Hier scoor je je goedkope (kunst)kerstboom - InteriorTwin
goedkope kerstboom kopen

Hier scoor je je goedkope (kunst)kerstboom

Ben jij op zoek naar een nieuw (kunst)kerstboom en wil jij graag weten waar je terecht kan voor een goedkope kerstboom? Ik heb een handig overzicht voor je gemaakt van goedkope kerstbomen in 2021.

Hoewel op veel plekken de kerstbomen pas na 5 december te koop zijn, zijn de kunstkerstbomen al volop te koop. En ook op steeds meer plekken kan je al terecht voor een echte kerstboom voor 5 december, omdat steeds meer mensen in november hun huis al in kerstsferen brengen.

Sommige mensen zweren bij een echte kerstboom terwijl anderen juist heel bewust kiezen voor een kunstkerstboom. Wat je keuze ook is, het liefst koop je natuurlijk een goedkope en mooie kerstboom zodat je ook nog geld over hebt voor andere decoratie.

Wil jij een grote en mooi kerstboom? Hier koop je de goedkoopste (kunst)kerstbomen:

Goedkope kerstbomen

De beste manier om aan een goedkope kerstboom te komen is om in het buitengebied een rondje te rijden. Vaak zijn er daar wel huizen die veel kerstbomen op hun perceel hebben staan en rond deze tijd heel goedkoop kerstbomen aanbieden. Meestal hebben ze een bord in hun tuin staan met ‘kerstbomen te koop’.

Eerlijk is eerlijk, zelf hebben wij op deze manier ook weleens een kerstboom gekocht en helaas zijn deze vaak toch net wat minder mooi dan uit de winkel, omdat deze meestal niet door een professionele kweker worden beheerd.

Een andere optie voor een betaalbare kerstboom is de IKEA. Meestal hebben die een actieperiode waarin je als je spullen in de winkel koopt bij een minimaal bestedingsbedrag een kerstboom voor bijna niks (ik dacht € 9,99) kan meenemen. Wees wel voorbereid op grote drukte, want deze actie gaat vaak als een speer. Het is natuurlijk wel de vraag of ze in de huidige tijd ook zo’n actie houden, maar je kunt het altijd in de gaten houden.

Ook bij bouwmarkten zijn de kerstbomen vaak net wat goedkoper dan bij de grote tuincentra. En natuurlijk kan je ook op de markt kijken, ook hier zijn de kerstbomen vaak heel betaalbaar.

Goedkope kunstkerstbomen

Liever een kunstkerstboom? Deze is wel duurder dan een echte kerstboom, maar het voordeel is dat deze jaren meegaat.

Op Marktplaats of in de kringloopwinkel kan je soms heel goedkoop een kunstkerstboom kopen, maar de kans op succes is groter na kerst dan voor kerst op deze plekken.

Dat een kunstkerstboom minder duurzaam is dan een echte kerstboom is inmiddels achterhaald. Als jij elk jaar een nieuwe echte kerstboom haalt is dit ook belastend voor het milieu.

Hoe langer je doet met eenzelfde boom, of dit nou een echte is die je de rest van het jaar in de tuin plaatst of een nepperd die je de rest van het jaar op zolder bewaard, hoe beter het is. Meer hierover lees je in dit artikel van Milieucentraal.

Of je nou een witte kunstkerstboom, mooi diepgroene kunstkerstboom of kerstboom met verlichting zoekt: er is voor ieder wat wils en tegenwoordig zijn deze bomen gelukkig heel betaalbaar.

Bekijk hier nep kerstbomen voor een kleine prijs:

goedkope kunstkerstbomen 2019

En ben je op zoek naar nog meer kerstinspiratie? Bekijk dan dit handige overzicht met artikelen over kerst.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Scroll naar boven