7 handige tips voor een opgeruimd huis - InteriorTwin
een opgeruimd huis met deze tips

7 handige tips voor een opgeruimd huis

Hoe fijn zou het zijn als je huis er altijd netjes uitziet? Zelf heb ik heel veel respect voor mensen bij wie het huis altijd opgeruimd is. Natuurlijk moet er in een huis ook gewoon geleefd kunnen worden, maar dat wil niet zeggen dat het er niet opgeruimd uit kan zien.

In de loop der jaren heb ik een aantal tips geleerd die mij helpen ons huis opgeruimd te houden. Het lukt misschien niet altijd om ons huis helemaal netjes te houden, maar deze tips helpen mij wel.

Wil jij ook graag een opgeruimd huis? Dan zijn deze tips misschien ook wel wat voor jou.

Deze tips helpen je om je huis opgeruimd te houden

1. Maak een opruimschema

Wat mij enorm helpt is om wekelijks een opruimschema te maken. En hiermee bedoel ik niet een uitgebreid schema waarin alles stap voor stap is uitgewerkt.

Zelf maak ik op zondagavond een schema voor de komende week waarbij ik op doordeweekse dagen ongeveer 30 minuten blok en in het weekend 1 a 2 uur om tijd te maken om het huis op te ruimen en schoon te maken.

Omdat bij mij elke week er anders uitziet doe ik dit per week. Soms ruim ik in de ochtend op, soms in de middag of avond. Door dit in kleine blokken op te delen en over de week te verdelen werkt dit heel goed voor mij.

Zelf gebruik ik deze handige planner om zowel de huishoudelijke taken als overige taken in bij te houden, maar je kan bijvoorbeeld ook een familieplanner gebruiken. Sinds kort hebben wij hulp van een schoonmaakster, maar toch is er altijd nog genoeg te doen in huis.

2. Ruim direct op

Door spullen direct op te ruimen hou je het huis netjes en opgeruimd. Dus borden, bestek en glazen in de vaatwasser, administratie op één vaste plek en jassen, schoenen en tassen direct in de hal of op een andere daarvoor bestemde plek.

Juist deze spullen zorgen er vaak voor dat het snel een chaos wordt in huis, dus door jezelf aan te leren deze spullen direct op de juiste plek te leggen ziet het er een stuk netter uit.

Ik geef toe, zelf vind ik deze stap ook nog best lastig. Maar op de momenten dat ik dit netjes doe ziet het huis er meteen een stuk mooier uit.

3. Voor alle spullen een vaste plek

Deze stap hoort eigenlijk nog een beetje bij de vorige stap. Want als je niet al je spullen een vaste plek hebt gegeven, hoe kan je ze dan direct opruimen?

Misschien dat het je dan nog wel zelf lukt de spullen ergens neer te leggen, maar als je ook je partner en kinderen wilt leren om de spullen direct op te ruimen dan is deze stap heel belangrijk. Als iets geen plek heeft dan legt elk gezinslid het weer ergens anders neer en dat is zeker niet de bedoeling, want dan kan je je belangrijkste spullen niet meer terugvinden.

Soms kan je erachter komen dat je simpelweg teveel spullen hebt voor een opgeruimd huis en dat het beter is om eerst te ontspullen, deze boeken kunnen je hierbij helpen.

4. Elke dag een rondje door de woonkamer

Als je stap 2 goed doet, dan is deze stap super makkelijk. Ga voor het slapen gaan of juist ‘s ochtends een rondje door de woonkamer om alle overgebleven rommeltjes een plekje te geven.

Zelf ben ik een ochtendmens en heb ik hier ‘s avonds geen energie meer voor, dus ik doe dit het liefst ‘s ochtends. Dit zal voor iedereen verschillend zijn, dus kijk wat het beste bij je past.

Ruim niet alleen alles op, maar haal ook een doekje over het aanrecht, de eettafel, salontafel en dressoir. Zo ziet alles er weer schoon en fris uit.

5. Zet de ramen en deuren open

Het is ook gezond om elke ochtend alle ramen en deuren even 10 minuten open te zetten. Ik ben een echte koukleum, dus ik heb nog weleens moeite met deze stap.

Toch helpt het om alles weer even frisser aan te laten voelen. De buitenlucht zorgt voor een gezond binnenklimaat en verminder kans op een droge huid en hoofdpijn.

6. Ruim elke dag je kleding op

We hebben het tot nu toe vooral over de woonkamer gehad, maar ook je slaapkamer is een belangrijke plek. Als je niet uitkijkt ligt je slaapkamer vol met stapels kleren.

Ik heb mijzelf aangeleerd om elke ochtend mijn kleren op te ruimen. Dus vuile was direct naar het washok en kleding die ik nog een keer kan dragen weer netjes opgevouwen in de kledingkast.

Nog beter is natuurlijk om dit direct ‘s avonds te doen, maar zelf heb ik daar niet altijd energie voor. Daarom kies ik ervoor om dit ‘s ochtends te doen. Bij het opstaan gooi ik ook meteen het dekbedovertrek van het bed.

Als ik dan een half uur later weer boven ben heeft het bed voldoende kunnen luchten en kan ik het bed weer netjes opmaken.

7. Een vast moment voor de administratie

Laten we vooral de administratie niet vergeten. Veel mensen hebben de neiging om de administratie op te stapelen tot het één grote berg is.

Wij bewaren al onze administratie in een mand en nemen hier één keer per week de tijd voor, bij voorkeur op zondag. Rekeningen worden betaald en papierwerk waarop we actie moeten ondernemen gaan we dan mee aan de slag.

Ook leeswerk proberen we dan direct door te lezen, omdat het er anders niet meer van komt. Zo zorgen wij ervoor dat onze administratie goed op orde blijft.

Vond je deze tips handig? Bekijk dan ook deze snelle schoonmaaktips voor een opgeruimd huis. En wil je deze tips nog eens rustig nalezen? Vergeet dan niet om dit artikel te bewaren op Pinterest.

Liefs,

Ilse

7 tips voor een opgeruimd huis

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “7 handige tips voor een opgeruimd huis”

  1. Wat een fijne en handige tips. Een vaste plek voor spullen hebben is iets waar ik nog wel aan kan werken, haha. Alhoewel het wel al een stuk beter gaat. En alle kleine rommeltjes waar ik geen vaste plek voor heb, heb ik tegenwoordig een mandje voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven