In deze blog wil ik je laten zien hoe je zelf een hoofdbord achter het bed van webbing maakt. Webbing is de trend van dit moment en ik vind het dan ook super leuk om hier zelf mee aan de slag te gaan. Op Pinterest kwam ik het idee tegen van een IKEA hack met webbing hoofdbord van september edit. Alhoewel de IKEA hack super leuk is, bedacht ik mij dat het nog makkelijk moest kunnen met wat vurenhouten planken uit de bouwmarkt. Nog goedkoper en het bespaart je ook een ritje naar IKEA.

Zelf een hoofdbord van webbing maken

Benodigdheden:

  • vurenhouten latten (5 cm breed en 1,2 cm dik, lengte is afhankelijk van de afmetingen van het hoofdbord)
  • webbing (ik bestelde een lap van 200 x 70 cm)
  • raamhoeken voor de bevestiging van latten
  • schroefjes
  • verf of beits in een kleur naar keuze

Werkwijze

Stap 1. Je gaat eerst het frame van het hoofdbord achter het bed maken. Bepaal je afmetingen en zaag de vurenhouten latten op maat. Doe eventueel nog een dubbelcheck of je de juiste afmetingen hebt. Zelf kwam ik er pas tijdens het bevestigen van het webbing achter dat ik de verkeerde maten had, ik spreek uit ervaring dus…

Stap 2. Leg het frame uit en bevestig de latten aan elkaar met raamhoeken. Je kan hiervoor het beste kleine schroefjes gebruiken. Bescherm de ondergrond goed, zodat als de schroef te lang is je deze niet beschadigd.

Stap 3. Als het frame af is kan je deze verven of beitsen in een kleur naar keuze. Vergeet niet om eerst grondverf te gebruiken als je gaat verven. Zelf gebruikte ik de kleur Black Lily van Histor, maar ik vind een blanke beits of zwart ook heel tof in combinatie met het webbing.

Stap 4. Nu is het tijd om het webbing aan het zelfgemaakte hoofdbord te gaan bevestigen. Dit kan je het beste doen door een nietmachine te gebruiken. Zelf had ik die niet in huis, dus ik heb ze met draadkrammen vastgezet. Ik vind draadkrammen eigenlijk heel onpraktisch, maar ik had geen andere optie. Nu zit het gelukkig wel goed vast. Je kunt het webbing nog voorzichtig afknippen als deze iets uitsteekt.

Stap 5. Nu kun je het hoofdbord bevestigen aan de muur. De beste manier om dit te doen is door deze vast te schroeven aan de muur. Ik probeer alleen zoveel mogelijk te voorkomen dat ik moet boren in de muur. Ik heb er voor gekozen het hoofdbord vast te tapen met dubbelzijdig stevig tape. Het bed klemt het hoofdbord tegen de muur, waardoor dit voorlopig stevig genoeg is. Een simpele oplossing zonder te hoeven boren in de muur.

kleuren-combineren-op-de-muur

Een webbing hoofdbord in een kleurrijke slaapkamer

Wat vinden jullie van het zelfgemaakte hoofdbord achter het bed van webbing? Ik combineerde het met geschilderde vakken op de muur in de kleuren Black Lily en Chinese Porcelain, de trendkleur van 2020 van Histor.

Ik ben er blij mee, het hoofdbord geeft een warme uitstraling als tegenhanger van de koude tinten in de slaapkamer. Ben je nou op zoek naar meer ideeën voor in de slaapkamer? Eerder maakte ik al een lambrisering van sloophout en ook een vakkenwand is een leuk idee om te maken in de slaapkamer.

Zoek je nog meer webbing inspiratie? Bekijk dan deze leuke webbing meubels en accessoires.

Liefs,

Ilse

zelf-een-hoofdbord-webbing-maken-voor-achter-het-bed-in-de-slaapkamer-nog-goedkoper-dan-ikea-hack

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement