Een overkapping in de kleine tuin, kan dat? - InteriorTwin
overkapping in kleine tuin

Een overkapping in de kleine tuin, kan dat?

Droom jij ook van een overkapping in de tuin, maar twijfel jij of dit wel past in je kleine tuin? Ons stadstuintje is ook niet heel groot, maar toch hebben wij genoeg ruimte voor een overkapping.

Dit komt omdat wij een aantal slimme aanpassingen in de tuin hebben gedaan, waardoor een overkapping toch mogelijk is. Ik vertel je er graag meer over, zodat jij ook mogelijkheden ziet voor een overkapping in je kleine tuin.

Kijk kritisch naar de indeling van je tuin

Misschien denk je in eerste instantie wel dat er geen ruimte is voor een overkapping in je tuin. Maar kijk eens kritisch welke aanpassingen je in de tuin zou kunnen doen, zodat er toch plek is voor een overkapping. Zo zat bij ons in eerste instantie het schuurtje op een onhandige plek, waardoor een overkapping niet mogelijk leek.

Door het verplaatsen van de deur van het schuurtje naar de zijkant i.p.v. de voorkant hielden we direct genoeg ruimte over voor het plaatsen van een overkapping. Wij kozen voor een maatwerk overkapping, zodat deze direct aansluit op ons schuurtje. In plaats daarvan kan je ook kiezen voor een standaard overkapping welke je direct kant-en-klaar koopt, bijvoorbeeld bij Blokhuttenoutlet.

overkapping in kleine tuin ideeen

Denk out of the box

Bij een kleine tuin is het belangrijk om out of the box te denken voor het plaatsen van een overkapping. Zo kozen wij voor een overkapping met een schuine plafond i.p.v. vierkant. Hierdoor bespaarden wij de helft van de ruimte die een standaard overkapping in gebruik zou hebben genomen. En eerlijk is eerlijk, dit is ook ruimte die je vaak niet eens gebruikt.

Ook kozen wij ervoor om het dak iets verder te laten doorlopen dan de breedte van het schuurtje. Hierdoor is een soort extra doorloop in de tuin gecreëerd, maar dankzij het extra lange dak kunnen wij wel heerlijk droog zitten als het regent.

Ben jij bang dat je te weinig groen in je tuin kan planten als je een overkapping plaatst? Wij kozen ervoor om het dak van de overkapping en schuur te bekleden met sedumbedekking. Eerder schreef ik al een artikel met een aantal tips wat je kan doen om een duurzame tuin te creëren. Daarnaast staan er een aantal planten in potten onder de overkapping.

palletbank overkapping kleine tuin

Ga slim om met je meubels

Je overkapping hoeft niet groot te zijn om er een lekkere plek van te maken. Onze palletbank is bijvoorbeeld op maat gemaakt, zodat deze precies onder de overkapping past. En in plaats van een grote salontafel kozen wij voor kleine bijzettafeltjes. S

oms missen we wel wat ruimte om spullen neer te zetten, maar hierdoor hebben wij wel voldoende doorloopruimte in de tuin. Deze ideeën om je overkapping sfeervol in te richten geven nog meer inspiratie voor de meubels en decoratie van je overkapping.

inrichting overkapping kleine tuin

Je ziet het, een overkapping in een kleine tuin is zeker wel mogelijk, alleen je moet wel creatief met de ruimte om gaan. Bekijk nog meer inspiratie voor de indeling van een kleine tuin.

Onze eigen tuin is trouwens nooit af. Naast een overkapping in de tuin heb ik nog heel wat plannen voor onze tuin, maar dat komt volgend jaar wel.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

6 gedachten over “Een overkapping in de kleine tuin, kan dat?”

  1. Beste Ilse,

    Wat een ruimtelijkheid in jullie tuin! Welke tuinman heeft jullie advies gegeven over het ontwerp? Ik hoor het graag, alvast bedankt!

  2. Beste Ilse,

    Wat zijn de afmetingen van de overkapping? Wij hebben een vergelijkbare grote qua tuin. Erg mooi opgelost.

    Ik hoor het graag, alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven