De winter komt eraan: 7 tips voor je tuin - InteriorTwin
tips voor een groene tuin in de winter

De winter komt eraan: 7 tips voor je tuin

Er is geen ontkomen meer aan: de winter komt eraan. Als ik naar buiten kijk zie ik in hoog tempo de bladeren van de bomen vallen. Dit is het moment om je tuin klaar voor de winter te maken. Benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden? Ik heb 7 tips voor je.

Een groene tuin in de winter

Ondanks dat alle blaadjes van de bomen vallen zijn er toch een aantal dingen die je kan doen om je tuin er groen uit te laten zien in de winter. Bijvoorbeeld door te kiezen voor groenblijvende planten of gras in de tuin.

Een groene tuin is natuurlijk wel zo gezellig. Zelf ga ik binnenkort weer inkopen doen bij het tuincentrum voor planten in potten voor in de winter.

tuin in de winter tips

Snoei je planten en bomen

Dit is het moment om een deel van je planten en bomen te snoeien. Pas wel op, voor sommige planten en bomen is het juist beter om ze in het voorjaar te snoeien.

Google is mijn beste vriend als ik wil gaan snoeien. Ik typ de naam van de plant in met als extra zoekwoord snoeien en krijg direct antwoord welk moment het beste is om de plant te snoeien.

Ook kan je rondslingerende bladeren opruimen. Te veel blad op de stenen in de tuin is gevaarlijk en zorgt bij regen voor gladde tegels. Zelf gebruik ik deze elektrische bladblazer voor het tuinonderhoud.

Onderhouden van tuinmeubelen

Ook is dit een goed moment om het onderhoud van je tuinmeubelen te regelen. Zelf ben ik er al een maandje geleden mee aan de slag gegaan, maar als je nog niks gedaan hebt dan is het nu nog niet te laat.

Zorg ervoor dat je je tuinmeubelen goed beschermt, zodat ze niet te snel beschadigen.

Opbergen van tuinmeubelen

En over het onderhoud van tuinmeubelen gesproken: wist je dat niet alle tuinmeubelen in de winter buiten kunnen blijven staan?

Sommige tuinmeubelen kan je het beste in de schuur of onder een afdak plaatsen en je tuinkussens kan je beter naar binnen brengen om ze te beschermen tegen de kou.

Breng je tuinverlichting op orde

Het duurt niet lang meer of de kortste dag van het jaar breekt weer aan. Een goede tuinverlichting is in deze tijd van het jaar een echte must.

Combineer functionele verlichting met sfeerverlichting en zorg er eventueel voor dat de verlichting automatisch aanspringt als het donker wordt. Dit is sowieso een goede tip om inbrekers buiten de deur te houden.

verlichting tuin buiten winter

Bescherm tropische planten

Onze tuin staat vol tropische planten. En alhoewel deze planten wel tegen een paar graden vorst kunnen, kunnen ze een echt strenge winter niet aan.

Sommige tropische planten staan in potten en worden naar binnen gebracht in de winter.

Andere planten beschermen we tegen vorst door ze op de koudste dagen van het jaar in te pakken en te beschermen tegen de kou.

In dit artikel deel ik 8 tips om planten tegen vorst te beschermen.

Vergeet de dieren niet

Denken jullie ook aan de vogels en andere dieren? In de winter is het een stuk lastiger voor ze om aan voedsel te komen. Wij hebben daarom in de winter altijd vogelvoer in de tuin staan. Dat doen we ook een beetje uit eigenbelang, want anders prikken ze onze sedumbedekking op het dak kaal.

Wil je deze tips nog eens rustig nalezen? Vergeet dan niet om dit artikel te bewaren op Pinterest.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog
de winter komt eraan: 7 tips voor je tuin

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven