17 mooie woonwinkels door heel Nederland (van IKEA tot Loods5)

17 mooie woonwinkels door heel Nederland (van IKEA tot Loods5)

Ben je op zoek naar leuke woonwinkels in Nederland? In dit overzicht deel ik 17 favoriete woonwinkels met vestigingen door heel het land.

Woonwinkels: ik kan er geen genoeg van krijgen. Een woonwinkel is een leuke manier om interieurinspiratie op te doen voor in huis en natuurlijk om nieuwe trends te spotten. Ik kom zelden met lege handen thuis. Al eerder deelde ik mijn favoriete goedkope interieurwinkels met jullie.

Deze keer wil ik al mijn favoriete woonwinkels met jullie delen: van budget tot design. Ik hou er van om in huis koopjes af te wisselen met wat duurdere merken en een lijstje van de leukste woonwinkels door heel Nederland mag dan ook niet ontbreken.

Op internet zijn meer lijstjes met woonwinkels te vinden, maar die woonwinkels zitten vooral in Amsterdam. In dit overzicht vind je vooral woonwinkels door heel Nederland, van Groningen tot Zeeland en van Limburg tot Noord Holland.

Dit lijstje is een overzicht van grotere woonwinkels zoals de Loods 5 en wat kleinere winkels met leuke interieurinspiratie.

Mijn favoriete woonwinkels (door heel Nederland)

1. Loods 5

Loods 5 is echt mijn favoriete woonwinkel. Er is zoveel wooninspiratie te zien van bekende merken als HAY en Zuiver en mijn favoriete merk New Routz heeft er ook een stand.

In deze winkel is het wel vooral heel veel kijken en wat minder kopen omdat het wat duurder is, maar gelukkig is de eigen collectie van Loods 5 heel betaalbaar. Loods 5 heeft vestigingen in Zaandam, Sliedrecht, Amersfoort, Duiven en Maastricht.

2. H&M

Wist je dat H&M niet alleen kleding verkoopt, maar ook veel leuke (klein)meubelen en accessoires zoals beddengoed, vazen, vloerkleden, kussens en opbergers verkoopt?

Het verschilt per vestiging hoe groot de home afdeling is en niet elke H&M verkoopt woonaccessoires.

Als je zeker wilt weten dat je niet misgrijpt raad ik je aan de online webshop van H&M Home te bekijken.

3. Sostrene Grene

Sostrene Grene is een leuke woonwinkel met leuke meubels en accessoires voor huis en tuin. Als je van de romantische en Scandinavische stijl houdt dan is deze woonwinkel wat voor jou. Ook vind je heel wat leuke DIY ideeën bij deze interieurwinkel.

Er zijn op dit moment 12 vestigingen van Sostrene Grene in Nederland, recent is er net een nieuwe vestiging in Arnhem geopend.

4. Dille & Kamille

Dille & Kamille verkoopt, naast heel wat producten voor in de keuken en badkamer, ook heel wat leuke woonaccessoires voor in huis en tuin.

Het assortiment van Dille & Kamille is duurzaam en moedigt je aan te onthaasten, met respect voor de natuur.

5. fonQ

fonQ is misschien een beetje een rare winkel in dit lijstje met interieurwinkels, omdat het een online woonwinkel is. Maar fonQ heeft het meest uitgebreide assortiment meubels, woondecoratie en spullen voor in de tuin van Nederland. Daarom wil ik deze winkel toch in dit lijstje noemen, omdat je hier altijd kan slagen.

fonQ verkoopt vrijwel alle bekende meubelmerken en heeft daarnaast ook nog een eigen collectie, welke meestal een stuk goedkoper is en toch van goede kwaliteit is. Daarnaast is deze webwinkel heel betrouwbaar en kunnen de meeste meubels snel geleverd worden. Ik heb hier zelf al veel besteld en adviseer ook vaak in mijn interieuradviezen deze winkel.

6. Leen Bakker

Eén van mijn favoriete woonwinkels is Leen Bakker. Deze zit door heel Nederland: van Amsterdam, Eindhoven tot Groningen, en is heel betaalbaar. Ze hebben ook een online winkel wat ik zelf heel makkelijk vind om inspiratie op te doen.

De collectie van Leen Bakker wisselt regelmatig en voor elke seizoen is wel wat leuks te koop.

7. Woonexpress

De Woonexpress heeft ook vestigingen door heel het land. Ik vind deze winkel zo fijn omdat het een uitgebreide collectie meubels en woonaccessoires heeft en leuke ingerichte stylinghoeken.

De winkel heeft veel trendy producten in allerlei woonstijlen: van industrieel, landelijk, Scandinavisch tot bohemien. En ook bij de Woonexpress kan je de meeste woonaccessoires online bestellen, alhoewel er bij mij zelf helaas nog weleens iets is misgegaan bij het online bestellen. Daarom kijk ik zelf liever tegenwoordig in de winkel.

8. Eijerkamp en Trendhopper

Ik noem de Eijerkamp en Trendhopper als één van mijn favoriete woonwinkels in één, omdat de leukste vestigingen in Zutphen en Veenendaal zitten.

De Trendhopper zit op meerdere plekken in Nederland, maar dit zijn echt mijn favoriete woonwinkels omdat bij deze vestigingen de Trendhopper in het filiaal van Eijerkamp zit en daardoor extra groot is.

In de winkels staat heel veel mooie interieur decoratie en meubels en ik kom dan ook nooit met lege handen thuis. Omdat het nog best een stukje rijden is winkel ik ook regelmatig online. Zo heb ik toch de leukste woonaccessoires in huis, zonder dat ik de deur uithoef.

9. Xenos

Ook Xenos hoort in het rijtje van favoriete woonwinkels thuis. Tegenwoordig heeft de Xenos zoveel (klein)meubelen en woonaccessoires in het assortiment dat het steeds meer een echte woonwinkel wordt.

En alhoewel de Xenos wat kleiner is dan de meeste interieurwinkels die ik hier noem is er meer dan genoeg leuks te koop.

Het enige wat ik onhandig vind is dat de meeste vestigingen midden in de stad zitten, waardoor het minder handig is grotere spullen uit de winkel mee te nemen. Gelukkig kan je deze spullen gewoon online bestellen.

10. HEMA

Voor HEMA geldt eigenlijk hetzelfde als de Xenos: ook deze winkel heeft heel veel leuke woonaccessoires. Online is de collectie nog veel groter dan in de winkel. Daarom kijk ik altijd eerst online voor inspiratie.

Vaak laat ik de spullen in de winkel bezorgen en kijk daar nog even verder naar extra woonaccessoires. Zo combineer ik het beste van online en offline winkelen in één keer.

11. IKEA

Dat IKEA in dit rijtje staat heeft denk ik weinig uitleg nodig. IKEA is bij een groot deel van Nederland favoriet. Deze Scandinavische budget woonwinkel heeft dan ook voor ieder wat wils.

Zelf ben ik gek op IKEA hacks, zo maak je toch nog iets origineels van een standaard IKEA meubel. Mijn IKEA malm ladekast hack is hier toch wel favoriet.

quiet clearing muurverf en ikea malm ladekasten geverfd

12. Intratuin

Ook de Intratuin mag in dit overzicht niet ontbreken. Officieel een tuincentrum, maar toch zijn er volop leuke woonaccessoires te koop. Het is helaas meestal niet heel goedkoop bij de Intratuin, het is altijd weer even schrikken bij de kassa.

Ik vraag dan ook standaard met mijn verjaardag Intratuin cadeaubonnen, zodat ik toch weer een goede reden heb om naar de Intratuin te gaan.

13. Karwei

Karwei verkoopt ook heel wat trendy meubels en woonaccessoires. Sommige vestigingen zijn tegenwoordig vooral gericht op de verkoop van meubels en woonaccessoires en hebben nog maar een beperkt assortiment bouwmaterialen.

Het assortiment van Karwei is origineel en hip en het is altijd leuk om hier even binnen te lopen en te kijken wat er te koop is.

14. Kwantum

Ook de interieurwinkel Kwantum zit door heel Nederland en verkoopt naast leuke meubels en accessoires ook raambekleding, vloerkleden, behang en verf.

De meubels kunnen hier erg wisselen van kwaliteit. Ik heb bijvoorbeeld deze tuinstoelen die super stevig zijn, maar ook weleens meubels gekocht die al snel kapot zijn. Toch is het altijd leuk een kijkje te nemen in deze woonwinkel.

15. Pronto wonen

Ook Pronto wonen is een winkelketen met meubels en accessoires die door heel het land zit. Pronto verkoopt vooral meubels in de landelijke en industriële stijl.

Voor banken, eettafels, kasten en andere grote meubels zit je hier zeker goed en valt er heel wat te kiezen.

De prijzen lopen uiteen van goedkoop tot duur en ook de kwaliteit hangt hiermee samen. Wat natuurlijk logisch is, maar hou er rekening mee dat de goedkopere meubels uit deze winkel waarschijnlijk minder lang mee gaan dan bij bijvoorbeeld IKEA.

16. Giga Meubel

Giga meubel is een woonwinkel in het midden van het land, in Soest. Deze woonwinkel richt zich met name op de industriële stijl en heeft ook een bekende webshop.

Met 1200 m2 wooninspiratie kan je hier heel veel inspiratie opdoen.

17. Sissy Boy

Ook Sissy Boy is een kledingwinkel die daarnaast leuke woonaccessoires en kleine meubelen verkoopt. Ook hier verschilt het weer per vestiging hoe groot het assortiment is, maar door heel het land is deze winkel te vinden.

Deze winkels zijn vaak mooi ingericht en alleen al hierom een bezoekje waard.

De complete Homeland collectie van Sissy Boy vind je ook online en zeker als je van kleurrijk, natuurlijk en organische vormen houdt dan zou ik zeker een kijkje nemen bij het assortiment.

En ik hou ervan om als we een dagje uit zijn ook even binnen te lopen bij de woonwinkels in een stad. Elke stad heeft wel leuke unieke interieurwinkels, meestal goed verscholen in één van de zijstraten.

Ook liggen er aan de rand van een stad of dorp vaak leuke woonboulevards om inspiratie op te doen.

Welke favoriete woonwinkel mis jij nog welke in dit rijtje moet staan?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven