Histor Chinese Porcelain Trendkleur van het jaar 2020 - InteriorTwin
trendkleur 2020 histor chinese porcelain

Histor Chinese Porcelain Trendkleur van het jaar 2020

De nieuwste trendkleur van Histor is bekend! De kleur van het jaar 2020 is: Chinese Porcelain. Net als in 2018 en 2019 vroeg Histor mij om met deze trendkleur aan de slag te gaan. Lezen jullie mee?

Histor trendkleur 2020: Chinese Porcelain

De kleur van het jaar 2020 van Histor is Chinese Porcelain. Kleurexperts wereldwijd kozen unaniem voor Histor Chinese Porcelain (kleurcode PPG-1160-6) als trendkleur van 2020. Deze kleur is een mix van kobalt- en diep inktblauw die een moment van kalmte en een gevoel van hoop biedt in deze rusteloze wereld.

histor trendkleur 2020 Chinese porcelain

Iedereen heeft het druk. Daarom is een rustig thuis belangrijker dan ooit. De Histor trendkleur 2020 brengt die nodige rust en kalmte in je interieur. We leven in een wereld waarin slaap een luxe aan het worden is. De stress van continu ‘aan’ staan is voor iedereen voelbaar.

Histor kleurentrends 2020

De kleur Chinese Porcelain van Histor sluit perfect aan bij drie kleurentrends voor 2020: Flow on the Move, Flow at the Core en Flow in the Know. 

  • Flow on the Move is een trendpalet om echt vrolijk van te worden, vol creatieve combinaties die je energie geven. Alles mag en kan: combineer nieuw design met vintage, hand- gemaakte items met ‘’plastic fantastic’’ en pastelkleuren met diepe tinten. 
  • Flow at the Core draait om balans en kun je op diverse manieren gebruiken: ga voor een lichte of juist een donkere basis en combineer met een contrasterende tint om het geheel kracht bij te zetten. Zo maak je van je huis een fijne relaxplek in de wereld die maar door- en doordraait.
  • Donkere, warme kleuren met een vleugje seventies: dat is Flow in the Know. Het mysterieuze donkere kleurenpalet geeft ieder huis sfeer, terwijl de lichte tinten het nodige contrast geven. En dat zorgt voor het juiste evenwicht om geïnspireerd te werken, maar ook knus op de bank te kruipen.

Ik vind het mooi hoe Histor inspeelt op de drukke wereld en de behoefte aan rust. Dit is iets wat vast voor veel mensen herkenbaar is, voor mij in ieder geval wel. Ik ben druk aan het ontspullen en minimaliseren. Niet alleen in het aantal spullen in huis, maar ook in hoe mijn week eruit ziet. Ook in huis merk ik steeds meer dat ik op zoek ben naar een rustige sfeer.

De blauwe tint Chinese Porcelain vind ik erg gaaf. Hij doet mij op de een of andere manier een beetje denken aan het blauw uit Griekenland. Het grappige is dat ik in veel van mijn interieuradviezen blauw gebruik. Zowel in het huis van Kimmy als Marielle is blauw de belangrijkste kleur. De trendkleur Chinese Porcelain doet mij nog het meest denken aan het interieuradvies bij Judith. Daar heb ik gekozen voor de Fata Morgana van Histor, maar ook deze trendkleur zou daar prachtig gestaan hebben.

Elke keer als ik blauw adviseer wil ik de tint ook toepassen in mijn eigen huis. Tot nu toe is het daar alleen nog niet van gekomen. Een mooie reden om nu met de trendkleur Chinese Porcelain aan de slag te gaan! Ik laat je graag het resultaat zien.

Trendkleur Chinese Porcelain in huis

Ik wist meteen dat ik de kleur Chinese Porcelain in de logeerkamer wilde toepassen. Ik was hier namelijk niet tevreden met de saaie witte muur en wilde hier sowieso al wat anders. Ook is het licht in deze ruimte het beste en zou de trendkleur hierdoor in deze kamer het mooist tot zijn recht komen.

Ik hou ervan om kleuren te combineren. Ik was meteen verliefd op de kleur Black Lily uit de trend Flow on the Core, deze zou prachtig combineren met Chinese Porcelain. Sowieso heb ik de laatste tijd een liefde voor aubergine tinten, ook in de woonkamer komt deze kleurtint terug.

kleur-van-het-jaar-2020-histor-chinese-porcelain-met-black-lily_

In de logeerkamer wilde ik graag een rustige en moderne sfeer neerzetten. Ook wilde ik vlakken op de muur maken, dit is als je het mij vraagt de trend van dit moment. Ik zal binnenkort een uitgebreide blog schrijven over hoe je vlakken op de muur maakt. Het hoofdbord van webbing achter het bed maakte ik zelf, ook hier zal ik binnenkort een blog over schrijven. Het schilderij van Sterk aan de muur is op mijn verzoek speciaal gemaakt met de kleuren uit het trendpalet Flow at the Core, hoe tof is dat!

De witte kast is een kringloopvondst die ik jaren geleden schilderde. De trendkleur Chinese Porcelain komt nog mooier uit dankzij de witte basis en de combinatie met Black Lily. Het webbing van het hoofdbord, het zelfgemaakte tijdschriftenrek en de planten zorgen voor een extra warm geheel. Ik ben echt super blij met het resultaat! Wat vind jij van de kleur van het jaar van Histor?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Histor Chinese Porcelain Trendkleur van het jaar 2020”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven