Goedkope ideeën voor het opknappen van een saaie deur - InteriorTwin
saai deur goedkoop opknappen

Goedkope ideeën voor het opknappen van een saaie deur

Heb jij een saaie deur in huis die je graag op een goedkope manier wilt opknappen? Ik heb een aantal ideeën voor je.

Ons nieuwbouwhuis werd opgeleverd met alleen maar saaie witte deuren. Het liefst had ik ze meteen vervangen voor allemaal mooie deuren, maar daarvoor moet ik eerst de loterij winnen. In plaats daarvan ben ik op zoek gegaan naar goedkope ideeën voor het opknappen van de nieuwbouwdeuren. Ik heb inmiddels heel wat leuke inspiratie verzameld, kijken jullie mee?

6 ideeën voor het opknappen van een saaie deur

Posters op de deur

De eerste deur die ik heb aangepakt is de deur van de voorraadkast in de woonkamer. Hierop heb ik een aantal leuke posters bevestigd. Door deze vast te plakken met kneedgum zie je geen lelijk plakband zitten en blijven er geen resten achter op de deur wanneer je een keer wat anders wilt.

stoelen voor bij een ronde eettafel-2

Een deursticker

Voor de deur in de hal koos ik voor een deursticker op de deur op een. goedkope manier op te knappen. Deze deursticker heb ik speciaal laten maken, maar je kunt ook standaard deurstickers bestellen. Bijvoorbeeld van een oude deur, een bamboe bos of een mooie foto.


groene trap met deursticker

Nieuwbouwdeur verven

Nog een goedkope oplossing voor het opknappen van een saaie deur is om de nieuwbouwdeur te verven. Bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de muur of met krijtbordverf zodat je er een leuke tekst op kan schrijven. Dit is een simpele oplossing om de deur er net even iets leuker uit te laten zien.

Zelf een houten schuifdeur maken

Voor de studeerkamer heb ik ervoor gekozen om zelf een houten schuifdeur te maken. Omdat de deur helemaal zelf gemaakt is, is dit niet duur. Eerder schreef ik al een uitgebreide uitleg over hoe je zelf een industriele houten schuifdeur maakt.

urban jungle studeerkamer

Een look-a-like stalen deur

Deze oplossing is wel iets duurder dan de vorige voorbeelden, maar zeker voor de deur in de woonkamer is dit een prima optie voor als je graag een stalen deur wilt. Ik bestelde een betaalbare houten deur met glas en verfde deze mat zwart. Met een zwarte deurklink erbij lijkt het net een stalen binnendeur, maar dan wel een stuk goedkoper.

Op zoek naar een oude deur

De saaie binnendeur kan je ook vervangen door een oude deur. Diverse zaken kopen oude deuren op en verkopen deze weer door. Deze deuren kan je ook zo laten maken dat ze geschikt zijn voor een nieuwbouwwoning. Oude deuren zijn vaak namelijk net te klein, maar deze zaken weten als geen ander hoe ze zo’n deur net even iets groter maken.

Met deze oplossingen kan je jouw saaie deur op een relatief goedkope manier opknappen. Wil je deze ideeen nog eens rustig teruglezen? Vergeet dan niet om dit artikel op te slaan op Pinterest.

En wil je toch een nieuwe deur kopen? Bekijk dan eens deze tips voor een nieuwe binnendeur.

Liefs,

Ilse

ideeën en inspiratie voor het opknappen van een saaie deur

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Goedkope ideeën voor het opknappen van een saaie deur”

  1. Aah die houten schuifdeur is wel echt heel mooi! En zo’n sticker is ook echt een ideale manier om een deur op te vrolijken.
    Zelf slaap ik op de zolder, en heb ik er een mooie, oudere deur inzitten waar ik nog steeds heel blij mee ben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven