IKEA hack: maak zelf een badkamermeubel met een keukenblad
ikea keukenblad voor badkamermeubel

IKEA hack: maak zelf een badkamermeubel met een keukenblad

Ik heb weer een super leuke IKEA hack voor jullie klaar staan. Als je handig bent kan je deze helemaal zelf uitvoeren en anders kan je deze in overleg door een vakman laten maken. Een nieuwe badkamer is al duur genoeg.

En ook al is je badkamer klein, als je net als wij er optimaal gebruik van wilt maken dan komt er veel bij kijken. Elke besparing, zonder veel in te leveren op de kwaliteit, is dan mooi meegenomen. Met een simpele IKEA hack in de badkamer kan je honderden euro’s besparen. Ik vertel je er graag meer over.

Misschien vind je dit ook leuk: 7 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Een badkamermeubel met twee waskommen

Hoog op ons lijstje voor de badkamer stond een badkamermeubel met twee waskommen. In ons vorige appartement hadden wij een badkamer van drie m2, dus nu we de ruimte hadden voor een groter badkamermeubel wilden wij er ook maximaal van profiteren. En ik wist ook al hoe deze eruit moest komen te zien: een mooie robuuste houten plank met twee ronde waskommen erop. En om het af te maken twee badkamerkranen uit de muur i.p.v. uit het meubel.

Enthousiast deelden wij onze plannen bij de badkamerzaak. Naast de dubbele wastafel wilden wij ook nog een inloopdouche, een bad en wc en alles moest er natuurlijk ook een beetje mooi uitzien. Het was dan ook even slikken toen we de offerte kregen. Gelukkig was de badkamerzaak bereid mee te denken hoe het goedkoper kon.

Al puzzelend gingen wij kijken hoe we de prijs konden laten zakken. Het viel ons op dat voor een simpele houten plank voor het badkamermeubel erg veel geld gevraagd werd. Bij IKEA zijn veel verschillende houten keukenbladen te koop en deze leken ons ook geschikt voor in de badkamer. En deze planken waren een stuk goedkoper dan bij de badkamerzaak. Ook voor de waskommen zijn veel leuke goedkope alternatieven te koop.

ikea hack badkamer

Gelukkig bleken deze houten planken ook geschikt voor in de badkamer, mits deze niet geplaatst wordt in het natte gedeelte. Ook moet de plank goed onderhouden worden en regelmatig geolied worden, anders krijg je vlekken en kringen in het hout.

Door de standaard houten plank van de badkamerzaak te vervangen door een houten keukenblad van IKEA hebben wij dus honderden euro’s bespaard in onze badkamer. Zelf zijn wij iets te laks geweest in het onderhoud, waardoor wij na 4 jaar wel wat kringen en vlekken in het hout hebben. Toch zou ik een volgende keer zo weer dezelfde keuze maken en voor deze IKEA hack kiezen.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
ikea hack keukenblad wordt badkamermeubel

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven