DIY: maak zelf een abstract kussen - InteriorTwin
zelf een modern kussen maken

DIY: maak zelf een abstract kussen

Ik heb weer een nieuwe DIY voor jullie klaarstaan! En omdat mijn vorige DIY veel meer tijd kostte dan verwacht, heb ik dit keer voor een hele makkelijke DIY gekozen, namelijk een abstract kussen. Hij heeft een plekje gekregen in onze nieuwe stoel in de woonkamer.

Misschien vind je dit ook leuk: Maak zelf een pomponkussen

In mijn laatste trendblog vertelde ik jullie al dat abstracte kunst op het moment een echte hit is voor in je interieur. De woonwinkels liggen vol met accessoires, zoals posters, vazen en andere accessoires met deze trend. Zelf heb ik er nog niet zoveel van in huis, maar ik wil nog zeker meer van deze trend in huis halen. Zo overweeg ik mijn grote poster naast de tv te vervangen voor een poster met abstracte kunst. Maar voor het zover is wil ik deze trend eerst wat subtieler in huis halen.

Ik was op zoek naar een leuk kussen, maar kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dit inspireerde mij op zelf een kussen te maken. Ik leg je graag uit hoe ik dit heb gedaan.

Zelf een abstract kussen maken

Benodigdheden

  • Effen kussen in een kleur naar keuze. 
  • Dik draad in een kleur naar keuze
  • Schaar
  • Lijm
  • (Verwijderbare) stift of krijt om te tekenen op stof

Werkwijze

Teken eerst het gezicht uit op het kussen. Omdat je een verwijderbare stift gebruikt kan je net zo lang schetsen tot je tevreden bent over het resultaat.

Abstract gezicht op kussen tekenen

Als je tevreden bent kan je aan de slag met het plakken van de wol. Doe dit voorzichtig, zodat er geen lijm komt op plekken waar je dit niet wilt. Druk de wol stevig aan.

Druk de wol stevig aan

Zo simpel is het om zelf een abstract kussen te maken. Simpel en makkelijk, maar natuurlijk is dit kussen niet geschikt voor heel intensief gebruik. Het is leuk voor de sier, maar omdat de wol alleen met lijm vastzit zal dit sneller loslaten als je het kussen intensief gaat gebruiken. Wil je dit toch dan kan je de wol beter vastrijgen aan het kussen. Het komt er dan wel iets anders uit te zien, maar het is wel steviger.

DIY zelf een abstract kussen maken

Wat vinden jullie van dit idee? De grote poster die je op de foto ziet is trouwens ook een DIY: een tweezijdig wandpaneel die je makkelijk kan omdraaien en/of kan verplaatsen.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
DIY maak zelf een abstract zwart kussen met wol

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven