Als je mij volgt op de blog of op Instagram dan is het vast geen geheim dat groen mijn favoriete kleur is. Ik krijg heel vaak de vraag welke kleur een bepaalde muur heeft. En aangezien ik inmiddels bijna 50 tinten groen op de muur heb is het de hoogste tijd om een overzicht te schrijven van de verschillende kleuren groen in ons huis. De meeste kleuren verf kan je in de bouwmarkt kopen of online, bijvoorbeeld bij Colorstore.nl

Misschien vind je dit ook leuk: Zo kies je de juiste kleur voor in huis

groen muur studeerkamer

Army Green van Vtwonen

De kleur Army Green van Vtwonen zit alweer een paar jaar op de muur, wat vrij bijzonder is hier in huis. Ik hou ervan een muurtje een nieuwe kleur te geven, dus er veranderd hier regelmatig wat. Ik heb de bio-ethanolhaard en de muur erboven in deze kleur geverfd. De muur achter de bank heeft ook een tijd deze kleur gehad, inclusief een lambrisering, maar deze muur heeft inmiddels weer een andere kleur.

groene muurverf army green vtwonen

Quiet Clearing van Histor

Op de muur achter de poef zit de trendkleur van 2019, Quiet Clearing van Histor. Ook heb ik de IKEA Malm en de muur erachter in deze kleur geverfd. Het is namelijk helemaal niet ingewikkeld om zelf een IKEA meubel te verven. Het is extra tof als je een meubel en de muur erachter in dezelfde kleur verft. Gebruik wel geschikte verf voor deze klus, anders beschadigd de verf veel te snel. De zelfgemaakte wandorganizer in de hal heb ik ook in deze kleur geverfd met een restje verf.

groene muurverf trendkleur histor

Een groene trap

Ook de trap heb ik heel impulsief groen geverfd. De kleurcode van de verf op de trap is J0.10.60. Het is aan te raden om speciale trapverf te kopen, omdat deze de trap extra beschermd tegen beschadigingen. Dat het verven van de trap trending is bewijst dit artikel wel met nog veel meer kleurinspiratie voor het verven van je trap.

groene trap

Groen gecombineerd met zwart

Op kantoor heb ik een groene muur gecombineerd met een zwarte lambrisering en zwarte stoelen. Dit is de kleur Juist van Histor. Deze kleur heb ik ook op de muur achter mijn zelfgemaakte bureau geverfd en op de muur achter de bank in de woonkamer. Ik ben nog steeds niet helemaal tevreden met deze kleur in de woonkamer, dus deze staat op mijn todo-lijstje om weer een keer in een andere kleur te verven.

groene en zwarte muur met lambrisering

En mijn nieuwste kleurfavoriet is….

Het zijn dan wel geen 50 tinten groen, maar duidelijk is dat ik een liefde heb voor groen in huis. Maar ik moet wat bekennen. Langzaam verschuift mijn liefde naar andere kleurtinten. Aardse tinten als terracotta en oud roze doen mijn hart sneller kloppen. Inmiddels heb ik ook de woonkamer geverfd in een aubergine tint en is de keuken oud roze.

Is dan alles kleurrijk in huis? Nee hoor, in de slaapkamer bijvoorbeeld heb ik gekozen voor een mooie warme grijstint op de muur.

Vind je het zelf lastig welke kleur je het beste kan kiezen in huis? Check dan dit handige stappenplan voor het uitkiezen van de perfecte kleur voor op de muur.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
een overzicht van alle kleuren groen in huis

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement