Woonvraag van de maand: decoratie voor op de schouw - InteriorTwin
dilemma laura- wat zet ik op de haard

Woonvraag van de maand: decoratie voor op de schouw

Een tijdje geleden deed ik een oproep in de wekelijkse inspiratiemail om jullie woonvragen en dilemma’s in te sturen. Op InteriorTwin.com deel ik elke maand een woonvraag. Heb jij ook een ruimte in huis waar je maar niet uitkomt? Stuur dan je vraag en foto’s naar ilse@interiortwin.com en wie weet ben jij volgende maand aan de beurt.

Laura mailde mij met het volgende dilemma: Wij zijn vorig jaar naar een prachtige woning uit de 19e eeuw verhuisd, maar het lukt mij maar niet om leuke decoratie voor op de schouw te vinden. Ook wil ik eigenlijk nog wel een andere stoel. Ik wil dat het een knus hoekje wordt. Kaarsen gebruiken we toch niet, dus die wil ik liever niet. En de haard willen we het liefst wit houden. We houden wel van kleur: blauw, groen, zwart, wit en grijs en een toefje rood.

Ik snap Laura’s dilemma. Ze stuurde mij foto’s van het hoekje en de rest van de woonkamer. Het huis is echt prachtig! Maar het hoekje, dat kan inderdaad nog wel iets extra’s gebruiken. Ik ging op zoek naar ideeën en inspiratie om de ruimte rondom de haard wat gezelliger te maken en naar woonaccessoires voor op de schouw.

Misschien vind je dit ook wel leuk: met deze budgettips geef jij je eetkamer een nieuwe uitstraling.

Dit is hoe de ruimte er nu uitziet, is het niet mooi?

Decoratie voor op de schouw

Omdat de details in het huis van Laura al prachtig zijn en de aandacht verdienen wil ik niet teveel afleiden met accessoires. Het is dan ook beter om voor 1 of 2 grote accessoires te kiezen, dan voor een heleboel kleine accessoires.

Kies bijvoorbeeld voor een mooie grote ronde spiegel. Zo komt de ruimte nog beter uit. Een ronde spiegel hoeft helemaal niet duur te zijn, deze spiegels van Xenos zijn bijvoorbeeld heel betaalbaar. In plaats van een spiegel boven de schouw kan je ook kiezen voor andere wanddecoratie.

Een groot klassiek kunstwerk aan de muur, met daarin subtiel wat kleur verwerkt, staat hier ook heel mooi. Een kunstwerk van Muurmeesters bijvoorbeeld zou hier erg mooi staan, maar deze is wel wat duurder. IXXI is een stuk betaalbaarder en heeft ook een aantal mooie kunstwerken in de collectie. Of beter nog: de Kruidvat heeft nu een look-a-like IXXI die nog stukken goedkoper is.

Op de schouw kan je nog iets subtiels zetten. Bijvoorbeeld een mooie grote vaas met bloemen van het seizoen, zoals nu pampasgras en over een tijdje een rozenbotteltak. In plaats van een vaas kan je ook mooie grote geurstokjes (bijvoorbeeld die van Riverdale) of een mooi beeldje neerzetten. Zorg er in ieder geval voor dat je niet te veel op de haard zet, in dit geval is less = more.

decoratie ideeën voor op de haard : schouw

Zitplek bij de haard

Een fijne zitplek bij de haard is natuurlijk ook belangrijk. De stoel die er nu staat is eigenlijk wat groot voor de ruimte. Ik heb gekeken naar het comfort van de stoel en gezocht naar een moderne en sfeervolle stoel, passend bij het karakter van de oude woning.

Stoffen als velvet en leer passen perfect bij de stijl van het huis en de rest van de inrichting. Een stoel op (ranke) poten zorgt voor een luchtige en moderne touch. Een leuk kussentje in de stoel zorgt voor extra sfeer en maakt het helemaal af.

Wat vinden jullie van deze rubriek? Als jij ook een woonvraag hebt, vergeet dan niet om hem in te sturen op ilse@interiortwin.com.

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven