Plantenshelfie: DIY terracotta potten verven - InteriorTwin
planten shelfie met terracotta potten

Plantenshelfie: DIY terracotta potten verven

In deze blog wil ik jullie de laatste verandering in huis laten zien: ik heb een namelijk een planten shelfie, oftewel een plank vol met planten, gemaakt in de logeerkamer. Om het er wat gezelliger uit te laten zien heb ik een aantal terracotta potten geverfd. Ik vertel je er graag meer over.

Ruimte voor een plantenshelfie

Ik deel het al wel vaker met jullie: ik ben druk aan het ontspullen. Gek wordt ik van alle spullen die we niet meer gebruiken in huis en dat moet minder. Vorige maand besloot ik bijna al mijn boeken weg te geven, aangezien ik tegenwoordig toch alleen de e-reader gebruik.

Hierdoor kwam er ruimte vrij op de boekenplank in de studeerkamer.

En omdat ik gek op planten ben is het niet meer dan logisch dat deze ruimte weer gevuld wordt met planten! Ik heb altijd een terracotta plantenpotten op voorraad.

Terracotta combineert bijna overal bij en als het toch niet combineert dan kan je de potten heel makkelijk verven. Dat besloot ik dus deze keer te doen, omdat ik het anders wat saai vond.

planten potten op plank
planten shelfie detail_

DIY: zelf terracotta potten verven

Het verven van terracotta potten is super simpel om te doen. Je kan ze of helemaal verven, of zoals ik heb gedaan deels. Ook kan je er voor kiezen om er een leuk patroon op te verven. Pinterest staat boordevol ideeën: zoek maar eens op terracotta potten verven of schilderen en je krijgt genoeg leuke inspiratie.

terracotta potten

Ik besloot het simpel te houden en verfde de potten deels. Hiervoor gebruikte ik decoratieverf van de Action. De terracotta potten komen trouwens gewoon van de IKEA. Om de potten snel te verven en een beetje een ruw effect te creëren gebruik ik een spons om mee te verven. Hier kan je in één keer grote oppervlakken mee verven en zo ben je snel klaar. Voor kleinere vlakken of patronen kan je het beste een kwast gebruiken.

Ideeën voor een plantenshelfie

Voor de plantenshelfie heb ik niks nieuws hoeven kopen. De planken hingen er al en zijn van IKEA. Alle planten had ik al in huis. Een aantal planten waren bijna te groot geworden voor hun vorige pot: een mooi moment dus om ze wat extra ruimte te geven.

Weer andere planten heb ik gestekt. Het is het beste om deze planten eerst even te laten wortelen in een glas water, zeker als het wat moeilijkere planten zijn. Ik was in dit geval wat ongeduldig en heb ze meteen in de binnenplanten potgrond geduwd.

Nu zijn zowel de Monstera Obliqua en de andere hangplant hele makkelijke en snel groeiende planten, dus met een beetje liefde komt het waarschijnlijk op deze manier ook wel goed.

planten shelfie

Om de plank met planten wat gezelliger te maken is het leuk om wat af te wisselen: zo heb ik er ook een witte bloempot en wat kleinere potten met (nep)plantjes tussen gezet. Ook wissel ik af met wat beelden en een waxinehouder.

Maak het niet te druk door voor rustige tinten te kiezen en het ziet er meteen een stuk sfeervoller uit.

Wat vinden jullie van het resultaat? Ik vind de logeerkamer meteen een stuk gezelliger met de planten shelfie!

Liefs,

Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven