Aanrader: B&B Sommel & Salt op Texel - InteriorTwin
b&b sommel en salt

Aanrader: B&B Sommel & Salt op Texel

Hoe belangrijk is een mooi vakantieadres voor jullie? Een tijdje terug hebben jullie de blog van Mirjam kunnen lezen waarin ze haar favoriete vakantieadressen deelde. Eerlijk is eerlijk, normaal gesproken is een mooi vakantieadres voor mij en mijn man niet zo belangrijk. We gaan vaak naar een warm land op vakantie waar we toch de hele dag buiten zijn. Luxe en comfort: JA! Een prachtig interieur: minder belangrijk.

Maar toen ik op zoek was naar een leuk verblijf op Texel schrok ik best wel van de prijzen van een vakantiehuisje waar we samen met onze hond Jackie voor een midweekje konden verblijven. Daarom besloot ik op Airbnb te kijken of het ook anders kon. Al snel kwam ik de B&B Sommel & Salt in de Waal tegen en ik was meteen verliefd!

Een prachtig interieur, honden welkom en goedkoper dan de huisjes die we tot nu toe tegengekomen waren. Ik vond het best wel spannend om voor een eerste keer via Airbnb te boeken, maar toen ik zag dat de gastvrouw Naomi een superhost is en alleen maar lovende reacties kreeg was ik om. Ons verblijf voor een midweekje Texel was snel geboekt.

verblijf b&b sommel en salt

Een kijkje bij B&B Sommel & Salt

Omdat jullie hoogstwaarschijnlijk ook zo gek zijn op een mooi interieur wil ik jullie een kijkje geven bij B&B Sommel & Salt. Helaas had ik mijn goede camera niet mee genomen op vakantie, maar ik denk dat de foto’s toch voor zich spreken.

De B&B is gelegen op de eerste verdieping in een karakteristiek, historisch pand midden in het dorpje de Waal. Dit dorpje ligt zo ongeveer midden op het eiland, dus alle plekken zijn makkelijk te bereiken.

Bij binnenkomst loop je meteen de eetkamer / keuken binnen. Let vooral op alle prachtige houten wanden en plafonds in de B&B, zo mooi! De keuken beschikt niet over een gootsteen en fornuis, maar is verder van alle gemakken voorzien. Omdat wij op vakantie toch standaard uit eten gaan was dit voor ons prima.

eetkamer b&b sommel en salt
keuken deel 2 b&b sommel en salt

1 dag naar keuze wordt er een heerlijk ontbijt door Naomi verzorgd en voor de overige dagen staat er yoghurt, muesli en sinaasappelsap voor je klaar. Ook is de koelkast gevuld met frisdrank.

ontbijt b&b sommel & salt

De grote slaapkamer is echt prachtig om te zien met zijn houten balken. Het bed slaapt heerlijk en de slaapkamer is voorzien van een wastafel. Er is handig van de ruimte gebruik gemaakt door ook een comfortabele bank en voldoende kasten met opbergruimte in de kamer te plaatsen. Echt alles is mooi in deze ruimte en Naomi heeft veel details, zoals leuke planten, aan de kamer toegevoegd.

slaapkamer b&b sommel en salt
bed houten wand
badkamer slaapkamer b&b sommel en salt
zithoek b&b sommel en salt-2
houten balken b&b sommel en salt
slaapkamer sommel en salt
zithoek b&b sommel en salt

Daarnaast heb je in de B&B toegang tot een eigen, moderne, badkamer en zijn er nog 2 extra slaapkamers met 3 bedden. Hierdoor is de B&B ook geschikt voor gezinnen.

Ons verblijf was nog eens extra fijn door de gastvrijheid van Naomi. Bij aankomst werden we al hartelijk ontvangen. Niks was teveel moeite: een lijst met goede restaurants in de omgeving, het uit handen nemen van de afwas (zo fijn) en het geven van tips wat te doen in de buurt. Als je nog een leuk verblijf zoekt op Texel dan is dit echt een aanrader. Je kan een verblijf boeken via Airbnb.

To do op Texel

Als je toch op Texel bent dan wil je er natuurlijk ook optimaal van genieten. Wij houden er zelf van om dingen te doen en plekken te zien die net even anders zijn. Dit zijn mijn aanraders:

  • Wil je een bierbrouwerij bezoeken? Sla de Texelse bierbrouwerij vooral over (te druk, te commercieel), maar breng een bezoek aan Tesselaar Familiebrouwerij. Deze kleine brouwerij zit in een loods op een industrieterrein. In de loods hebben ze een bruin cafe nagebootst. De brouwerij en het cafe wordt gerund door één familie. Ze zijn super gepassioneerd over hun bieren en vertellen je er graag meer over. De brouwerij is niet elke dag open, dus controleer vooraf wel de openingstijden.
  • De zelfpluktuin is zeker een bezoekje waard. Wij kozen ervoor om deze te bezoeken in de stromende regen, maar zelfs dan is het nog leuk om te doen. Ik knipte een mooi bosje bloemen en we plukten wat aardbeien voor in onze yoghurt bij het ontbijt.
zelfpluktuin texel
  • Dorpjes zoals De Waal, Den Burg en Oosterend zijn leuk om te bezoeken. In Den Burg kan het erg druk zijn. In onze zoektocht naar een leuk terras liepen we iets het centrum uit en kwamen we bij De Stal uit. De bediening is hier super vriendelijk, de drankjes en het eten zijn heerlijk en ze beschikken over een groot terras waar je heerlijk in de zon kan zitten. Niet zo gek dus dat hier veel locals komen. Ook de Coninck van Poolen in Den Burg vonden we een echte aanrader om te eten.
  • Het echte toeristische gedeelte ligt in het westen van het eiland. Daar kan je heerlijk door de bossen en duinen fietsen, iets wat we super veel gedaan hebben. Daar ligt ook Brasserie Beers, een luxe restaurant waar je echt heerlijk kan eten.
  • Natuurlijk hebben we ook vooral veel op het strand gewandeld, om vervolgens uit te rusten bij één van de strandtenten. De strandtenten bij De Koog zijn echt vreselijk en kan je beter overslaan. Ook vonden wij Paal 12 erg tegenvallen. Strandpaviljoen XV bij paal 15 vonden wij geweldig. Fantastisch interieur, goed eten en een fijne bediening. En bij Paal 19 hebben wij ook heerlijk op het terras gezeten en hangt een fijne sfeer.

Heb jij nog aanraders voor een verblijf op Texel? Of misschien overweeg je wel een verblijf op Terschelling, dan zijn deze hotspots een echte aanrader.

Liefs,

Ilse

aanrader: b&b sommel & salt op texel

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Aanrader: B&B Sommel & Salt op Texel”

  1. WoW, wat een superadresje Ilse!
    Te gek dat er met zoveel zorg is ingericht. En dat ontbijtje ziet er ook heerlijk uit.
    Wij willen ook gauw terug naar Texel. Maar eerst Terschelling binnenkort. Ik ga je artikel daarover onthouden 😉

      1. Wat een leuke tips Ilse en wat een mooi plekje! Wij gaan regelmatig naar Texel. De Novalishoeve in Den Hoorn is ook heel leuk om te bezoeken en Kaap noord, vlak bij de vuurtoren, vinden we altijd erg gezellig en lekker om wat te eten!

        1. Dankjewel Mindy en heel fijn je tips! Novalishoeve heb ik ook al veel goede verhalen over gehoord en volgens mij zijn we zelfs in Kaap Noord geweest! Alleen meteen bij aankomst, dus toen waren we nog niet helemaal in vakantiemood 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven