4 irritaties aan samenwonen met een interieurjunkie - InteriorTwin
interieur junkie

4 irritaties aan samenwonen met een interieurjunkie

Iemand die altijd bezig is met zijn of haar huis mooier maken, dat is een interieurjunkie. Het samenwonen met een interieurjunkie is voor een partner en gezinsleden niet altijd even makkelijk. Mijn man kan daarover meepraten. Vroeger was ik al hobbymatig heel veel met interieur bezig en nu deze interieurblog mijn werk is, is het natuurlijk nog erger geworden. Misschien dat deze irritaties aan samenwonen met een interieurjunkie ook wel voor jou en je partner herkenbaar zijn.

1. Een eindeloze to-do lijst

Na het zien van een woonprogramma op tv of het doorbladeren van een nieuw interieurtijdschrift borrelen de ideeën voor nieuwe projecten weer op. En natuurlijk zijn veel van deze ideeën net te ingewikkeld om alleen uit te voeren en is er weer hulp nodig bij het realiseren van deze plannen. Ik heb met mijn man de afspraak dat ik zo min mogelijk zijn hulp vraag bij nieuwe ideeën. Met als resultaat dat ik vaak sta te klungelen en mijn man het niet kan aanzien, waardoor hij toch maar weer te hulp schiet.

2. Altijd een klushuis

Met een eindeloze to-do lijst liggen er altijd wel projecten die half af zijn in huis. Nou is dat op zich niet zo erg, maar die projecten brengen ook een hoop rommel met zich mee. Verf op de vloer, houtvezel en zaagsel tussen onze spullen en stof overal. Wonen in een klushuis is niet altijd even leuk. Natuurlijk ruim ik zo goed mogelijk op na het klussen, maar toch blijft er nog weleens wat rommel van een nieuw project achter in huis.

3. De postbode als beste vriend

4. Elke dag / week een ander interieur

Dit is vast herkenbaar voor elke interieurjunkie: het komt regelmatig voor dat ik de accessoires in huis een ander plekje geef. De meubels in huis zijn redelijk honkvast, maar veranderen ook nog weleens. Waardoor het zomaar zo kan zijn dat ons huis er opeens heel anders uitziet. Als partner van is dit natuurlijk niet altijd even makkelijk. Was je net gewend aan die ene indeling, ziet het huis er als je ‘s avonds thuiskomt weer heel anders uit.

Herken jij deze irritaties aan samenwonen met een interieurjunkie? Of misschien heb jij nog wel andere irritaties die in dit rijtje ontbreken?

Liefs,

Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

4 gedachten over “4 irritaties aan samenwonen met een interieurjunkie”

  1. Hahaha herkenbaar! Ik voer alles altijd uit als man naar z’n werk is. Verder begon ik laatst over verhuizen. Hij zei “nee echt niet, want hier is eindelijk alles af”. Maar ik heb alweer zin om in een nieuw huis van voren af aan te starten 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven