Met deze tips laat je je kleine huis er groter uitzien - InteriorTwin

Met deze tips laat je je kleine huis er groter uitzien

Woon je klein en zou je eigenlijk liever wat meer ruimte hebben? Met deze tips kan je elke ruimte in huis er groter uit laten zien. Zo is verhuizen misschien wel helemaal niet nodig en ben jij gelukkiger in je eigen huis!

1. Kies de juiste vloer

Door ervoor te zorgen dat de basis goed is kan je een kleine ruimte makkelijk een stuk groter doen lijken. Het begint al bij de keuze voor de vloer: kies een vloer die bij voorkeur niet te druk is. Kleine tegels kunnen je kamer er bijvoorbeeld juist kleiner uit laten zien.

Om de ruimte groter te doen lijken kan je het beste kiezen voor een rustig laminaat of bijvoorbeeld een effen betonvloer. Kies per verdieping dezelfde vloer uit en leg de vloer door zonder deze te onderbreken met drempels, zo ziet het er minder hokkerig en juist optisch groter uit.

2. Vergroot de ruimte met kleuren

Kleuren hebben enorm veel invloed op een ruimte. In een kleine ruimte kan je meestal het best voor lichte kleuren kiezen. Lichte tinten en witte muren laten je ruimte er groter uitzien.

Het is wel een fabel dat zwarte en donkere muren je kamer kleiner lijken te maken. Soms is dat wel zo. Maar heb je veel daglicht in je huis? Dan kan je best experimenteren met donkere kleuren, zonder je ruimte er kleiner uit te laten zien.

3. Denk groots met meubels

In een kleine kamer kan het al snel hokkerig worden. Zeker als je deze helemaal vol zet met meubels. Veel mensen kiezen daarom voor kleine meubels in een kleine woning. Daarmee bereik je juist het tegenovergestelde, het ziet er propperig en vol uit.

Kies liever voor een aantal grote meubels, zoals een fijne bank, een grote salontafel i.p.v. drie kleine bijzettafeltjes en 1 grote wanddecoratie i.p.v. een drukke fotocollage. Je zult zien dat je kleine huisje zo groter lijkt.

4. Ga voor ronde meubels

Een rond vloerkleed, een ovale eettafel of een ronde salontafel: raar maar waar, deze meubels laten je huis er groter uitzien. In een kleine woning zijn we vaak geneigd alles tegen de muren aan te zetten om ruimte te besparen. Maar juist door een stukje van de muur af te blijven kan het huis er groter uitzien.

Ronde vormen kan je nooit helemaal tegen de muur of randen aanzetten, hierdoor ziet het er automatisch groter uit. En organische ronde vormen nemen meestal minder ruimte in beslag dan vierkante of rechthoekige vormen, waardoor je ook ruimte bespaard.

5. Gebruik de hoogte

In een kleine kamer is het belangrijk om de hoogte goed te gebruiken. Kies dus voor een hoge kast in plaats van een lage kast en haal een aantal hangplanten in huis om ruimte te besparen.

Pas wel op dat je niet elke wand vol zet met hoge kasten, hierdoor ziet het er juist weer vol en rommelig uit en bereik je het tegenovergestelde effect. Kan je niet al je spullen kwijt? Dan is het tijd om te ontspullen.

6. Haal niet teveel spullen in huis

Als je klein woont moet je ook slim omgaan met spullen. Denk dus kritisch na of je wel echt alles nodig hebt. Kies liever voor een aantal grote woonaccessoires dan een huis vol met kleine decoratie in elke hoek.

En kijk je kasten na. Welke spullen heb je echt nodig en welke spullen kunnen weg? Hoe meer spullen je in huis haalt, hoe kleiner je huis lijkt.

Ben je op zoek naar nog meer tips? In de online interieurcursus leer ik je stap voor stap hoe je je woning inricht, zodat jij je prettig voelt in huis. Van moodboard, indeling, verlichting, meubels en accessoires tot styling- en budgettips.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

3 gedachten over “Met deze tips laat je je kleine huis er groter uitzien”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven