Het onderhouden van je tuinmeubelen doe je zo - InteriorTwin
beschermen tuinmeubelen

Het onderhouden van je tuinmeubelen doe je zo

Na een lange en warme zomer is het weer tijd om je tuinmeubelen te onderhouden. Zelf ben ik er afgelopen week al mee aan de slag gegaan, ik mocht namelijk de Nano Coating voor hout, Care 102 uittesten.  Ik vertel je er in dit artikel graag meer over en leg je uit waarom het zo belangrijk is om je tuinmeubelen goed te onderhouden. Ook heb ik een leuke kortingsactie voor je waarmee je de Nano Coating zelf kan uitproberen.

Het onderhouden van je tuinmeubelen

Wist je dat het belangrijk is om je tuinmeubelen 2 keer per jaar, in het voorjaar en najaar, goed te onderhouden? Wij wisten het eerlijk gezegd niet toen we onze eerste tuinmeubelen kochten. Omdat we deze in een bouwmarkt kochten zijn we hier niet goed over geïnformeerd. Het eerste jaar deden we dan ook niks aan het onderhoud, waardoor onze tuinmeubelen razendsnel verouderden. Zo zonde!

Sindsdien zorg ik ervoor dat onze tuinmeubelen met liefde onderhouden worden. Niet alleen voorkom je zo dat het hout (snel) verkleurd, ook ga je uitdroging van het hout tegen. De meubels hebben buiten te maken met zon, regen en andere invloeden en daarom is het belangrijk je tuinstel goed te beschermen.

Je kan je tuinmeubels onderhouden met olie of Nano Coating. De werkzame bestanddelen van Nano Coating hechten zich aan de houtvezel en beschermen het op die manier tegen vocht. Het product heeft een hoge viscositeit en trekt snel en diep in de ondergrond en het droogt volledig onzichtbaar op. Nu ik 1 x de Nano Coating heb geprobeerd weet ik zeker dat ik nooit meer olie wil gebruiken, daar vertel ik zo meer over. Ook kan je je tuinmeubels beitsen i.p.v. tuinmeubelolie of Nano Coating te gebruiken, alleen ontstaat er dan wel kleurverschil.

Stappenplan voor het onderhouden van je tuinmeubels

  1. Maak je tuinmeubels goed schoon en vetvrij. Dit kan met een speciale meubelreiniger, maar eerlijk gezegd maak ik het gewoon met lauwwarm water schoon. Zorg ervoor dat de tafel goed opdroogt voor je verder gaat.
  2. Breng daarna de coating aan met een kwast of verfroller.
  3. De Nano Coating begint ligt te schuimen, dit is een teken dat je voldoende hebt aangebracht.
  4. Na ongeveer een uur is de coating voldoende gedroogd en kan je een tweede coating aanbrengen.
  5. Na 24 uur is de coating volledig opgedroogd.

Zo heb je je tuinmeubelen weer voldoende beschermd om een seizoen mee te gaan.

tuinmeubelen onderhouden

Mijn ervaring met de Nano Coating voor Hout PF Care 102

Zelf was ik nieuwsgierig of de Nano Coating zou verschillen met de tuinmeubelolie uit de bouwmarkt. Omdat wij het eerste jaar onze meubels niet goed hebben beschermd is er al best wel wat slijtage en ik heb niet altijd het idee dat de olie hier voldoende tegen beschermd.

Wat ik bij de Nano Coating sowieso heel fijn vindt is dat je makkelijk een bakje en kwast kan bij bestellen. Dit is iets wat ik ALTIJD vergeet in de bouwmarkt, waardoor ik weer voor een tweede keer terug kan. Tip: als je het bakje beschermd met plastic kan je deze nog een keer gebruiken.

nano coating voor hout

Ik was bij het aanbrengen van de coating in eerste instantie verbaasd dat deze begon te schuimen. Dit heb ik meteen opgezocht op de website en dit bleek het teken dat er voldoende is aangebracht, dus er was gelukkig niks aan de hand. Waar ik bij tuinmeubelolie gewend ben dat deze in de meubels trekt, viel mij bij de coating op dat deze zowel in de meubels trekt als een laag erbovenop aanbrengt. Om de meubels te beschermen lijkt mij dit een pluspunt en hopelijk gaat het tuinstel hierdoor langer mee.

Een dag later is de olie volledig opgedroogd. Er is geen kleurverschil te zien, maar tot mijn verbazing ziet het tuinmeubel er wel weer beter en goed onderhouden uit. De coating zorgt echt voor een beschermlaagje, in tegenstelling tot de olie die alleen in de meubels trekt. Ik ben dan ook positief verrast over het resultaat en erg benieuwd hoe de tuinmeubelen er over 6 maanden uitzien.

druppels op tafel buiten

In het begin blijven de druppels na een regenbui op tafel liggen zoals hier op de foto. Zoals je ziet is de tafel meteen beschermd tegen een regenbui.

Ben jij ook nieuwsgierig naar de Nano Coating voor Hout PF Care 102? Met de code interiortwin10 mag ik je 10% korting geven. Deze code is geldig t/m 30 september 2019 en niet in combinatie met andere kortingscodes. En wil je nog meer tips om je tuinmeubelen te onderhouden in de winter? Bekijk dan ook deze blog met tips.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
beschermen tuinmeubelen tuinmeubelolie nano coating beits
onderhouden van tuinmeubelen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven