Doen: nog even nazomeren in de tuin - InteriorTwin
overkapping in kleine tuin

Doen: nog even nazomeren in de tuin

Het is nu echt herfst, de dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Maar natuurlijk kunnen we ondanks dat nog prima even nazomeren in de tuin op een mooie zonnige dag. Zelf hoop ik nog wel op wat warme dagen.

Als de zon maar schijnt, dan zit ik het liefst nog even buiten onder onze overkapping. Vind je het te koud? Ik heb wat tips voor je.

Zorg voor extra warmte

Er komen vast nog genoeg dagen aan dat er een lekker zonnetje schijnt. En ook al is het een paar graden koeler, het is dan echt nog wel lekker om buiten te zitten. Zorg voor een warm vest of een lekkere trui en neem een kop thee en een goed boek mee naar buiten.

Om het nog net wat warmer te maken kan je een warm plaid neerleggen. Vergeet deze niet weer mee naar binnen te nemen, het is zonde als deze in de kou buiten blijft liggen. Ook kan je in de tuin kiezen voor een paar warmtebronnen, zoals een elektrische kachel of een houtkachel.

Pas wel op met een houtkachel, je buren zullen hier minder blij mee zijn als de wind hun kant op staat. En een elektrische kachel is niet perse milieubewust. Wij hebben ons dak vol zonnepanelen liggen en leveren vooral heel veel stroom terug, dus durven de kachel toch af en toe zonder schuldgevoel te gebruiken.

Maak het jezelf gemakkelijk

Heerlijk zo’n Indian Summer, maar het is toch vaak net iets minder lekker dan een echt zomerse dag. Daarom is het belangrijk om het jezelf extra makkelijk te maken: pak die tuinstoelen voor in de zomer erbij, maar zorg wel voor een beschut plekje en extra zachte tuinkussens.

Een beetje verwennerij op zo’n dag mag best! Zeker een beschut plekje is wel zo belangrijk in deze tijd van het jaar, de wind zorgt ervoor dat het buiten extra koud aanvoelt. Het laatste wat je wil is ziek worden omdat je geniet van een beetje zon.

Zelf zit ik het liefst onder onze overkapping. Zo zit ik niet alleen uit de wind, maar ook nog eens droog. De overkapping is onze tweede woonkamer en ik vind het heerlijk dat we daar nog laat in de herfst, en al vroeg in de lente, van kunnen genieten.

En ondanks dat ik het heerlijk vind om nog even buiten te zitten, geniet ik er ook enorm van om onder een plaid binnen voor de tv te kruipen met wat kaarsen en een kachel aan. Heb jij mijn tips al gelezen hoe je de herfst in huis haalt?

Zomer jij ook het liefst nog even na?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
doen: nog even nazomeren in de tuin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven