Laten we eerlijk zijn, een servies wat er leuk uitziet is meestal niet goedkoop. Het is dan ook hartstikke jammer als het ergens achterin een keukenkastje verdwijnt.

Ik kan er echt van genieten, zeker in het weekend, om de tafel mooi te dekken en helemaal los te gaan met trendy borden, schaaltjes en glazen. En niet te vergeten een mooi bestek: zwart is hier favoriet! Maar het is toch hartstikke zonde om de rest van de tijd je mooiste servies uit het zicht in de keukenkastjes te bewaren. Ik heb een aantal toffe ideeen op een rij gezet hoe jij jouw favoriete servies in de spotlights kan zetten.

Misschien vind je dit ook leuk: keukeninspiratie – binnenkijken in de leukste keukens

Zet het op je keukenplank

Je mooiste servies bewaar je leuk in het zicht op een keukenplank. Vroeger kozen we massaal voor dichte bovenkastjes, maar in moderne keukens zijn deze vaak vervangen voor keukenplanken. Bijvoorbeeld voor een mooie houten plank of simpele plankjes van IKEA zoals bij ons in de keuken.

Het is toch hartstikke leuk om daar je favoriete servies op te zetten! Zelf wissel ik regelmatig af met wat er bij ons op de keukenplanken staat. Servies combineer ik met o.a. vazen, theepotten en planten voor een mooi geheel.

servies op keukenplankjes

In het zicht in een vitrinekast

Heb jij plek voor een goedkope vitrinekast in de keuken? Dan is dit de plek om je favoriete servies in te bewaren! Ik kan wegdromen bij foto’s op Pinterest van vitrinekasten gevuld met stapels en stapels servies. Zelf hebben wij een vitrinekast in de woonkamer staan waar ik een aantal favoriete schalen en etagères bewaar. Het liefst zou ik de vitrinekast in de keuken zetten vol met servies, maar daar is helaas geen plek voor.

Stapelen op de trolley

Ook een trolley is een perfecte plek om je servies op te bewaren. Ik vind het er super gezellig uitzien als er een trolley in de keuken staat gevuld met potten, pannen, schalen en borden. En dit zorgt er ook voor dat je extra ruimte in de keukenkastjes overhoudt voor andere dingen die je liever niet in het zicht zet. Super handig!

Een speciaal plekje onder een stolp

Het meest dierbare servies, bijvoorbeeld een erfstuk, komt pas echt tot zijn recht onder een stolp. Dit servies gebruik je waarschijnlijk liever toch niet en is daarom perfect om in de spotlights te zetten onder de stolp. De stolp kan je in een leeg hoekje in de keuken plaatsen, op een keukenplank of op de eettafel.

Ook mooi: op een dienblad of etagere

Ook een mooi dienblad of een etagere is een mooie plek om je mooiste servies in de spotlights te zetten. Zelf heb ik een Marokkaans dienblad op pootjes in de keuken staan. Hierop bewaar ik een aantal mooie mokken, maar ook het koffiezetapparaat heeft hier een plekje gekregen. Zo combineer ik praktisch en mooi met elkaar.

leuke manieren om je servies neer te zetten

Bijzondere plekjes

Natuurlijk zijn er nog meer bijzondere plekjes te bedenken waarop je je mooiste servies in de spotlights kan zetten. Kijk eens om je heen in de keuken en eetkamer en kijk wat voor leuke plekken je nog meer hebt om een aantal mooie schalen of mokken te bewaren. Zo bewaar ik een aantal schaaltjes, gecombineerd met wat planten, op een oude weegschaal in de keuken.

originele manieren om je servies te bewaren

Heb jij nog meer ideeën voor het bewaren van je favoriete servies? En tenslotte nog een leuke budgettip: je kan natuurlijk ook zelf een mooi servies maken. 

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
6 leuke ideeen om je favoriete servies een plekje in de keuken te geven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven