Hier gaan interieurliefhebbers op vakantie in Nederland - InteriorTwin
sfeervolle tuin

Hier gaan interieurliefhebbers op vakantie in Nederland

Mirjam Hart van de duurzame interieurblog Een goed verhaal deelt haar favoriete Nederlandse vakantiebestemmingen met ons. Mirjam trekt er regelmatig met haar gezin op uit en heeft dan ook al heel wat mooie vakantieadressen ontdekt!

Wist je dat steeds meer mensen hun vakantiebestemming laten afhangen van hoe “instagramwaardig” het vakantieverblijf en de omgeving is? Ik zal maar gelijk bekennen dat ik daar 1 van ben. Ik ben nu eenmaal dol op interieurstyling. En om dan mijn vakantie te moeten vieren in een sober ingerichte stacaravan, daar word ik gewoon niet vrolijk van. Ook ik kies dus het liefst voor een fotogeniek vakantieverblijf. Wil je weten waar interieurliefhebbers op vakantie gaan? Ik deel hier mijn 4 favoriete adresjes in Nederland.

4 x overnachtingen in Nederland voor interieurliefhebbers

Het gaat toch om de locatie en niet om de verblijfplaats? Nou, als je het aan interiorlovers vraagt is de plek waar je overnacht net zo belangrijk als waar je de vakantie viert. En dan hebben we het vooral over mooie interieurs van vakantieadresjes. Want het oog wil ook wat. In Nederland zijn er een heleboel Instagrammable adresjes waar je kunt overnachten. Zoals deze:

#1 Stayokay Dordrecht

Een hostel als favoriete overnachting? Nu zullen de meeste mensen bij een hostel denken aan smoezelige douches en gedeelde slaapzalen. Maar bij Stayokay Dordrecht zie je dat het ook anders kan. Op een prachtige locatie aan de rand van de Biesbosch bevindt zich dit kleurrijke hostel. De tegelvloer in de lobby, de gekleurde zitjes en het vrolijke behang in de slaapruimtes kunnen een hoop interieurliefhebbers vast waarderen.

Ik vond deze instagramwaardige hotspots in de buurt van dit vakantieverblijf.

kleurrijke behang
kleurrijke design stoelen
design barkrukken

#2 Tiny House Hooge Veluwe

Klein wonen is de nieuwste rage op interieurgebied. Minimalistisch, duurzaam en heel praktisch. Omdat ik weleens wilde ervaren hoe het is om even te leven in een Tiny House, boekten we spontaan een overnachting in zo’n kleine vakantiewoning op de Hooge Veluwe.

Dit mini huis is van alle gemakken voorzien: Een kleine keuken, een living, een tweepersoonsbed en een douche. Bovendien zijn de Tiny Houses met zorg ingericht, dus kun je er vast leuke kiekjes maken voor Instagram. Bekijk hier mijn verslag van onze overnachting in een Tiny House.

tiny house vakantiepark
houten tiny house
vloerkleed aan de muur

#3 Kimpton De Wit Hotel Amsterdam

Al bij de entree van het Kimpton De Wit Hotel in Amsterdam krijg je het ‘Wow-gevoel’. De grote groene wand met neon letters nodigt menig Instagram fanatiekeling uit om foto’s te maken. Eenmaal binnen blijf je met grote ogen rondkijken. Werkelijk alles is er mooi. Design meubilair, prachtige tegels… de droom van iedere interieurliefhebber op vakantie in eigen land.

Neem ook eens een kijkje op mijn blog voor nog meer Instagrammable hotels in Amsterdam.

bijzonder hoofdbord
vrijstaand bad met bijzondere tegels

#4 Hotel Mabi Maastricht

Onlangs verbleven wij in een prachtig design hotel in Maastricht. Hotel Mabi, een voormalige bioscoop, is een walhalla voor interieurliefhebbers op vakantie in Nederland. Overal in het hotel zijn fotogenieke hoekjes te vinden. De ontbijtzaal met over the topbehang, een groot zwart paard en gouden accessoires is nog maar het begin. Want wat denk je van de sfeervolle bar in dit boetiek hotel? Of de wachtruimte vlakbij de toiletten? Wij verbleven in een studio, maar ik zou je wel aanraden om voor een kamer in het hotel te gaan. Iets rustiger en beter voor je Instagram feed!

roze stoel met zwarte muur
loungestoel
design vakkenkast
design stoelen aan ronde tafel

Laat jij jouw vakantie ook afhangen van hoe fotogeniek de locatie is? Welke vakantieadressen kun jij met ons delen?

Liefs, Mirjam

Dankjewel Mirjam voor het delen van deze inspirerende vakantieadresjes! Wil je nog meer inspiratie voor vakantie? Eerder deelde ik mijn favoriete hotspots op Terschelling.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

3 gedachten over “Hier gaan interieurliefhebbers op vakantie in Nederland”

  1. Mooie adresjes. Ik ben niet bezig met Instagramwaardige vakanties, maar ben wel een beetje een luxedier als het om vakanties gaat. Wij gaan al jaren minimaal één keer per jaar naar Denemarken en dan vind ik het wel heel leuk om een zo mooi mogelijk sommerhus te vinden voor ons verblijf. En DK is natuurlijk sowieso al een interieurland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven