Iemand die altijd bezig is met zijn of haar huis mooier maken, dat is een interieurjunkie. Het samenwonen met een interieurjunkie is voor een partner en gezinsleden niet altijd even makkelijk. Mijn man kan daarover meepraten. Vroeger was ik al hobbymatig heel veel met interieur bezig en nu deze interieurblog mijn werk is, is het natuurlijk nog erger geworden. Misschien dat deze irritaties aan samenwonen met een interieurjunkie ook wel voor jou en je partner herkenbaar zijn.

1. Een eindeloze to-do lijst

Na het zien van een woonprogramma op tv of het doorbladeren van een nieuw interieurtijdschrift borrelen de ideeën voor nieuwe projecten weer op. En natuurlijk zijn veel van deze ideeën net te ingewikkeld om alleen uit te voeren en is er weer hulp nodig bij het realiseren van deze plannen. Ik heb met mijn man de afspraak dat ik zo min mogelijk zijn hulp vraag bij nieuwe ideeën. Met als resultaat dat ik vaak sta te klungelen en mijn man het niet kan aanzien, waardoor hij toch maar weer te hulp schiet.

2. Altijd een klushuis

Met een eindeloze to-do lijst liggen er altijd wel projecten die half af zijn in huis. Nou is dat op zich niet zo erg, maar die projecten brengen ook een hoop rommel met zich mee. Verf op de vloer, houtvezel en zaagsel tussen onze spullen en stof overal. Wonen in een klushuis is niet altijd even leuk. Natuurlijk ruim ik zo goed mogelijk op na het klussen, maar toch blijft er nog weleens wat rommel van een nieuw project achter in huis.

3. De postbode als beste vriend

Onze hal ligt regelmatig vol met nieuwe pakketjes. De postbode weet ons huis dan ook prima te vinden. Mijn man zucht regelmatig diep: ‘wat heb je nu weer besteld?’. Zelf ben ik fan van online winkelen. 24/7 open, ruime keuze en minder prikkels waardoor ik beter een keuze kan maken. Als ik naar een winkel ga kom ik veel vaker thuis met iets wat ik eigenlijk niet wil dan als ik online wat bestel. Nu klinkt het net alsof ik elke dag iets nieuws bestel, maar dat is natuurlijk niet zo. Soms bestel ik weken niks en soms komen er meerdere pakjes in een week. En dat zijn dan echt niet alleen spullen voor in huis. Omdat wij steeds duurzamer proberen te leven merk ik ook dat ik steeds beter nadenk voor ik iets nieuws bestel. Maar met zo’n grote passie voor interieur kan ik het niet laten om toch regelmatig wat leuks te bestellen.

dozen hal

4. Elke dag / week een ander interieur

Dit is vast herkenbaar voor elke interieurjunkie: het komt regelmatig voor dat ik de accessoires in huis een ander plekje geef. De meubels in huis zijn redelijk honkvast, maar veranderen ook nog weleens. Waardoor het zomaar zo kan zijn dat ons huis er opeens heel anders uitziet. Als partner van is dit natuurlijk niet altijd even makkelijk. Was je net gewend aan die ene indeling, ziet het huis er als je ’s avonds thuiskomt weer heel anders uit.

Herken jij deze irritaties aan samenwonen met een interieurjunkie? Of misschien heb jij nog wel andere irritaties die in dit rijtje ontbreken?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

 

Disclaimer: InteriorTwin.com maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

Wil jij de wekelijkse wooninspiratie ontvangen? Meld je dan nu aan!
* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de wekelijkse wooninspiratie. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement