Vlakken op de muur verven: zo doe je dat - InteriorTwin
zelf vlakken op de muur verven

Vlakken op de muur verven: zo doe je dat

Wil jij vlakken op de muur verven en wil jij ook leren hoe je daarbij een strakke lijn langs de muur trekt? Zelf heb ik een aantal vlakken in de logeerkamer op de muur geschilderd. Ik leg je graag uit hoe ik dit heb gedaan, want het is echt heel makkelijk om te doen.

In ons huis heb ik al heel wat lambriseringen geverfd en ik heb al eerder een blog geschreven over hoe je een mooie lambrisering verft. De laatste tijd zie je in plaats van een lambrisering op de muur steeds vaker vlakken op de muur.

Rechthoeken, vierkanten, driehoeken of zelfs organische vormen in verschillende kleuren. Alles mag en alles kan. Daarom is dit een mooi moment om uit te leggen hoe je deze vlakken op de muur verft. Alhoewel de basis van het verven van vlakken hetzelfde is als het verven van een lambrisering, is het toch net wat lastiger om een vlak mooi en strak te krijgen.

Vlakken op de muur verven

Voor je gaat verven is het natuurlijk eerst belangrijk om kleuren uit te kiezen die bij elkaar passen. Daarna ga je kijken waar de vlakken moeten komen en hoe groot ze ongeveer moeten worden. Dit heb ik zelf een beetje op gevoel gedaan, maar natuurlijk kan je ook op Pinterest kijken naar inspiratie.

Er zijn allerlei manieren om strakke lijnen op de muur te trekken, maar zelf vind ik het het handigst om dat met dit apparaat te doen. Het werkt super snel en het belangrijkste voordeel is dat je zowel horizontaal als verticaal strakke en rechte lijnen kan trekken. En met deze tape weet je ook zeker dat er geen verf onder het tape komt en dat je strakke lijnen kan verven. Belangrijk is dat je de tape altijd goed aanduwt voor je gaat verven.

Wat heel belangrijk is als je met verschillende kleuren gaat schilderen is dat je de verf goed laat drogen. Anders heb je kans dat de verf in elkaar overloopt. Maar wacht niet te lang met het verwijderen van het tape. Als je deze te lang laat zitten droogt het tape in en is het juist extra lastig deze te verwijderen. En als je een volgend vlak gaat verven moet je natuurlijk de tape verwijderen, anders blijf je de lijn van het tape zien. Dat kan natuurlijk ook net je bedoeling zijn zoals bij Maaike, dat kan ook heel leuk zijn.

Het beste kan je kleur voor kleur verven. Zelf heb ik eerst een vlak met Black Lily geverfd en daarna 2 vlakken met de trendkleur Chinese Porcelain. En natuurlijk kan je halverwege ook bijstellen als blijkt dat een kleurvak iets groter of juist iets kleiner moet worden om mooi bij de rest aan te sluiten.

Ga jij ook aan de slag met het verven van vlakken op de muur? Ik zou het leuk vinden als je het resultaat met mij deelt!

Liefs,

Ilse

DIY: zelf vlakken op de muur verven

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven