In deze blog wil ik jullie de laatste verandering in huis laten zien: ik heb een namelijk een planten shelfie, oftewel een plank vol met planten, gemaakt in de logeerkamer. Om het er wat gezelliger uit te laten zien heb ik een aantal terracotta potten geverfd. Ik vertel je er graag meer over.

Ruimte voor een plantenshelfie

Ik deel het al wel vaker met jullie: ik ben druk aan het ontspullen. Gek wordt ik van alle spullen die we niet meer gebruiken in huis en dat moet minder. Vorige maand besloot ik bijna al mijn boeken weg te geven, aangezien ik tegenwoordig toch alleen de e-reader gebruik. Hierdoor kwam er ruimte vrij op de boekenplank in de studeerkamer.

En omdat ik gek op planten ben is het niet meer dan logisch dat deze ruimte weer gevuld wordt met planten! Ik heb altijd een terracotta plantenpotten op voorraad. Terracotta combineert bijna overal bij en als het toch niet combineert dan kan je de potten heel makkelijk verven. Dat besloot ik dus deze keer te doen, omdat ik het anders wat saai vond.

planten potten op plank

planten shelfie detail_

DIY: zelf terracotta potten verven

Het verven van terracotta potten is super simpel om te doen. Je kan ze of helemaal verven, of zoals ik heb gedaan deels. Ook kan je er voor kiezen om er een leuk patroon op te verven. Pinterest staat boordevol ideeën: zoek maar eens op terracotta potten verven of schilderen en je krijgt genoeg leuke inspiratie.

terracotta potten

Ik besloot het simpel te houden en verfde de potten deels. Hiervoor gebruikte ik decoratieverf van de Action. De terracotta potten komen trouwens gewoon van de IKEA. Om de potten snel te verven en een beetje een ruw effect te creëren gebruik ik een spons om mee te verven. Hier kan je in één keer grote oppervlakken mee verven en zo ben je snel klaar. Voor kleinere vlakken of patronen kan je het beste een kwast gebruiken.

Ideeën voor een plantenshelfie

Voor de plantenshelfie heb ik niks nieuws hoeven kopen. De planken hingen er al en zijn van IKEA. Alle planten had ik al in huis. Een aantal planten waren bijna te groot geworden voor hun vorige pot: een mooi moment dus om ze wat extra ruimte te geven. Weer andere planten heb ik gestekt. Het is het beste om deze planten eerst even te laten wortelen in een glas water, zeker als het wat moeilijkere planten zijn. Ik was in dit geval wat ongeduldig en heb ze meteen in de binnenplanten potgrond geduwd. Nu zijn zowel de Monstera Obliqua en de andere hangplant hele makkelijke en snel groeiende planten, dus met een beetje liefde komt het waarschijnlijk op deze manier ook wel goed.

planten shelfie

planten in slaapkamer

planten shelfie detail 2

Om de plank met planten wat gezelliger te maken is het leuk om wat af te wisselen: zo heb ik er ook een witte bloempot en wat kleinere potten met (nep)plantjes tussen gezet. Ook wissel ik af met wat beelden en een waxinehouder. Maak het niet te druk door voor rustige tinten te kiezen en het ziet er meteen een stuk sfeervoller uit.

Wat vinden jullie van het resultaat? Ik vind de logeerkamer meteen een stuk gezelliger met de planten shelfie!

Liefs,

Ilse

diy: het verven van terracotta potten tips en ideeen voor het stylen van planten in huis

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement