4 minder fijne dingen aan ons huis - InteriorTwin
donker huis

4 minder fijne dingen aan ons huis

Laatst las ik een onderzoek waaruit bleek dat ruim 90 % van de eigenaren van een woning blij is met hun huis. Wij horen ook bij die grote meerderheid, maar toch zijn er een aantal dingen die ik minder fijn vind aan ons huis. Begrijp mij niet verkeerd: ons huis is ons droomhuis en we willen hier (voorlopig) niet weg. Maar dat wil niet zeggen dat er niet wat dingen zijn die ik liever zou veranderen. Benieuwd waar ik minder blij mee ben? Ik ben benieuwd of je deze punten herkend.

Een donkere woonkamer

In onze woonkamer is het bijna altijd donker. Dat komt deels door de ligging van ons huis en ook de zwarte shutters dragen hier zeker aan bij. Ik ben ondanks dit heel blij met onze shutters, maar vooral in de herfst en winter kan ik mij er wel aan ergeren dat het zo donker is. Vooral als ik ook nog moet fotograferen voor de blog of Instagram kan ik er soms echt heel erg van balen. Bij onze buren met witte raambekleding is het niet heel veel beter, we hebben gewoon een beetje pech met de lichtinval rondom het huis. Een goede led lamp en lichte meubels en muren zorgen ervoor dat het toch iets lichter lijkt. En gelukkig is het licht op de 1e en 2e verdieping in huis wel een stuk beter.

Een andere indeling

Over ruimte in huis hebben wij echt niks te klagen. Wij hebben meer dan genoeg m2, zoveel zelfs dat ik ook ruimte genoeg heb voor een mooi kantoor aan huis. Maar als ik dan toch de minder fijne dingen aan ons huis mag aangeven: ik had liever een grotere woonkamer gehad i.p.v. zoveel slaapkamers. Maar uiteindelijk moet je keuzes maken en we wilden ook graag dicht bij de binnenstad wonen. De huizen bij de binnenstad staan vaak op een kleiner oppervlak, waardoor de woonkamer en tuin niet altijd heel groot zijn. Maar toch woon ik liever hier dan in een grote vrijstaande woning buitenaf, want dat we zo de binnenstad in kunnen lopen vind ik een heel belangrijk voordeel.

Lelijke plafonds

Dit is een punt wat vast veel mensen met een nieuwbouwwoning herkennen. Onze plafonds zijn heel lelijk met naden tussen de betonnen kanaalplaten. Natuurlijk willen we dit graag opnieuw laten stucen, vooral op de begane grond. Maar omdat dit niet zo één, twee, drie gedaan is staat dit op onze lange termijnplanning om een keer te laten doen.

Goede isolatie

Ja je leest het goed, ik vind de goede isolatie aan ons huis minder fijn. Veel nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat kou er echt niet meer inkomt. Een groot nadeel is echter dat op warme dagen de warmte er ook niet meer uitgaat. Dit is iets wat we de laatste jaren steeds beter merken. Daarom willen we komend jaar maatregelen nemen tegen de warmte in huis. Zo gaan we nog op zoek naar screens om ons huis tegen de zon te beschermen en wil ik op zoek naar een mobiele airco.

Het rijtje met dingen die ik minder fijn vind aan ons huis valt wel mee toch? Ik ben echt blij met ons huis, maar tegelijkertijd is een huis nooit af. Ik vind het mooi om stap voor stap aan deze dingen te werken, zodat ons huis steeds mooier en beter wordt. Wat zou jij nog graag willen veranderen aan je huis? En nog even een praktische tip voor als je gaat verbouwen: zorg ervoor dat je verzekeringen goed op orde zijn, zodat je niet teveel risico loopt als er iets tijdens de verbouwing gebeurd.

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “4 minder fijne dingen aan ons huis”

  1. Ik heb een duplex appartement samen met mijn kinderen.Wat ik jammer vind is dat onze bergruimte veel te klein is en dat ik mijne was in de living moet drogen bij koud/slecht/nat weer want dat lukt dan buiten niet op het terras.Omdat het in de zomer heel warm wordt ben ik van plan om airco te laten hangen in het voorjaar.Voor de rest heel tevreden,we wonen midden in het centrum van ons dorp.Oh ja een bad mis ik ook maar er zijn ergere dingen in het leven dan dat,hé!

    1. Wat ideaal dat je zo dicht bij je kinderen woont, maar iedereen wel gewoon een eigen ruimte heeft! Alleen ik snap dat je het jammer vind dat je je was niet in een aparte ruimte kan drogen. Maar in het centrum wonen is ook wel erg fijn 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven