De beste stylingtips voor je keuken - InteriorTwin
barkrukken keuken

De beste stylingtips voor je keuken

Vind jij het lastig hoe jij je keuken inricht met leuke woonaccessoires? Dat is niet zo gek, veel mensen vinden het lastig hoe ze de keuken gezellig inrichten en toch nog praktisch gebruik van de ruimte kunnen maken. In deze blog deel ik de beste stylingtips voor je keuken, zodat jij je keuken kan inrichten als een echte pro.

Het maakt niet zoveel uit wat voor keuken je hebt bij het toepassen van deze tips. Of je nou een landelijke keuken hebt, of een zwarte keuken zoals ik, deze tips zijn geschikt voor elke stijl. Over keukens gesproken: als ik opnieuw een keuken mocht uitzoeken zou ik nu voor een totaal andere stijl kiezen, zoals deze houten keukens.

Zo blijft er altijd wat te dromen over, maar gelukkig ben ik ook nog heel tevreden met mijn zwarte keuken. Regelmatig verander ik wat dingen in de keuken, zodat hij toch nog bij mijn smaak past. Vorig jaar kreeg de keuken bijvoorbeeld en kleine make-over door zelf de keukenbar te betegelen en regelmatig verander ik de keuken accessoires zodat ik weer helemaal tevreden ben. Benieuwd naar mijn favoriete stylingtips voor in de keuken?

1. Denk na over de functie van accessoires

Het is moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen een mooi gestylde keuken en een keuken die ook praktisch bruikbaar is. Het laatste wat je wil is dat je aanrecht helemaal vol staat met mooie decoratie waardoor jij geen ruimte meer hebt om je eten te bereiden. Voor je op zoek gaat naar decoratie in de keuken is het belangrijk dat je nadenkt over de functie van de accessoires.

Probeer in de keuken zoveel mogelijk gebruik te maken van mooie styling met producten die er ook echt horen en die je ook kan gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor mooie houten planken, een bijzonder servies of speciale theedoeken in de keuken. En dit kan ook heel goedkoop. Winkels als IKEA, Xenos en HEMA verkopen genoeg leuke dingen voor in de keuken.

styling van de keuken: servies op keukenplankjes

2. Ga de hoogte in met je keuken accessoires

Wil je toch wat meer accessoires in de keuken om het leuk aan te kleden? In plaats van op het aanrecht kan je ook extra ruimte creëer in de keuken door de hoogte in te gaan. Bijvoorbeeld door keukenplanken op te hangen waarop je leuke accessoires zet.

Zo heb je extra ruimte om je keuken te stylen. Deze accessoires hoeven niet perse aan de keuken gerelateerd te zijn, omdat je ze toch niet dagelijks gebruikt. Zelf heb ik bijvoorbeeld een lightbox met een leuke tekst geplaatst, gecombineerd met planten, vazen, theepotten en andere decoratie. Bekijk ook deze stylingtips voor het inrichten van de keukenplanken voor meer ideeën.

Ook deze wijnpaal is een tof idee om de hoogte van de keuken te benutten.

plant box ferm living small zwart

In plaats van keukenplanken kan je ook kiezen voor andere wanddecoratie. Bijvoorbeeld een mooi wanddoek of geometrische figuur aan de muur. Een nieuwe trend die ik veel zie en erg tof is, is dat de muur helemaal tot bovenaan betegeld wordt. Marina van de blog veelwoongeluk heeft dit ook aangedurfd en ging voor zwart, zo tof!

zwarte tegels keuken @veelwoongeluk
Fotocredits: @veelwoongeluk

3. Creëer verschillende stylinghoekjes

Om te voorkomen dat het aanrechtblad helemaal dichtslibt is het goed om verschillende stylinghoekjes te creëren. Zelf ben ik een echte verzamelaar en om te voorkomen dat mijn keuken helemaal vol komt te staan heb ik hoekjes afgebakend. Zo heb ik een Marokkaans dienblad waarop een aantal items staan, een Plant Box van Ferm Living met een aantal keukenaccesoires en op een oude weegschaal staan ook een aantal items.

Verder zet ik op het aanrecht geen decoratie. Deze stylinghoekjes heb ik op plekken gezet waar ze het minst in de weg staan. Het is altijd goed om na te denken over hoe je de keuken gebruikt. Zo weet je ook welke plekken je minder gebruikt. Deze plekken kan je dan voor leuke keuken accessoires gebruiken.

4. Investeer in mooie keukenapparatuur

Keukenapparatuur die je niet dagelijks gebruikt hoef je niet perse op het aanrecht te laten staan. Maar sommige apparatuur heb je dagelijks nodig en dan is het wel zo praktisch als deze een vaste plek in je keuken innemen. Helaas kan deze apparatuur heel beeldbepalend zijn voor je keuken. Daarom is het goed om bij het uitzoeken van je keukenapparatuur niet alleen te letten op de technische specificaties, maar ook op het uiterlijk van de apparatuur.

Zeker bij een open keuken kijk je continue tegen de apparatuur aan en dan is het wel zo fijn als deze er mooi uitziet. Merken als Kitchenaid, SMEG en Le Creuset hebben bijvoorbeeld nagedacht over hun ontwerp en verdienen zeker een plekje op het aanrecht.

Wat is jouw favoriete stylingtip voor in de keuken?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
de beste stylingtips voor je keuken
ideeën voor decoratie en styling in de keuken
ideeën voor keuken accessoires en decoratie

 

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “De beste stylingtips voor je keuken”

  1. Bedankt voor de leuke stylingtips voor de keuken. Mijn man en ik hebben net een nieuw huis gekocht en hopen volgend jaar een nieuwe keuken te kopen. Wat gaaf om te zien hoe een zwarte keuken mooi gestyled kan worden. Wij denken zelf aan een zwarte hoogglans keuken. De plank met de lightbox ziet er leuk uit, dat ga ik onthouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven