Ontspullen: de 5 beste boeken - InteriorTwin
beste boeken over ontspullen

Ontspullen: de 5 beste boeken

Ontspullen is hip! Zelf merk ik dat ik graag minder spullen in huis wil en ik weet dat ik lang niet de enige ben. Het artikel wat ik begin dit jaar schreef over mijn goede voornemen om te ontspullen behoort namelijk de laatste tijd tot de best gelezen artikelen op InteriorTwin. En ook veel boeken over ontspullen worden massaal besteld.

Alleen ontspullen is zo makkelijk nog niet. Waar begin je met ontspullen, wanneer hou je iets wel en wanneer niet en hoe neem je afscheid van je spullen? Ik vind het soms maar lastig. Een goed boek kan je helpen de juiste keuzes te maken.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je veel boeken over ontspullen in huis haalt, want dat is het tegenovergestelde van ontspullen. Maar 1 of 2 boeken over ontspullen kan je op de juiste weg helpen en de juiste motivatie bieden bij het opruimen van je huis. In deze blog deel ik daarom de beste boeken over ontspullen.

Misschien vind je dit ook leuk: De beste interieurboeken

1. Opgeruimd – Marie Kondo

Dit boek heb ik zelf in huis en heeft mij enorm geholpen bij de eerste stappen in het ontspullen. Marie Kondo is DE opruimgoeroe en haar boek is dus een must read! Haar methode wordt door miljoenen mensen gebruikt bij het opruimen en ontspullen van hun huis en is praktisch en makkelijk uitvoerbaar. Opgeruimd is een ideaal boek voor de eerste stappen in het ontspullen.

2. Aan de slag met de HuishoudCoach

Een praktisch en positief boek over ontspullen, dat is Aan de slag met de HuishoudCoach. Aan de hand van 4 methoden voor succesvol opruimen, administreren, agenderen en poetsen ga je aan de slag met opruimen. Met behulp van handige weekschema’s komt een georganiseerd huishouden een stuk dichterbij!

3. Vaarwel, spullen

In Vaarwel, spullen verkent Fumio Sasaki zijn filosofie achter het minimalisme en geeft hij een aantal eenvoudige regels die je kunnen helpen een simpeler, gelukkiger en waardevoller leven te leiden. Hij vertelt hoe een minimalistische levensstijl niet alleen je leefruimte en gedachtewereld vergroot, maar uiteindelijk je leven verrijkt.

4. Ontspullen

‘Ontspullen’ van James Wallman geeft meer inzicht in waarom opruimen zo belangrijk voor ons is. Maar hoe kom je van je spullen af? En hoe zorg je ervoor dat je niet steeds nieuwe spullen in huis haalt?

5. Opruimen maakt gelukkig!

Annelies Mentink is professioneel organizer en eerste minimaliseercoach van België. Ze is ervan overtuigd dat er geen speciale talenten nodig zijn om op te ruimen. En ook dat er geen foute manieren van opruimen zijn. Dit boek geeft een efficiënt en praktisch stappenplan bij het organiseren en opruimen van je spullen. Opruimen maakt gelukkig! is een handige tool om aan de slag te gaan in huis.

Welk boek je ook kiest, het zal je ongetwijfeld helpen bij een opgeruimd huis. En een opgeruimd huis is de eerste stap naar een huis waarin je je prettig voelt. Want je kan nog zoveel mooie spullen hebben in huis, als het een chaos voelt dan is de kans groot dat je je er niet prettig bij voelt. Laatst las ik ook het boek opruimen maakt gelukkig en ik schreef hier een review over.

Wat is jouw favoriete boek over ontspullen?

Liefs,

Ilse

dit zijn de beste boeken over ontspullen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven