Je huis sfeervol verlichten in een handomdraai doe je zo - InteriorTwin
philips hue bluetooth ontspannen eettafel

Je huis sfeervol verlichten in een handomdraai doe je zo

Ik heb iets nieuws in huis wat ik graag aan jullie wil laten zien. Coolblue heeft mij gevraagd om de komende maanden verschillende Philips Hue producten uit te testen. Het eerste product wat ik mag testen is de Philips Hue lamp met bluetooth. Ik ontving 2 Philips Hue E27 bluetooth lampen van Coolblue om uit te proberen. Deze bluetooth Philips Hue lampen zijn nieuw en speciaal ontwikkeld zodat het nog makkelijker is je huis sfeervol te verlichten.

philips hue bluetooth gedimt
Scene: gedimpt

Deze lampen zijn echt super handig om in een handomdraai extra sfeer in huis te creëren en ik vertel je er in deze blog graag meer over.

Philips Hue lampen met bluetooth

Met de Philips Hue lampen haal je op een eenvoudige manier slimme verlichting in huis. Met deze slimme verlichting is het namelijk heel makkelijk om de lampen te dimmen. Je hebt hier geen aparte dimmer meer voor nodig, want dit is ingebouwd in de lamp. Ook kan je de lamp van kleur laten veranderen, van wit, groen tot rood: alles kan. En het aller makkelijkste is dat je de bank niet meer af hoeft om je lampen te bieden: dit gaat namelijk niet via een schakelaar maar via een app op je mobiel.

Voorheen had je een bridge nodig om de Philips Hue te kunnen gebruiken. De bridge is de basis van het Philips Hue verlichtingssysteem en zorgt ervoor dat jij tot 50 lampen kan bedienen. Dankzij de ingebouwde bluetooth in de allernieuwste Philips Hue lampen heb je geen bridge meer nodig en kan je de lampen gebruiken via een app. Hierdoor zijn de lampen toegankelijker dan ooit en kan iedereen ze in huis gebruiken.

Door het installeren van een app kan je deze lamp namelijk aan en uitzetten en van kleur en intensiteit laten veranderen via je mobiel.

Zo werkt het:

  • Draai de Philips Hue lamp in de armatuur
  • Zet de lichtbron aan
  • Installeer de app Philips Hue Bluetooth op je mobiele telefoon
  • Volg de instructies in de app om de lamp te verbinden met de app

En that’s it! Zodra de app is verbonden met de Philips Hue lamp kan je via de app de lamp bedienen. Zelf installeerde ik deze lampen in de hanglamp boven de eettafel en in de tafellamp op het tv-meubel, omdat we deze lampen ‘s avonds het meest aan hebben staan.

philips hue bluetooth app

Sfeervol licht creëren in een handomdraai

Na het installeren van de app kan je heel makkelijk de kleur en intensiteit van de lampen aanpassen. Wat hiervoor wel belangrijk is, is dat je thuis bent. Met de bridge kan je namelijk ook op afstand de lampen bedienen en dit kan met de app niet. Natuurlijk moest ik alle opties ook zelf even uitproberen.

Via het kleurenpalet kan je alle kleuren die je maar wilt uitkiezen en ook daarbij de intensiteit aanpassen. Zelf vind ik het alleen fijner om te werken met de scenes waaruit je kan kiezen. Zo zijn er standaard scenes, maar ook scenes als seizoenen, gezellig en feestsfeer.

De optie ‘gedimd’ en ‘ontspannen’ uit de standaardscenes vind ik allebei heel prettig. Deze geven een fijn licht om ‘s avonds bij te relaxen. De optie ontspannen geeft net wat warmer licht af dan de optie gedimd. Voor in de slaapkamer zijn de opties ‘nachtlampje’ voor ‘s avonds en de optie ‘energie’ voor ‘s ochtends erg prettig.

philips hue bluetooth ontspannen Jackie
Scene: ontspannen
philips hue bluetooth energie
Scene: energie

Ook de andere scenes heb ik natuurlijk geprobeerd. Om het ‘s avonds gezellig te maken is het leuk om zo nu en dan met deze thema’s af te wisselen. Herfst Goud is mijn favoriet, deze geeft een mooi warm licht af. Maar ook thema’s als Winterberg, Lentebloesem en Palm Beach vind ik een mooi licht geven.

philips hue bluetooth herfst goud
Scene: herfstgoud
philips hue bluetooth palm beach eettafel
Scene: Palm Beach
philips hue bluetooth lentebloesem
Scene: Lentebloesem

Ik vind de lampen een leuke toevoeging nu de dagen weer korter worden. Ik denk dat ik vooral de standaard scenes regelmatig zal gebruiken, zoals gedimpt en ontspannen. De thema scenes met kleur zal ik waarschijnlijk wat minder gebruiken, maar kunnen voor de afwisseling toch heel leuk zijn. Wat ik vooral erg makkelijk vind is dat ik de verlichting via de app kan bedienen. Ik kan dus gewoon in mijn luie stoel blijven zitten om de verlichting wat helderder, of juist wat zachter, te zetten, hoe fijn is dat!

Misschien vind je dit ook wel interessant: Dit is waarom goede tuinverlichting onmisbaar is

De komende maanden mag ik als Philips Hue ambassadeur nog een aantal producten van Coolblue uittesten. Het is voor mij nog even een verrassing wat ik allemaal mag gaan testen, hebben jullie al een idee?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
zo verlicht je je huis sfeervol in een handomdraai met philips hue

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven