Elke maand vind je op InteriorTwin een overzicht van de leukste nieuwtjes op interieurgebied. Ook krijg je een overzicht van toffe woonbeurzen en niet te vergeten een update over de veranderingen in mijn eigen interieur.

Het is tijd voor een overzicht van het woonnieuws uit augustus 2019. Vanuit de winkels en merken is er niet zo heel veel nieuws vanwege de vakantieperiode, maar er veranderde meer dan genoeg in ons eigen huis. Lees je mee?

Groene trend: hydroponie

Er is een nieuwe groene trend: hydroponie. Kamerplanten halen daarbij hun voeding niet uit potgrond maar uit water. Deze vorm van hydrocultuur is niet geschikt voor elke plant, maar bijvoorbeeld wel voor de anthurium. Doordat je het kale wortelgestel helemaal ziet, krijgt de plant een extra natuurlijk tintje.

In september komen Nederlandse anthuriumkwekers in actie voor nader onderzoek om hart- en vaatziekten te genezen en te voorkomen. Met de verkoop van anthurium in speciale actieverpakking wordt geld ingezameld voor de Hartstichting. Kijk voor meer info over de actie op www.anthuriuminfo.com.

anthurium

Fotocredits: anthuriuminfo.com

Herfst collectie Søstrene Grene

Søstrene Grene heeft voor dit najaar weer een nieuwe collectie klaarstaan, en wat voor één! De collectie lanceert in drie delen: op donderdag 5, 12 en 19 september 2019. Søstrene Grene is geïnspireerd door het concept van “Slow Living” en de bijbehorende gedachte dat door te vertragen in ons dagelijks leven we evenwicht en betekenis kunnen vinden. Hou de winkels in de gaten voor de nieuwe collectie!

sostrene grene herfst collectie nieuw 1

Fotocredits: Sostrene Grene

sostrene grene herfst collectie nieuw 2

Fotocredits: Sostrene Grene

Woonbeurzen september 2019

  • Van 15 tot en met 17 september 2019 vinden de Interieur Collectie Dagen 2019 plaats in Evenementenhal Gorinchem. Interieur Collectie Dagen is het vakmoment in Nederland voor onder andere de project- en woninginrichter waar nieuwe collecties op het gebied van vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie centraal staan. De focus van het evenement ligt op netwerken, inspiratie en kennisdeling.
  • In het tweede weekend van september is het weer Open Monumentendag. Naast openstellingen van monumenten zijn er optredens, lezingen, tentoonstellingen en rondleidingen rondom een thema per regio. Meer informatie over de Open Monumentendag en de thema’s per regio lees je op de website van Open Monumentendag. 

Veranderingen in ons eigen huis

Ook al is er niet veel nieuws op woongebied deze maand, in ons eigen huis veranderde er wel aardig wat. Zo kon ik begin deze maand eindelijk laten zien hoe ik zelf een kliko ombouw van riet gemaakt heb. Ook maakte ik nog een simpel kussen met abstracte kunst, de trend van dit moment!

diy-abstract-zwart-wit-kussen

En ook haalde ik wat nieuwe dingen in huis. De groene velvet stoel is de nieuwste eyecatcher van de woonkamer. En ik haalde nog meer groene accessoires in huis, namelijk een aantal beeldjes die een plekje hebben gekregen voor de tv. Ook kocht ik een nieuw plaid en een kleurrijk kussen om het herfstgevoel alvast in huis te halen en een mooie gouden veer voor op de haard. Misschien voor sommigen nog wat vroeg, maar ik heb alvast zin om het huis sfeervol voor de herfst te maken.

beeldjes groen

herfstkleuren decoratie bank

decoratie haard

En over sfeervol gesproken: met de lampen van Philips Hue kan ik nog meer sfeer in huis toevoegen. De komende maanden mag ik nog meer producten i.s.m. Coolblue uitproberen, dus dit wordt vervolg!

philips hue bluetooth herfst goud

Scene: herfstgoud

En onze bananenboom is in 4 jaar tijd flink gegroeid. Hij was dus toe aan een nieuw pot en een nieuw plek. Deze zwarte pot is gemaakt van gerecycled plastic, groot, modern en betaalbaar dus een perfect match. Je kan de plantenpot in verschillende kleuren en maten hier bestellen.

zwarte plantenpot elho

Voor de komende maand staan er weer een aantal leuke dingen op de planning. Zo ben ik druk aan het opruimen in huis en wil ik mijn tips over ontspullen met jullie delen. Ook heb ik een aantal leuke DIY ideeën waar ik mee aan de slag wil. En ik verwacht komende maand weer een hoop woonnieuws met jullie te kunnen delen omdat er in september volop nieuwe collecties gepresenteerd gaan worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het woonnieuws? Vergeet je dan niet in te schrijven voor de wekelijkse inspiratiemail!

Liefs,

Ilse

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.